torstai 10. kesäkuuta 2010

Varoittava esimerkki - älä tee näin

Avaudun nyt teillekin ihan näin varoittavana esimerkkinä. Kantapään kautta oppimisesta puhuttiin juuri töissäkin ja sitten minulle kävi näin. Raivostutti niin paljon, että blogikin sai vapaapäivän. Sitten asiaan.

Kävin tiistaina nopeasti parissa vaatekaupassa ja toisesta ostin vaalean paidan sekä kaulahuivin. Sain pienet ostokseni suureen kassiin ja suuntasin ruokakauppaan. Ruokakaupasta ostin muun muassa jogurttia, kirsikkatomaatteja ja vakuumipakatun savustetun kirjolohifileen. Olin saanut kätevästi vaatekaupasta ison kassin, joten laitoin ruokaostoksetkin sinne. Mietin siinä kassalla, että pitäisikö tuo kala pakata vielä hedelmäpusseihin varmuuden vuoksi? No en pakannut.

Pääsin kotiin ja otin ostokset pois muovipussista. VOIPER**LEJUMA**UTASAA**NA! Arvaatko oliko se vakuumipakattu kala mennyt sitten jotenkin rikki, niin että sitä kalanöljyä oli kaikkialla. Raivostuin niin paljon, etten olekaan vähään aikaan raivostunut. Poljin jalkaa lattiaan ja kiroilin suureen ääneen. Sen lisäksi, että jogurttipurkki, kirsikkatomaatit ja muut elintarvikkeet olivat kalaöljyssä, niin oli uusi paita ja huivikin. Laitoin vaatteet heti pesukoneeseen pyörimään ja laitoin normaalia enemmän pesuainettakin joukkoon ja toivoin parasta.

Kun kone oli pyörinyt, etsin märistä vaatteista tahroja, mutta niitä ei näkynyt. Laitoin pyykit kuivumaan ja aamulla tsekkasin asian uudelleen: ÖLJYTAHRAT EI OLLEET LÄHTENEET MIHINKÄÄN!!! Fairy käteen ja suoraan tahroille - hinkkausta ja jätin aineen vaikuttamaan ja suuntasin kohti työpaikkaa.

Huivista tahrat oli onneksi lähteneet, joten laitoin sen päälle töihin. Totesin siinä sitten aika nopeasti, että joo, tahrat on lähteneet, mutta haju ei. Voi %&#?+*#€%#@#!

Opetus: jos mietit, että "kannattaisko...?", niin vastaus on aina "kyllä kannattaa!!" eikä mitään muttia. Ellet sitten halua haista koko päivää kalalle...

10 kommenttia:

Alma kirjoitti...

Voi eiiiiii! NIIN ärsyttävää! Pese ne vielä uudelleen ja laita paljon huuhteluainetta + sit ulos kuivumaan. Toviottavasti haju lähtisi. Mä pakkaan aina ruokajutut vaatepusseihin, jos niitä on...:/

Sarona kirjoitti...

Eikä! Mä suosittelen kokeilemaan sappisaippuaa! Se on ainoa joka auttaa mulla aina öljytahroihin. Sitä saattaa saada ihan tavallisistakin kaupoista, mutta jos ei löydy niin Ruohonjuuresta ainakin saa. Sellainen vihreä, pieni pakkaus ja todella riittoisaa. Hierot vaan märkänä tahrakohtiin ja sitten vielä pesukoneeseen....

Tincali kirjoitti...

No voi pälli miten huono tuuri. :( Aina sattuu jotain tuollaista, kun on ensin miettinyt, että pitäisiköhän varautua pahimpaan, eikä sitten kuitenkaan niin tee.

Saitko paidankin lopulta puhtaaksi vai jäivätkö tahrat siihen vielä toisenkin pesun jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Auts....ShoudaCouldaWoulda...Itsekin tuosta kärsineenä..

Marika kirjoitti...

Voieivoiei! En kyllä yhtään ihmettele että varmasti v*tutti!

Missy E kirjoitti...

Voi itku! Todella surkea mäihä. Näitä sattuu.. Niin hyvää kuin kala onkin ja söisin sitä mielelläni melkein joka päivä, niin sen haju on "kamalinta" mitä tiedän ja usein se jää kämppäänkin leijailemaan moneksi päiväksi vaikka kuinka liesituuletin laulaisi ja röörit olisi auki. Toivottavasti saat hajut ja tahrat pois!

aini kirjoitti...

Voi surkeus! Se harmittaa aina yleensä kaikkein eniten että on itse osasyyllinen vahinkoon:/

Mulla hukkui kerran upouudet silmälasit kun laitoin ne vaan huolettomasti kassiin päällimmäiseksi enkä laittanut kassin vetskaria kiinni, silloin mäkin poljin jalkaa ja kiroilin ja lopuksi vielä itkin, ei mistään löytynyt vaikka kaikki paikat kyselin ja etsin.

Toivottavasti saat kalanhajun ja tahrat pois!

Chatrin kirjoitti...

Alma: todella ärsyttävää. Pakko pestä ne uudelleen, en vaan vielä viittinyt, kun en halua pestä "tyhjää koneellista". Ärf!

Sarona: mietinkin, että sappisaippuaa voisi ostaa. Fairylla onneksi lähti tahrat pois, mutta haju ei!? Voi, että mikä tuuri mulla =/

Tincali: sain paidan tahravapaaksi, mutta haju siinä on vieläkin! Pesen vielä kerran ja jos ei haju lähde, niin teen paidasta vaikka lattiarätin :/

Mikaela: jepjep. tyhmyydestä saa kärsiä. olis taas yksi hyvä syy alkaa 100% kasvissyöjäksi.

Marika: raivostutti niin maan perkuleesti, että itkupotkuraivari oli lähellä. Onneksi ei kuitenkaan mitään vakavaa, vaikka siltä se tuntui tapahtumahetkellä.

Missy E: se haju on aivan hirveää! tuoksuihin mieluummin mansikoilta.

aini: oma tyhmyys harmittaa kyllä todella paljon! upouusien silmälasien hukkaaminen olis vielä kamalampaa, itkupotkuraivari täysin oikeutettua!

Piparkakkutyttö kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta! Toisin itselleni vastaava tilanne kävi hapankaalin kanssa. Se rasia levisi tietysti laukkuun, ja ihana kaalin haju kuorrutti koko laukkuni sisällön. Toivottavasti kalanhaju lähtee, itse jouduin hävittämään matkapäiväkirjani koska siinä oli niin vahvat aromit. O_o

Chatrin kirjoitti...

Piparkakkutyttö: no voi ei! kauheita nää tämmöset tilanteet. Toivottavasti vältytään julmalta kohtalolta jatkossa. :)