tiistai 4. elokuuta 2009

Elokuvakausi

Olen tullut katselleeksi viime aikoina paljon leffoja. En paljasta juonia, mutta kerron vähän mitä olen katsonut ja mitä pidin niistä.


Ben Stillerin Tropic Thunder oli aivan hulvaton! Paras roolisuoritus Tom Cruiselta ikinä. En olisi uskonut, että Tomppa voi olla niin hauska ja "nolata" itsensä tuolla tavalla. Muutenkin odotin, että elokuva menee ihan yli ymmärrykseni ja on yksinkertaisuudessaan tyhmä, mutta eipä ollut. Isot propsit myös Robert Downey Jr:lle, loisto roolisuoritus. Suosittelen leffaa piristämään mitä tahansa iltaa, mutta perjantaina se toimi ainakin.The Spirit perustuu sarjakuvaan, ja elokuvan pääosassa onkin luonnollisesti sarjakuvasankari nimeltänsä Spirit. Leffa oli hyvä, mutta silti jäin kaipaamaan jotain, en oikein tiedä mitä. Taisin verrata sitä toiseen saman genren elokuvaan, Sin Cityyn, joka on mielestäni parempi. Jos pidät sarjakuvamaisista elokuvista, pidät varmasti tästäkin.Kate Beckinsalen tähdittämä Underworld oli todellinen positiivinen yllättäjä. Sekä elokuva että pääosaesittäjä ylittivät odotukseni totaalisesti. Katen olen mieltänyt romanttiseksi hömppänäyttelijäksi, mutta Selenen roolissa hän oli kaukana siitä. Elokuvassa näyttelee myös Feliciasta tuttu siloposki Scott Speedman sekä Pirates of the Caribbeanista tuttu, upea Bill Nighy. Scott ei ollut ollenkaan vässykkä ja Bill teki jälleen loistavan suorituksen maskiroolissa. Tsekatkaapa Bill POTC:n Davy Jonesina ja Underworldin juuri heränneenä vampyyrina.
Seuraavaksi pitää katsoa Underworldin jatko-osat, niitä on oikein kaksin kappalein.Kestosuosikki Denzel Washingtonin Déjà Vu:n katsoin toistamiseen ja tykkäsin siitä yhä vaan. Denzel ei epäonnistu koskaan. Kaikki hänen leffansa ovat olleet hittejä, ainakin minun silmissäni.En hirveästi välitä Leonardo DiCapriosta ja vihaan Russel Crowea, mutta katsoin silti Body of Liesin. Titanicin jälkeinen Leonardohumu sai minut voimaan pahoin ja Russelista en ole vaan koskaan pitänyt. Kauhea sovinistisika ja huumorintajuton tappelija, yäk. Hih.
Body of Lies oli silti hyvä leffa. Leonardo on mielestäni erinomainen näyttelijä ja nyt kun ajattelen, olen ehkä jopa alkanut pitämään hänestä...ehkä. On hänellä ainakin monta leffaa mistä pidän, kuten Blood Diamond, Catch Me If You Can, The Man In The Iron Mask, unohtamatta What's Eating Gilbert Grapea. Oli muuten hauska nähdä Leo Body Of Liesissä tummatukkaisena ja ruskeasilmäisenä!


Mitä elokuvia sinä olet katsonut lähiaikoina?


kuvat 1, 2, 3, 4, 5.

12 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Underworld on ollut hyllyssäni jo varmaan vuoden, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi katsoa sitä. Vaikuttaa mielestäni kiinnostavalta, mutta on vain jäänyt.

Deja Vu käytiin aikoinaan kattomassa teatterissa, se on niiin hyvä! :)

Paivi kirjoitti...

Tropic thunder on kyllä loistava! Nauraa hekotin vedet silmissä sille aikanaan teatterissa - ja minun tapauksessa tämä on todella harvinaista :)

The spirit oli minulle suuri pettymys. Odotin sinun tapaan Sin cityn tyylistä elokuvaa, mutta Spirit oli tylsä ja tyhjänpäiväinen.

Jesh, joku toinenkin ihminen maailmassa, joka ei tykkää Russell Crowesta! Minä nimittäin en myöskään ole ikinä hänelle lämmennyt vaikka leffojaan olenkin (pitkin hampain) katsellut. Di Caprio puolestaan on kasvanut yhdeksi varteenotettavimmista nuorista miesnäyttelijöistä ja arvostan hänet nykyisin todella korkealle. Body of lies oli ihan ok pätkä.

Chatrin kirjoitti...

Marika: katso ihmeessä, mutta älä odota liikoja hehkutukseni jälkeen - minä vain yllätyin positiivisesti, kun luulin että kyseessä on joku päätön vampyyrintappopätkä.

Päivi: Body of Lies oli mielestäni liian pitkä. Ei saisi katsoa leffoja liian myöhään illalla, nimittäin tässäkin tapauksessa odotin vain koko ajan että leffa loppuu :/ Ajattelinkin ensin, että "paska leffa", mutta tulin toisiin ajatuksiin seuraavana aamuna :)

Spiritiin en pettynyt, kun en odottanut elokuvalta yhtään mitään. Kun aloin katsomaan sitä, en edes tiennyt mistä se kertoo! Nimestä tuli mieleen vaan se piirretty hevonen :D

Marika kirjoitti...

Kunhan mä saan aikaiseksi, muutenkin kertynyt katsomattomia leffoja taas hyllyyn ihan liikaa. Nnngggh! :)

Minäkään en ole koskaan pitänyt muuten Russel Crowesta. Syy on ehkä se, että haastatteluita mitä olen hänestä nähnyt, hän on käyttäytynyt todella ylimielisesti, joten se kuva on jäänyt päällimmäisenä mieleen.

DiCaprio taas on sellainen, jonka näyttelijäntyötä olen aina arvostanut, mutta itse henkilölle en ole lämmennyt. Ihan uskomattomia roolisuorituksiahan tuo kyllä tekee :)

Riehu kirjoitti...

Ihanaa, tykkäsit Tropic Thunderista! Täällä töissä porukka oli sitä mieltä että se on ihan kauhea ja musta se oli aivan loistavan hulvaton! Nauroin ihan maha kipeenä. :D
Underworld on jees ja Bill Nighy on yksi ihan suosikkinäyttelijöistäni, tosi karismaattinen tyyppi (erityisesti tykkään piratesin lonkeropahiksesta ja Love actuallyn kulahtaneesta rokkistarasta...)
Body of lies oli mielestäni supertylsä ja jatkui ja jatkui vaan....Leonardosta tosin tykkään näyttelijänä.

Chatrin kirjoitti...

Marika:sun pitää järjestää joku leffatuokio. Jospa sen aikaa pysyisit paikallasi? :)
Minullakin Russelista just semmonen ylimielinen kuva.
Ja joo, samaa mieltä Leosta: erinomainen näyttelijä, mutta ei herätä mitään lämmöntunteita :)

Riehu: TT oli HILARIOUS! xD
Hyvä, että säkin sitä mieltä että BOL oli liian pitkä. Tosiaan aattelin vaan koko ajan, että loppuis jo. Ja sen takia myöskin ajattelin, että olikohan se sen takia mun mielestä vähän kökkö, kun väsytti niin ja toivoi vain sen loppuvan. Vaihdan sittenkin mielipiteeni ja olen samaa mieltä päivin kanssa: ihan ok pätkä.

Marge kirjoitti...

Minä olen käynyt lähiaikoina elokuvissa katsomassa uusimman Harry Potterin. kotona on tullut katsottua Slummien miljonääri (joka oli ihan huippu!) ja Ihmisen pojat.

Mitään noita mainitsemiasia elokuvia en ole nähnyt, mutta tästä sai hyviä vinkkejä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvä lista mutta The Spiritistä olen eri mieltä, se oli ihan kuraa... Underworld -fani olen ollut jo vuosia, vampyyrit tehoaa aina minuun ;O) Ja kyllä tiedätkin mitä leffoja minä olen katsonut kun kerran blogiani luet joten se siitä listauksesta ;O) Itse rakastan Di Capriota, mies vain paranee vanhetessaan!!

Keke kirjoitti...

Hei mä oon kattonu noista kaikki kans.=) Hyvä leffamaku sulla=) Eniten tykkäsin ehkäpä noista tuosta Denzelin leffasta. Mulle muuten tuli kans äklötys titanicin jälkeen Leoon=)

Chatrin kirjoitti...

Marge: Slummien miljonääri pitää nähdä!

Mikaela: mulla tuppaa olla ongelmana, että yritän tykätä kaikista leffoista :D Siksi ehkä kuvailen leffaa hyväksi vaikka se olisi huono. Sitten jos leffa on mielestäni tosi hyvä, niin kuvailen leffaa muilla sanoilla kuin hyvällä, you know? (onko tässä nyt mitään järkeä?)

Keke: Kiitti! :D Denzelistä on vaikea olla pitämättä :)

vippe kirjoitti...

Mä en oo nähny noista mitään! Sinänsä melko yllättävää koska yleensä tulee ton leffa-addiktimiehen kanssa katottua kaikkea :)
Eilen vietin oman illan ja kattelen äitiltä lainatun nollausleffan, eli Caken. Sellasta ennalta arvattavaa hattaraa :)

Chatrin kirjoitti...

Vippe: sun pitää sivistää leffa-addikti miestäsi näistä elokuvista ;)