sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Matkahaaveet mielessäin

Tällä viikolla olen huomannut haaveilevani ulkomaanmatkoista. Syksyllä käväsin Kefaloniassa ja Barcelonassa, mutta tuntuu kuin niistä olisi jo ikuisuus.

Haaveissani ovat
kaunis Pariisi, jonne tosin vähän pelottaa mennä, koska osaan ranskaa ehkä kolme sanaa ja pari lausetta. Bonjour, merci, oui... Mikä on, kun ovat niin nihkeitä puhumaan englantia? Uskoisin Pariisin olevan kauneimmillaan keväällä tai alkusyksystä. Ehkä ensi vuonna suuntaan sinne.


Historiallinen Kroatia ja siellä suuntaisin varmaankin Splitin kaupunkiin. Olen kuullut, että Kroatiassa on kauniit maisemat, hyvät rannat ja hyvää ruokaa. Ja varmasti kauniita naisia sekä komeita miehiä.

Näen jo silmissäni kuinka kamera räpsyisi minuutin välein, ottaen juuri tällaisia kuvia, kuten tässä alla.

Unkarin pääkaupunki Budapest on ollut haaveissani jo pitkään. Viimeksi Praha vei voiton, mutta seuraavalla kerralla taidan suunnata kaupunkilomalla Budapestiin. Se on tuossa kivan lähelläkin.


Montenegro on ollut haaveissani siitä lähtien, kun näin vuoden 2007 Casino Royale elokuvan. Niin kauniita maisemia ja rakennuksia, että oksat pois. Montenegron, Kroatian ja miksei vielä Budapestinkin matkan, voisi vaikka yhdistää, siinähän ne on vierekkäin. No nyt aloin haaveilla sitten isommastakin matkasta, heittäisin mukaan vielä Slovenian, Itävallan, Slovakian, Italian, Makedonian ja Kreikan mantereen, huuuh, tuliko jo liikaa? A girl can dream, right?


Ja sitten viimeisempänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä Uusi-Seelanti. Oih, tuo satujen ja vesiputousten maa. Uusi-Seelanti on ollut pinttyneenä päähäni aina yläasteelta asti. Unelma on hieman lähempänä, sillä suunnittelemme tosissamme erään ystäväni kanssa viettävämme ensi marraskuun tällä upealla saarella. Tosin suunnitelmamme ovat aivan alkumetreillä ja voi hyvinkin olla, että haave jää tänä vuonna toteuttamatta. Pitää ottaa niin monta seikkaa huomioon. Mutta kyllä vielä joskus aion Uuteen-Seelantiin päästä ja se on varma. Mutta miksi sen pitää olla niin kaukana? Lennoilla pitäisi varmasti napsia jotain rauhoittavia, koska matka on pitkä ja minä kammoksun lentämistä. Paniikkikohtaus, here I come.

Päällimmäisenä haaveilen voittavani lotossa ja toteuttavani kaikki nämä matkatoiveeni tämän ja ensi vuoden aikana. Mutta koska loton voittaminen on aika epätodennäköistä pitäisi laatia myös rahansäästöohjelma. Aloitinkin säästämisen jo tänään, enkä mennytkään alkuperäisen suunnitelmani mukaan kaupungille pyörimään. Se on alku sekin.

16 kommenttia:

Riehu kirjoitti...

Hyvä alku säästämiselle, mä oon jo melko tottunu siihen; aina on sellanen olo ettei saa niinku ostaa mitään. Jääny vähän päälle...:) Kivahan se on matkoista haaveilla.

Madam B.C. kirjoitti...

Ne ranskalaiset, varsinki pariisilaiset, kyllä osaa englantia, mutta ovat niin pirun ylpeitä omasta kielestään, että eihän sitä voida turisteille puhua :D olen havainnut omalta että ystävien taholta, että jos menee Ranskaan, niin kannatsee opetella ranskaksi lause "Päivää, puhun huonosti ranskaa, voimmeko puhua englantia?" niin johan jo alkaa kielimuuri hälvetä. Se kun osoittaa niille kunnioitusta edes tuon verran ranskankieltä kohtaan niin ne on avoimempia puhumaan englantia :)

Kaitaliina kirjoitti...

Ihania nuo Keski-Euroopan kohteet, ei niitä tule aina edes ajateltua.
Jos Uuteen- Seelantiin ajattelitte suunnata, kannattaa ensin stekata lentoja esim. Bangkokiin tai Kuala Lumpuriin, josta voi saada edullisia lentoja loppukohteeseen. Tein kerran testin: 1. suora lento Sidneyyn 2. toinen lento Kuala Lumpuriin, josta Air asialla (superhyvä lentoyhtiö!) Sidneyyn. Hintaeroa oli 500 euroa. Ja jos vaikka olisi halunnut majailla pari päivää Kualassa, olisi säästänyt vielä enemmän.
Mies saapui kotiin päivällä ja huomenna pääsenkin kirjoittamaan meidän matkasuunnitelmista!!

M kirjoitti...

NZ muistot palasivat mieleen, tuon vesiputouskuvan myötä. Itse olen kuvassa olevaa putousta päässyt ihailemaan ihan kosketusetäisyydeltä. Maa oli on täynnä ihmeitä ja mahtimaisemia! Suurimman suosituksen voin antaa!
Montenegro ja Kroatia vaikuttaa mielenkiintoisilta kohteilta. Ainakin kyseisten kuvien perusteella.
Olen lähdössä pariisiin helmikuussa, enkä annan kielitaidottomuuteni häiritä. Kyllä sitä lattea ja kroisanttia saa tilattua vaikka käsiään heiluttelemalla:)

Hyvä matkahaavelista!

Chatrin kirjoitti...

Riehu: voi kun mullekin jäis päälle. mun pitää oikeesti tehdä se säästösuunnitelma, niin mun on helpompi olla törsäämättä.

Madam B.C.: mä olen kuullut ihan samaa! että jos edes yrittää puhua ensin ranskaa, niin sitten ne voi vaihtaa englantiin. outoja tyyppejä. Täytyy opetella tuo suosittelemasi lause =)

Kaitaliina: ystäväni puhui juuri toissapäivänä samaa, kun on katsellut lentoja Australiaan. Kuala Lumpurin kautta kovasti paljon halvempaa. Tulen sitten heti lukemaan kirjoituksesi =)

M: mä ajattelinkin haastatella sua NZ:sta, sitten kun nähdään =) Ja Pariisista myös. Tsemppiä käsien heilutteluun :D

Paivi kirjoitti...

Oi Uusi-Seelanti, sinne tahtoisin minäkin uudestaan!

Juuri viikonloppuna katselimme mieheni veljen porukan kesälomakuvia heidän rengasmatkaltaan, johon kuului mm. Kroatia ja siellä näytti olevan todella kaunista. Ehdottomasti sinne tekee mieli mennä käymään itsekin joskus.

Mikaela kirjoitti...

Hei, mä puhun ranskaa kaksi sanaa ja hyvin pärjäsin. Viime kesänä siellä 2 viikkoa autolla kiertäneenä voin usuttaa että menemenemene!!!! Ihana maa!

Marge kirjoitti...

Ihania matkahaaveita ja matkakohteita. Minäkin haluaisin tuonne Kroatian Splitiin matkailemaan, ja Uuteen-Seelantiin myös ehdottomasti katsomaan coalakarhuja! :)

Pariisissa kyllä pärjää ilman ranskankielentaitoa. Sen verran turistipaikka, että joutuvat väkisinkin puhumaan englantia, halusivat sitä tai eivät.

Chatrin kirjoitti...

Päivi: Kaikki vinkit Uudesta-Seelannista otetaan vastaan! Ja seuraavan rantaloman voisin todella tehdä Kroatiaan, vaikka Kreikkaan onkin aina ikävä.

Mikaela: helpottavaa kuulla, että siellä pärjää vaikkei kieltä osaisikaan, menenmenenmenen :D

Marge: lähde mukaan Splitiin ja Uuteen-Seelantiin ;)
Kiva, kun olette tsempanneet Ranskan kanssa, nyt mua ei enää pelota mennä sinne (ranskan)kielitaidottomana.

Paivi kirjoitti...

Noh, ainakaan Uuteen-Seelantiin ei kannata lähteä katsomaan koaloja... niitä kun ei siellä ole, vaan Australiassa ;-)

Chatrin kirjoitti...

Päivi: heh, joo.. :)

vippe kirjoitti...

Luin otsikon ja arvasin, että mun EI PIDÄ lukea tätä postausta. Tiesin jo heti, että se vaan ruokkii mun matkakuumetta. Ja niinhän siinä kävi. Jännä juttu muuten, mulla on ihan samat matkahaaveet paitsi montenegro :) Kroatiaan oon halunnu varmaan viimeiset kolme vuotta ja uuteen-seelantiin koko ikäni. Ehäk vielä joskus...

M kirjoitti...

Keräsin sulle kasan fiilistelykuvia NZ:sta, jos vaikka saisi pikkaisen enemmän nostetua matkakuumetta:)
Tästä...

Chatrin kirjoitti...

vippe: no samat haaveet tosiaan. ehkä sä vielä montenegroonkin lämpenet :) toi uusi-seelanti on kyllä sellainen ultimate-haave.

M: oi, kiitos ihana. meen heti katsomaan!

akissfromthepast kirjoitti...

upeat matkakohteet!!! hirveä matkakuume iskee tätä lukiessa. ihan kärventyy :D

Chatrin kirjoitti...

akissfromthepast: Mulla on ihan kamala kaipuu ulkomaille, en kestä!