torstai 27. tammikuuta 2011

Kylppärin säilytysratkaisuja


Uuden kodin kylppärini seinät on peltilevyistä tehty. En tiedä kenen idea se aikanaan on ollut, mutta huono sellainen jokatapauksessa. Tekee aika vaikeaksi seinään poraamisen, joten olen miettinyt erilaisia vaihtoehtoja säilytysratkaisuille.

Kulmahylly

Ei taida olla paljon rumempaa vaihtoehtoa, kuin tämä, mutta en keksi parempaakaan. Kulmahyllyyn olisi siis tarkoituslaittaa shampoot ja sellaiset. Kodin Ykkösessä n. 30 €. Etolassa olisi vähän nätimpi metallinen, mutta sen hinta olisi 70-80 €, auts.

Korivaunu

Kyseinen Montreal-niminen korivaunu oli vielä viime viikolla Kodin Ykkösessä tarjouksessa 16,95, nyt myynnissä normaalihinnalla 28,95. Piru vie, myöhästyin. Tässä voisi säilyttää kaikkea yleissälää ja vaikka ylimääräisiä wc-paperirullia.

Säilytyskaappi

Fullen-kaappi Ikeassa vain 30 €. Ongelmana koko, en ole varma mihin sijoittaisin tämän. Kylppärini seinässä valmiina oleva peltinen lääkekaappi hankaloittaa suunnitelmiani. Kaappia ei voisi sijoittaa pesukoneen ja seinän väliin, sillä lääkekaappi on tiellä. Näyttäisikö kaappi tyhmältä keskiseinällä? Olisiko pyykkikorin tiellä pahastikin?
Mutta on se halpa.

Toinen vaihtoehto voisi olla cd-hylly. Kalliossa asuessani minulla oli juurikin Ikean Benno cd-hylly säilytysratkaisuna wc:ssä. Kun ei laita kaikkia hyllylevyjä paikoilleen, mahtuu hyllykköön helposti hiuslakkapurkit ja muut tökötit. Hinta 24,95. Vähemmän kuin tuo korivaunu... Cd-hyllyssä on se hyvä puoli, että se mahtuisi seinän ja lääkekaapin väliin juuri passelisti. Vähän pitää tässä pohtia vielä.

Mutta jos teillä on antaa vinkkejä shampoo-telineestä, jota ei tarvitse ruuvata kiinni mihinkään ja joka olisi nätimpi kuin tuo kulmahylly, niin olisin ever so grateful.
PS. imukuppikiinnitys ei käy, ei tartu metalliseinään.


kuvat 1 ja 2, 3 ja 4.

6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Minä ostin Anttilasta niitä Everlock-systeemejä kylppäriin.
"pysyy pinnassa kuin pinnassa". Kilin pallit pysyy. En suosittele. Ja olen kokeillut kaikki keinot. Seuraavaksi liimaan ne siihen samperin seinään.
Ne tipahtaa samantien kun käännän selkäni ja sammutan valot.

Semmonen tuli mieleen tässä että entäs katosta roikkuva kori?

Harkitsen sellaista meille, mun tuurilla katto tippuu alas (meijän kylppärissä kun mikään ei tunnu pysyvän kiinni).

Chatrin kirjoitti...

Sanna: kiitti varotuksesta, niitä en siis ainakaan osta. Mun kylppäri on joku elementtiratkasu ja myös katto on peltiä!!! kylppärin seinissä näkyy kyllä jotain vanhoja reikiä, mut en tiä millasia ratkasuja edellisillä vuokralaisilla on ollu. Meinasin olla poraamatta kuitenkin.

bubble kirjoitti...

Haha, anteeksi mutta repesin noille peltiseinille! Mun kaverit asui muutama vuosi sitten yhden kesän sellasessa kämpässä, jossa oli tummanvihreät 70-luvun peltiseinät kylppärissä.. Se oli kun ois johonkin avaruusalukseen astunut :D

Munkin piti vähän käyttää mielikuvitusta kylppärin säilytysratkaisujen suhteen.. WC on nimittäin tajuttoman pieni, ja se ainoa kulma johon kulmahylly olis periaatteessa mahtunut, ei ole suora kulma eli byebye sillekin idealle :D Mulla on kuitenkin laattaa seinissä, joten saatoin hankkia pari Koziolin kuppimaista säilytyslokeroa. Niihin mahtuu jonkin verran pulloja ja mikä parasta, ne oikeasti pysyvät seinässä!! Halpisvastaaviakin oon kokeillut, ne tipahtaa samantien.

Harmi ettei noi imukupit käy sulle, mutta toisaalta jos tilaa on, niin irtonainen hyllykkö olis kyllä ihana :)


p.s. Mulla oli jossain entisessä kylppärissä tollan korivaunun tapanen, jossa oli kuitenkin vedettävät laatikot. Se oli aika kätsä! Eikä kamat keränneet pölyä tietystikään samalla tavalla, kuin vaikka korivaunussa ollessaan.

Chatrin kirjoitti...

bubble: mulla on onneks vaaleet peltiseinät (ja katto). vihree ois aika exoottinen ;) huomenna pääsen todnäk kaupoille, katotaan mitä sieltä tarttuu mukaan.

Katri kirjoitti...

Mä hankin suihkukaappiini sellaisen roikkuvan säilytystelineen Prismasta. Sen saa siis roikkumaan vaikkapa siihen nuppiin, mihin suihku laitetaan (olipas huonosti selitetty). Sitten on olemassa myös sellaisia koukulla varustettuja säilytystelineitä, sellaisen saa roikkumaan lähes mihin tahansa ilman ruuveja tai imukuppeja.

Chatrin kirjoitti...

Katri: tommonen roikkuvasysteemi voiskin olla ihan jees. En meinaan saanut kulmahyllyä, kun olivat loppuunmyytyjä, kerpele.