tiistai 1. helmikuuta 2011

Kuukausi ilman lihaa


Tänään on helmikuun ensimmäinen päivä, mikä tarkoittaa että Lihaton tammikuu -haaste on päättynyt.

Kuukausi ilman lihaa sujui ongelmitta, kuten ajattelinkin, ja aika kului yllättävän nopeasti. Lihattomuus vaikutti oikeastaan vain siihen, että en lähtenyt työkavereiden kanssa lohilounaalle, jota tarjotaan yhdessä ravintolassa aina tiistaisin. Mitä sitten tuli syötyä? Töissä muun muassa pinaattilättyjä, salaatteja, subeja, juustopatonkeja.. Iltaisin ja viikonloppuisin tajuttomasti hampurilaisia ja ennätysmäärä pizzaa. Myös nuudelisalaatit oli kovassa kulutuksessa. Ilmeisesti mielikuvitukseni ei laukannut kovin lujaa ja lisäksi ei vaan huvittanut tehdä ruokaa.

Tästä päivästä lähtien voin taas syödä lihaa, mikä tarkoittaa minun maailmassani kalaa, eli käytännössä lohta ja purkkitonnikalaa. Kävinkin juuri lounaalla syömässä Picnicin uuniperunan tonnikalatäytteellä ja illalla vois vaikka väsätä tonnikalapastaa.

kuva googlattu

7 kommenttia:

Tincali kirjoitti...

Aika hurja haaste. :) Ei toisaalta mahdoton, mutta minun tulisi heti ikävä kanaa. Sitä tulee syötyä aika paljon jo proteiinipitoisuudenkin vuoksi.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minäkin pidin "vähälihaisen tammikuun" - en ihan täysin lihattoman, sillä kalaa ja muita meren eläviä söin kyllä, ja pari kertaa jotain pientä lihapitoista. Mutta olin ylpeä itsestäni, sillä halu on ollut kova vähentää lihansyöntiä jopa kokonaan, mutta mieli ei ole antanut siihen mahdollisuutta ennen kuin vasta nyt. Jatkoin projektia vielä tänäänkin ja söin juuri lounaalla nepalilaisia pinaattipullia :)

tiitiäinen kirjoitti...

Tälläkin suunnalla iski kokkausväsymys kesken vähälihaisen tammikuun. Se, että loisin muiden jääkaapeilla aiheutti muutamat lihan syönnit mutta päätin olla stressaamatta aiheesta. Pääasia kuitenkin oli olla ostamatta kotiin mitään lihaisaa, ja se piti tiukasti loppuun asti. :)

Katz NYC kirjoitti...

Hieno juttu etta lahdit mukaan tallaiseen haasteeseen. Itsekin tein Lihattoman tammikuun viime vuonna ja siita lahti ajatus lopettaa lihansyonti taas vaihteeksi kokonaan jota on nyt vuosi kestanyt. Enka usko etta ikina lisaan elaimia ruokavaliooni, olen niin paassyt jo ylitse kananhimoistani. :)

Teinina olin vege jonkin aikaa, tosin punaista lihaa en ole syonyt yli kymmeneen vuoteen, kanaa tosin olen.

Chatrin kirjoitti...

Tincali: mulla alkoi kana tökkimään oikeen todenteolla viime vuonna. Varmaan yhdistelmä mausta ja kanojen kohtelusta :/

Päivi: hyvä sinä! nepalilaiset pinaattipullat kuulostaa ihan älyhyvältä. Mmm.
Jos ei pysty kokonaan lopettamaan, niin vähentäminenkin auttaa. Tai vaikka ees kerran viikossa kasvisruokapäivä :)

tiitiäinen: sullekin pointsit! mulla taitaa kokkausväsymykseen eniten vaikuttaa muutto uuteen kotiin ja sen ympäröimät hässäkät. Plus se, että kaupassa käynti ei oo enää niin helppoa.

Katz NYC: älysin juuri, että olen ollut puolet elämästäni syömättä punaista lihaa. Tosi vegepitoisesti elelen, kalaa syön niin harvoin.. Nykissä on varmaan paremmin ravintoloissakin kasvisruokaa tarjolla?

bubble kirjoitti...

Mulla oli tavoitteena ostaa tammikuussa kala tuoretiskiltä, ei valmiiksi pakattuna, ja pääsin tavoitteeseeni :) Sushikeikkoja lukuun ottamatta ostinkin kalaa kotiin vaan nelisen kertaa, olin yllättynyt! Meni ihan vahingossa näin :) Kerran viikossa on ihan hyvä saldo, kuitenkin kerralla ostaa sen verran että ainakin pariin ateriaan riittää.

Chatrin kirjoitti...

bubble: oho, sä taidat syödä paljon fisua. mulle "vaan nelisen kertaa" on paljon :D sulla on omegat kunnossa.