sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pariisi oli ihana

Loma lähenee loppuaan viileässä kevätsäässä. Lähes viikko kului Pariisissa ja loppuajan olen viettänyt aikalailla kotosalla rentoutuen. Tietokonetta ei ole huvittanut oikein avata, ennen kuin nyt. Kahden viikon ajalta muidenkin blogit lukematta, taitaa mennä tovi niitä selatessa...

Mutta Pariisiin. Mikä ihana kaupunki! Kaikki pariisilaiset joihin törmättiin olivat todella ystävällisiä ja avuliaita. Sanonta "kaikki ranskalaiset on kuspäitä" ei siis toteutunut meidän kohdalla laisinkaan. Heti kun vedettiin kartta esille oli monta ihmistä ympärillä kysymässä mitä etsimme ja voivatko he auttaa.

Paikkaansa ei pitänyt myöskään se, että Ranskassa kaikki autoilijat antavat suojatiellä tietä. Ihan samalla lailla käyttäytyivät auton ratissa kuin suomalaiset kuskit..

Näimme kaikki peruskohteet, ilman suorituspaineita. Matkamme missio olikin vain ottaa rennosti, suomalaiset kuin tuppaavat suorittamaan vähän liikaa lomillaan. Tässä pieni kuvatuuttaus kokemuksistamme.Loppusanat: Ranska muistutti paljon Roomaa ja myös Barcelonaa sekä silloiltaan Prahaa. Pariisi oli puhtaampi sekä vähemmän jumalallisempi ja mahtipontisempi kuin Rooma. Champs-Élysées muistutti Las Ramblasia, mutta muuten kaupunki ei ollut yhtä taiteellinen kuin Barcelona. Kaiken kaikkiaan hyvin kaunis eurooppalainen kaupunki, jonne lähden mielelläni uudestaankin.

8 kommenttia:

akissfromthepast kirjoitti...

upeaa!!! matkakuumetta herätteli kummasti nämä kuvat :D :D tervetuloa takas!

bubble kirjoitti...

Oi, Pariisi näyttää taas niin ihanalta kaikkine katukahviloineen <3 Mutta oli se Nyy Joorkikin aika jees ;)

ravenwaves kirjoitti...

Ihania kuvia, oli varmasti kiva reissu :)

Chatrin kirjoitti...

akissfromthepast; kiitos takaisintulotoivotuksesta, kiva olla täällä taas! :)

bubble: no hei, aijaa ;) oottelen siun kuvia..

reiska: oli ihanan rentouttava ja lämmin reissu :)

Riehu kirjoitti...

Varmasti oli ihanaa, hienoja kuvia!

Chatrin kirjoitti...

Riehu: lomalla on aina mukavaa :D

aini kirjoitti...

Ihanat kuvat!!! Lisääkin vois näitä kattella vinkvink ;) Mä allekirjoitan kans sen että pariisilaiset ei oo kuspäitä vaan tosi avuliaita mistä itekin silloin ekalla kerralla yllätyin:) Liikenne on kyllä ihan kamalaa ja esim ne skootterit sujuvasti koukkailee jalkakäytävien kautta että pääsee nopeemmin etenemään, siinä saa kyllä olla tarkkana..

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Ihania kuvia :) Minä olin myös syksyllä ekaa kertaa Pariisissa käydessäni yllättynyt siitä, että "kaikki ranskalaiset" eivät olleetkaan "kusipäitä", vaan yllättävän avuliaita ja ystävällisiä ihmisiä.