PARSAKAALIPIIRAKKA
Pohja:
Nypi ensin voi, lisää vehnäjauho, johon leivinjauhe sekoitettu
80 g voita
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl jauhoja
1/3 prk maitorahkaa
Voitele ja vehnäjauhota vuoka. Paista pohjaa uunissa 200 ast. n. 15-20 min
Täyte:
170 g valkosipuli Violaa
0,5 dl kermaa (esim. kuohukerma)
1 muna
1 tl timjamia (älä jätä tätä pois reseptistä!)
suolaa ja pippuria myllystä
- Keitä parsakaalia n. 5 min (laita keitinveteen mukaan vähän suolaa, jotta parsakaali säilyy vihreänä)
- 1 dl juustoraastetta pinnalle (huom. low-fat juusto ei sula, joten käytä rasvaista juustoa. Esim. Edam)
- Kirsikkatomaatteja
Asettele parsakaalin palat ja puolikkaat kirsikkatomaatit pohjan päälle. Kaada täyte mukaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista uunissa 175 ast. 20 min.
Pohjan päällä täytteet
pinnalle juustoraaste
uunista tullut, valmis piirakka
Parsakaalipiirakka on oikeesti tosi hyvää, varma hitti juhlissa kuin juhlissa tai ihan arkena.
Sitten olen kokkaillut:
kanapastaa
Kirjolohilaatikkoa
Ja jälleen mozzarella-pestopizzaa, tällä kertaa lisänä tuoretta basilikaa
Tein myös jälkkäreitä, kuten kaurahyvettä. Yleensä olen tehnyt tämän omenanlohkoista, mutta tällä kertaa päätin kokeilla jotain ihan uutta ja käytin omenoiden tilalla hunajamelonia. Loppujen lopuksi aika mautonta, joten en suosittele. Kaurahyve on silti hyvää. Lisänä vaahdotettua vaniljakastiketta.
3 kommenttia:
No sitähän on kokkailtu oikein kunnolla! Mm.pizza ja pasta näyttivät ihan jostain ravintolan listalta napatuilta kuvilta, herkullisen näköisiä, nam. Ihan nälkä tulee...=)
Kyllä sä olet ahkera kokkaamaan! Voit olla ylpeä ruoanlaittotaidoistasi! :) Tuo parsakaalipiirakka vaikuttaa todella herkulliselta. Laitanpas tämän korva taakse, JOS vaikka joskus tulisi innostus kokata jotain. Minä olen kaikkea muuta kuin kokkausihminen, hihi :)
Kiitoskia molemmille =)
Lähetä kommentti