Pohjaan tarvitset:
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 purkki rahkaa (2 dl)
1-2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
Lisukkeet:
paksu varrellinen raparperia/maun mukaan
n. 300 g tuoreita mansikoita
Pohja: Vaahdota rasva ja sokeri, lisää joukkoon ensin muna, sitten vehnäjauhot, joihin leivinjauhe sekoitettu.
Täyte: sekoita kaikki ainekset keskenään.
Rasvaa ja korppujauhota vuoka. Painele taikina ohuehkoksi pohjaksi reunoille saakka. Lisää pilkotut mansikat ja raparperinpalat. Kaada rahkatäyte päälle. Uunin keskitasolla 200° n. 25 minuuttia. Anna vetäytyä parisen tuntia ennen tarjoamista.
7 kommenttia:
Ihana naapuri!
Hassua, juuri tänään puhuttiin äidin kanssa, että mekin saamme naapurilta raparperejä. Mietittiin siinä sitten, mitä tehtäisiin niistä ja aiottiin tehdä mansikka-raparperihillon lisäksi superhyvää raparpeririisipuuroa ja piirakkaa. Äiti puhui kermaviili-täytteestä ja muistaakseni se on vaihtoehto tällaiselle rahkatäytteelle.
namnam, ihanalta näyttää! Ja vähänkö kiva naapuri. :)
Hurjan herkullista, varmasti! :)
Eieieieieiiii. Miksi vähän yhdessä jos toisessakin blogissa on kuvia HERKULLISISTA raparperipiirakoista?! Marika tahtoo piirakkaa.. :)
Little M: kermaviilitäyte on melkeen parempi. Silleen teen aina mustikkapiirakan, Namnam!
Riehu: no joo ja no joo! ja nam!
Marge: aina :)
Marika: hähähää! ihan sun kiusaks näitä herkkukuvia laittelen.
Mies teki tuossa vähän aikaa sitten raparperipiirakkaa kun meillä on raparperia omassa pihassa.
Mansikat ja raparperit sopii tosi hyvin yhteen :).
I'm Lacking: olen kateellinen sun omalle pihalle ja omille raparpereille :) ihan mies, kun teki piirakkaa! j
Lähetä kommentti