Pohja
- 50 g voita
- 200 g digestive (täysjyvä) keksejä
Sulata voi. Murskaa keksit laittamalla ne muovipussiin ja käyttämällä kaulinta apuna. Voitele irtopohjavuoan (ø 24 cm) reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi. Painele taikina tasaiseksi ja tiiviiksi pohjaksi. Ei tarvitse esipaistaa, mutta halutessasi voit laittaa uuniin n. 5 minuutiksi.
Täyte
- 400 g tuorejuustoa, täysrasvaista (esim. 2 prk Philadelphiaa)
- 150 g creme fraiche, täysrasvaista (esim. Valiolla on juuri tuon kokoinen purkki)
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2-3 tl vaniljasokeria
- n. 1 dl sitruunamehua (tai hieman alle)
- 2 rkl perunajauhoa
Sekoita täytteen aineet kulhossa notkeaksi seokseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista 175 ° uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Parasta seuraavana päivänä, kun kakku on kunnolla vetäytynyt.
8 kommenttia:
Ei yhtään kolottanutkaan sokerihammasta!!
Oi näyttää todella herkulliselta :) Itekin oon hirveä juustokakku fani!
Sanna: auttoko? ;)
maija: oli kyllä tosi hyvää. juustokakut on slurps! mä niin tykkään, ku ne ei oo äklömakeita.
Juustokakut ovat ihania, niin uunissa tehdyt kuin hyydytetytkin. Mä teen aika usein juustokakkuja, joten musta on kehkeytynyt jo aikamoinen juustokakkumestari. :)
Daphnion: juustokakkumestari on sun toinen nimi ;) toi keksipohja on ehkä mun lempikohta koko juustokakusta ;D
Mmm, juustokakut ovat hyviä, en vaan oo vielä saanut aikaseks tehdä niitä. No, pitää joskus kokeilla sen tekemistä! :)
Uunissa tehty juustokakku on kaikkein parasta kyllä<3
I hate early mornings: teepä tuolla reseptillä, oli tosi helppoa!
bubble: niin on, mmmm.
Lähetä kommentti