keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Kyllä on taas kokkailtu

En tiedä miten minulle aina kasaantuu näitä kokkailukuvia pitkäksi pötköksi, ennen kuin muistan tuoda ne blogiin. Tässäpä taasen tuutin täydeltä ruokaa, olettehan syöneet?

Sadonkorjuun aikaan tein muutamaan otteeseen täytettyjä paprikoita.
Nämä kyseiset tein edellispäivän left-overeista ja ne sisälsivät kutakuinkin seuraavaa:
- meksikolaisittain maustettua kanan jauhelihaa
- jasminriisiä
- vihreitä oliiveja
- kesäkurpitsaa
- mozzarellajuustokuorrute

Lisukkeena tsatzikia ja jotain vihreitä lehtiä.


Meksikolainen ruoka on herkkuani. Rapeakuorisia tacoja tulee tehtyä liian harvoin. Täytteenä:
- mexikolaisittain maustettua kanan jauhelihaa
- juustoraastetta (mozzarella)
- maissia
- salsaa
- creme fraichéa
- tomaattia
- kurkkua
- salaattia/jotain vihreitä lehtiä
- punasipulia

Lisukkeena valkosipulitäytteisiä vihreitä oliiveja.



Elämäni ensimmäinen Chili con carne!
Valmistukseen käytetty:
- Kanan jauhelihaa
- Chili con carne jauhepussi (Maggi tms.)
- ruskeita papuja
- maissia
- keltainen paprika
- sipulia

Lisukkeena jasminriisiä.

Pizzaa ja piirakkaa tulee tehtyä jos jonkin näköistä. Pizzan valmistukseen käytän esim.
Pohja:
- 2 dl vettä
- 4 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja
- 0,5 ps kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 4 rkl öljyä
- halutessaan pohjaan voi laittaa jotain mausteita
Kohota pohjaa hetki.

Täyte:
- vihreitä pepperoneja
- vihreitä oliiveja
- punasipulia
- pestoa
- puolitettuja kirsikkatomaatteja
- tuorejuustoklönttejä
- mozzarellaraaste
(miehen puoliskolle meni vielä kalkkunameetwurstisuikaleita).



Yleensä teen kasvispiirakoita ja niistä suosikkini on parsakaalipiirakka, jonka ohjeet täällä.

Maanantaina rykäisin kuitenkin kana-ananas-homejuustopiirakan. Olin laiska ja tällä kertaa käytin pohjana Sunnuntai piirakkataikinaa. Täytteenä:
- kanaa suikaleina, maustettu oman maun mukaan
- ananaspaloja
- Valion Aurajuustomuruja
- punainen paprika, suikaleina sekin

"Kastike" oli hyvin samantapainen, kuin parsakaalipiirakassa, mutta timjamin tilalla käytin silputtua tuoreoreganoa. Ja tuorejuusto oli jämien sekoitus, eli ruohosipuli-, valkosipuli- sekä paprika&sipuli levitteitä käytin. Kermana 15% ruokakerma.
Että semmoisia sitten tällä kertaa. Onneksi olkoon, jos jaksoit lukea tänne saakka.

12 kommenttia:

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Ihan törkeää postata tuollaisia kuvia! =) Ei vaineskaan, ihania kuvia, ja ihanilta näyttäviä pöperöitä - minä kun vielä rrrakastan täytettyjä paprikoita, nam, ja pizzaa. Herkullisen näköistä kaikenkaikkiaan.

Alma kirjoitti...

Ihania herkkuja! Tuli noista täytetyistä paprikoista mieleen mun kasvissyöjäystävän kommentti mieleen. Hän sanoi, että noin 80% juhlissa pihvin korvikkeena on kasvissyöjille täytetty paprika!:)

minea kirjoitti...

Ihanaa että jaksat panostaa ruokaan... Minä en yksinolevana ihmisenä ole ikinä oppinut tekemään ruokaa pelkästään itselleni. Kyllästyn ensimmäisen annoksen jälkeen ja sitten joutuu heittämään hukkaan. Pakastin on pieni eikä sieltä muista syödä plus mielestäni kertaalleen pakastettu ruoka on yleensä tosi pahaa. Mutta aina kun saan jonkun kylään teen varmasti ruokaa, on niin kivaa kokata jollekulle!

Mari kirjoitti...

Ihania ruokakuvia! On aina ihana katsella näitä kuviasi, kun jaksat tehdä niin paljon itse ruokaa :)

Minä olen vaikka kuinka kauan ollut tekemässä noita täytettyjä paprikoita, mutta ei vain ikinä muista! Nyt kun näin kuvat, niin tuli taas mieleen josko saisi aikaiseksi ihan oikeasti kokeilla tehdä niitä - joskus.. :)

Anonyymi kirjoitti...

UU namii !! Tulee ihan nälkä ku näit kuvii katteelee ! Tein just tos pari viikkoo sitten ekaa kertaa täytettyjä tomaatteja ja niistä tuli tosi hyviä. En oo koskaan syöny täytettyi paprikoita.. Pitäis varmaan tehä joku päivä ;)!

Marge kirjoitti...

Ei olisi pitänyt nälkäisenä syödä ;) Takana reilun 12 tunnin paasto verikokeen takia ja kyllä voisin noista herkuista syödä mitä vain! :)

Marge kirjoitti...

Niin nälkä että ihan sekoan sanoissa.. :D Tarkoitin siis, että ei olisi pitänyt nälkäisenä tuota postausta lukea eikä syödä :D

Sanna kirjoitti...

"oletteko syöneet"?
Rupesi puuro maistumaan puulta kuvia katsellessa. Tästäpäs sainkin idiksiä tämän päivän menuun..

Anonyymi kirjoitti...

En ollut syönyt, samperi...

Chatrin kirjoitti...

Päivi: :) kiitos paljon, herkullisia olivatkin. Täytetyt paprikat on siitä käteviä, että niiden täyttömahdollisuudet on lähes rajattomat.

Alma: haha! joo, kasvisruoissa ei aina käytetä kovin paljon mielikuvitusta. Kuten meidän työruokalassa, jossa kasvisruoan kanssa on AINA riisiä.

minea: mulla on nämä kokkausinnot menneet ylös ja alas, ylös ja alas. Tänä vuonna olen löytänyt uutta intoa ruoanlaittoon, kun se painottuu nykyisin vain viikonloppuun. Ennen söin töissä eväitä ja tuskailin aina niiden kanssa, mutta nykyisin käyn työruokalassa syömässä ja se on arkipäivien pelastus!

Marika: kokeile ihmeessä täytettyjä paprikoita - joskus ;) reseptejä on lukuisia.

Uniqua: Täytettyjä tomaatteja minun onkin pitänyt tehdä, mutta niitä en ole vielä koskaan saanut aikaiseksi... Onko hyviä vinkkejä?

Marge: Nälkäisenä tulee välillä kyllä puhuttua ihan höpöjä :D Toivottavasti sait jotain hyvää syödäksesi.

MissB: kiva, jos oli apua :)

Mikaela: sori :)

vippe kirjoitti...

Herkullisen näköistä!! Ja tässä kyllä tuli ihan nälkä kun noita katseli, epäreilua laittaa monta herkkukuvaa kerralla :D

Chatrin kirjoitti...

Vippe: yritän parantaa tapani ja laittaa jatkossa vähemmän herkkukuvia kerralla :)