tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hyvää perunasta


En ole ikinä ollut perunan ystävä. Pienikokoiset uudet perunat kesäisin on ihan jees, mutta vain jos joku niitä tarjoaa – itse en ole perunaa ostoskoriini laittanut. Paitsi nyt! Olen ollut viikon täysin ilman viljatuotteita ja jotainhan piti keksiä niiden tilalle. Ostin Rosamunda perunoita ja tein niistä Sort of Pinkin innoittamana lohkoperunoita. Tuli niin taivaallisen hyviä, että kokkasin niitä sitten kolmena päivänä peräkkäin..

Vastarannan kiiskinä sovelsin hieman reseptiä ja käytin kolmen perunan ja muutaman kesäkurpitsakiekon marinointiin:
  • 0,5 dl luomu oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • Kuuma Etelä-Amerikka mausteseosta
  • Chilijauhetta
  • Mustapippuria
  • Sitruunapippuria
  • Rosmariinia
  • valkosipulinkynsi puristettuna
Uunissa 225° 25 min, keskitason ylimmällä tasolla. (Laitoin grillivastuksen päälle viimeiseksi 10 minuutiksi)

Pari ehdotonta vinkkiä: 1. käytä tarpeeksi öljyä 2. leikkaa lohkoista tarpeeksi ohuita – mikään ei ole kamalampaa kuin kuiva ja sisältä raaka lohkoperuna.

Sunnuntaina marinoin ja laitoin pellille Rosamunda perunan seuraksi porkkanaa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Kyllästymisen uhalla, taidan tehdä tänään samoin.

8 kommenttia:

June kirjoitti...

Mäkään en tykkää perunoista. Kaikista kamalimpia on keitetyt, tavalliset perunat, mutten myöskään välitä kerma- tai valkosipuliperunoista.

Lohkoperunat sen sijaan on iso nam! Omnom :P Samoin hyvin tehty, aito perunamuussi on jees. Mutta harvemmimpa noita tulee syötyä.

Riehu kirjoitti...

kattelin kans tota ohjetta, näyttää maukkaalta! Täytyy vissiin koklata. :)

Henna kirjoitti...

Nuo lohko-/veneperunat on ihan ykkösnamia täälläkin, maistuu mun mielestä paremmalle kuin ranut ja jopa sipsit, ja voisin syödä noita pelkilteenkin. Itse laitan mausteeksi vaan öljyä, suolaa, pippuria ja paprikamaustetta, nam! Ja älyttömän helppo tehdä kaiken muun hyvän päälle :) Mun mielestä muutoinkin peruna on aliarvostettua ruokaa, sehän on hyvää, halpaa ja ei se nyt mitenkään erityisen huono ravintoarvoiltaankaan ole. Kunnon pottupaasauspostaus :))

Siis lyhyesti: tykkään!

Unknown kirjoitti...

On ne lohkoperunat vaan niin nameja! Parasta niiden tekemisessä on juuri se että ohjetta voi helposti soveltaa omasta kaapista löytyviin mausteisiin ja vihanneksiin jne. Tekis mieli tehdä itsekin taas =)

Akissfromthepast kirjoitti...

oho miten herkullista :) nyt valuu jo kuola. olen vältellyt perunaa monta kuukautta, mutta tuo näyttää todella hyvältä! :D nam!

Chatrin kirjoitti...

bubble: tavalliset keitetyt, jauhoiset perunat on ihan syömäkelvotonta. Yäk. Lohkikset, ristikkoperunat ja ranet on hyviä (ja rasvasia). Muusista tykkään kans paljon!

Riehu: koklaa, tykkäät!

Little M: pitäis varmaan ottaa enemmän selvää perunan terveellisyydestä, mä oon aina aatellu että se on pelkkää tärkkelystä ja siks huonoa.

Sort of Pink: kiitti tosi paljon ohjeesta, tästä tuli ihan hitti =)

akissfromthepast: hyvää ja helppoa! Mutta kyllä, rasvaista ja hiilaripitoista.

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Minulla oli jossakin vaiheessa kausi, etten syönyt perunaa paljon ollenkaan, mutta viime vuosina olen taas löytänyt uudelleen tuon mahtavan sapuskan :) Kuulostaa niin ihanilta, että vaikka ei yhtään nälkä olekaan, kuola alkaa valua ;-) tuollaisia pitää joku päivä ehdottomasti tehdä.

Chatrin kirjoitti...

Päivi: noi on todella hyviä! Mä olen tehnyt niitä lyhyen ajan sisään joku 10 kertaa, hups... ;)