keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Saakelin sähkö


Koin pienoisen järkytyksen toissapäivänä, kun avasin Helsingin Energialta tulleen tasauslaskun.

392,38 €

WTF?!?!??!!?!?

Yleensä, siis yksin asuessani, olen saanut tasauslaskussa aina takaisin rahaa, sitä ei suinkaan ole vaadittu minulta lisää. Olen aina ollut ekologinen ihminen ja olen kokenut ainoaksi paheekseni 10 minuutin lämpimät suihkut. Sitten tuli Mies taloon ja nyt meillä on samaan aikaan päällä 40" ja 32" TV sekä 24" iMac, mahdollisesti myös pikkuläppärini. Sitten saunotaan, pidetään vessan lattialämmitystä 24/7 365 päällä ja pakastintakin ruokitaan neljän sentin paksuisella jääkerroksella (se sentäs saatiin sulatettua pois viime viikonloppuna). Mitähän vielä? Uuni on myös päällä ainakin kerran viikkoon, kun minä pentele pyörittelen piirakan, pizzan tai pari viikonloppuisin. Puhumattakaan pyykin- ja astianpesukoneen runsaasta käytöstä. Sentään valaisimissa on energiansäästölamput, mutta ei se tässä konkurssissa paljon auta.

Ja onhan se aika surullista, ettei ihmispololla ole parempaa tekemistä, kun toljottaa joko isoa taulutelevisiota tai suhteellisen isokokoista iMacia. Minun piti alkaa harrastamaan enemmän kokkailua ja leipomista, mutta harkitsen sitäkin uudelleen, uunin sähkösyöppöyden takia. Voihan viulu.

Sanomattakin selvää, että lattialämmitys napsahti pois päältä samantien ja telkkari meni päälle vasta, kun Neloselta alkoi Huippumalli haussa klo 20.00, sitä ennen luin kirjaa, katsos kirjojakin voi lukea. Telkkari myös meni pois päältä klo 21, kun Huipparit loppuivat. Sen jälkeen siirryin siivoamaan keittiönkaappia. Oli kyllä hemmetinmoinen eyeopener tuo lasku. Vielä kun saisin Miehenkin lähtemään mukaan säästötoimenpiteisiin, varsinkin TV:n, Xboxin, iMacin sekä saunomisen osalta. Uskon, että tuo viimeinen onnistuu, mutta en tiedä miten parantaa tietokone- ja xbox addiktius, vinkkejä? Tulisi edes kesä, niin se alkaisi taas harrastamaan tennistä.

Niin, ja minä alan ihan saletisti lukemaan enemmän kirjoja, urheilemaan(?) ja harrastamaan muutakin kuin telkkareita ja tietokoneita. Siis, kun telkkarihan on päällä vaikka sitä ei katsoisi, seurana nääs. Huhhuh, kyllä on nykyihminen tullut tyhmäksi.

4 kommenttia:

MissB kirjoitti...

ai ai.. mä olin niin onnellinen kun tänä vuonna tuli vain parinsadan euron tasauslasku. Viime vuonna se hipoi 700e.
Mutta hei!! Onhan sähkönhintakin noussut..

Chatrin kirjoitti...

MissB: ai kun kiva kuulla, että muillekin on tullut näitä ylläreitä :) jep, sähkönhinta noussut ja nousee taas, grr.

Marika T. kirjoitti...

Meillä on onneksi nykyään suoralaskutus, kun kävivät sähkölaitokselta asentamassa muutama vuosi sitten sellaisen mittarin, josta menee tiedot suoraan sähkölaitokselle.

Se oli sangen fiksu ratkaisu, koska sitä ennen saimme loppuvuodesta erittäin mukavan tasauslaskun.. 945 euroa!!! Mieti!!!

Nyt on sitten nämä arviolaskutukset historiaa, eikä tule enää moisia ylläreitä. Se oli ihan hirveää, kun muutenkin oli loppuvuodesta tiukkaa ja sitten tulee tonnin sähkölasku! :O

Chatrin kirjoitti...

Marika: no niinpä! Tuo lasku pitää maksaa 7.1. mennessä. Onneksi pukki toi rahaa, harmi vaan että se pitää laittaa tuollaiseen kakkaan =/