tiistai 5. tammikuuta 2010

Leffapläjäys

Tässä heti perään toinen postaus tälle päivälle. Huomenna ei ehdi, joten tänään senkin edestä.

Lupasin omistaa syksyn elokuville, ja niin tosiaan tein. Osasta olen jo maininnut täällä, mutta loppuvuonna tuli katsottua lisää elokuvia. Kaikkiahan en tietenkään muista mainita, mutta tässä muutamia.

The Hangover
Kauhea kankkunen ei minua alunperin kiinnostanut lainkaan, mutta monien ylistyssanojen jälkeen se oli pakko nähdä. Ja tiedättekö, minä en erityisemmin pitänyt tästä. Naurahdin ehkä kolme kertaa koko elokuvan aikana. Olen pahoillani, mutta ei ollut minun kaltaistani huumoria.

Shaun of the Dead
Katsoin tämän heti Hangoverin perään ja meinasin kuolla nauruun! Siis aivan loistava, my kind of humor. Tällaisista Zombie-elokuvista minäkin pidän.

Year One
Täyttä huttua, meinasin jättää katsomisen kesken. Se ei kuitenkaan kuulu periaatteisiini, joten kirvoittelin loppuun asti. Pissa-kakka huumoria niistä pitäville. Miehelle mainitsin, että "tämä leffa on kyllä ihan miehille suunnattu", johon hän vastasi "eikä oo, kun pikkupojille". Eli ei iskenyt meihin kumpaankaan tämä uloste-virtsa leikki. Tykkään silti hirmuisesti Junossakin näytelleestä Michael Cerasta, jonka takia jaksoin ehkä tämänkin pätkän loppuun asti katsoa.

Ice Age 3 (original)
No hei, kuka ei muka tästä pitäisi? Kaikki Ice Age animaatiot ovat olleet hyviä ja hauskoja. En saa tarpeekseni siitä oravasta.

Joulukuussa tuli käytyä myös ensimmäisessä 3D-näytöksessä katsomassa Avatar, johon ihastuin kovin. Seuraavaksi haluaisin nähdä Twilight: New Moon. Se onkin pitänyt käydä katsomassa jo parina edeltävänä viikonloppuna, mutta sitten onkin tullut jotain muuta tekemistä. Ehkä ensi lauantaina?

Pitäisi muuten aina kirjoittaa vaikka kalenteriin ylös mitä elokuvia on tullut katsottua, sillä olen varma, että nytkin unohdin mainita muutaman. MUTTA lisäksi olen seuraillut sarjoja, joista mainitsen uutuudet.

Nelosellakin torstaina alkava FlashForward menetti kolmen ensimmäisen jakson jälkeen hohtonsa ja sitä on vähän väkisin katsottu nyt 10 jaksoa. Kesken ei voi jättää, mutta kovasti toivon, että eivät tee enää toista tuotantokautta. Pääosaa esittää aika vähälle huomiolle jäänyt "Ralpf Fiennesin veli" Joseph Fiennes (Shakespeare in Love). Mukana myös muita tuttuja, kuten John Cho (Star Trek 2009) ja Sonya Walger (Aina mielessä, Lost).

Toinen uutuussarja on V (Visitors), mikä kertoo ulkoavaruuden olioista, jotka ovat naamioituneet ihmisruumiisiin. Tämä tuntuu vielä mielenkiintoiselta, mutta sitä en ole vielä montaa jaksoa katsonutkaan. Kyseessä on muuten uusintakuvaus, sillä sarja on alunperin tehty jo vuonna 1984. Pääosissa nähdään mm. Scott Wolf (Viiden juttu) ja Elizabeth Mitchell (Lost).

Journeyman on myöskin seurannassa ja vähän tylsä, mutta sitä katsoo, jos ei ole muuta tekemistä. Sarja on jo lopetettu USA:ssa, sitä tehtiin vain 13 jaksoa.


Samoin seurailen Life:n 2. tuotantokautta "paremman puutteeseen". Sarah Shahi (L-koodi) on yksi maailman kauneimmista naisista, joten voin katsella Lifea ihan vaikka vaan Sarahin vuoksi. Ilmeisesti muutkin ovat pitäneet Lifea tylsänä, sillä se ei selviytynyt kolmannelle tuotantokaudelle.

Ja nyt kun olen kirjoittanut koko jutun melkeen loppuun, niin muistan katsoneeni loppuvuonna myös elokuvat 2012, State of Play, Pride and Glory, Star Trek, Enkelit ja Demonit, In the Electric Mist, District 9 ja Echelon. Lisäksi lainasin siskoltani ainakin Paksuna, Eragon, Kingdom of Heaven ja 10 000 BC.

Todellakin on siis tullut istuttua sohvalla telkkarin ääressä, mutta mitä muutakaan sitä synkkänä syksynä ja kylmänä talvena tekemään?

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

10 kommenttia:

Marge kirjoitti...

minäkin ihastuin tuohon Avattareen. Monen mielestä se on liian pitkä, mutta minä vain tykkäsin. :) Ja Twilight New Moon olisi täälläkin seuraavana ohjelmassa. On pitänyt mennä jo katsomaan, mutta ei ole saanut aikaiseksi.

Taidampa omistaa tämän illan leffalle, kun huomenna ei ole aikaista herätystä töihin. Dvd-soittimeen lähtee pyörimään The Village - Kylä.

Chatrin kirjoitti...

Marge: Pitkä se oli, mutta ei liian pitkä. Mielellään siellä istuin ja ihastelin Pandoran ihmeellistä maailmaa. Iltasi kuulostaa hyvältä, minä meinaan taas pistää ranttaliksi ja vaihtaa lakanat ;D

Riehu kirjoitti...

Shaun of the dead...parasta! Siis en tienny että tosta V:stä on tehty uusintaversio, muistan kun pienenä se oli tosi pelottava ja sitten myöhemmin kun näin pätkän sarjasta, se olikin (tietysti) ihan superkökkö...:D

Chatrin kirjoitti...

Riehu: Don't stop me now... :D
Toi V on vissiin ihan vasta alkanut Usassa pyörimään. Rantautunee jossain vaiheessa Suomenkin telkkariin. Mää en muista sitä lapsuudesta. En varmaan saanut katsoa. Nyt ainakin katson!

Riehu kirjoitti...

Sä oot just sen verran nuorempi varmaan...No en mäkään saanu katsoa mutta jollain niitä jaksoja oli videolla...tosi köpelöitä trikkejä, mutta sillon ala-asteella se oli jotain ihan kamalaa! ja kaikki puhu siitä sarjasta... :D

Anonyymi kirjoitti...

Pakko muuten kommentoida tuota V:tä, minä olen katsonut sen alkuperäisen version silloin 80-luvulla, olin ala-asteella ja pelkäsin paskat housussa niitä lisko-ihmisiä..kivat traumat ainakin jäi ;OP

Keke kirjoitti...

MUn mielestä tuo kauhea kankkunen oli just hyvä...mut se ehkä johtu siitä et pidän siitä yhdestä näyttelijästä niin paljon=)=)ja ice age on niiiiiiin paras!!

Chatrin kirjoitti...

Mikaela: hih :) mä en pelkää nyt kyllä yhtään ;)

Keke: Tosi moni on tykännyt tuosta Kankkusesta, mutta ei iskenyt muhun tällä kertaa. Ehkä sitä oli hehkutettu liikaa ja odotin siltä paljon enemmän -> petyin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Ice age taitaa olla taas "minun juttu", mutta muut jätän kyllä suosiolla väliin: ei taida oikein iskeä ;) , mutta katsotaan taas sitten mitä muuta on luvassa (anna vinkkejä ihmeessä, kiva kiva) =) .

Chatrin kirjoitti...

SuurellaSydämellä: Ice Age on varmaan kaikkien juttu :) Vinkkejä tulee tasaisin väliajoin. Jätän tarkemmat arvostelut niistä enemmän tietäville ja kommentoin leffoja tyylillä "tykkäsin / en tykännyt" ;)