keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Kurpitsansiemen sämpyjä

Tein pitkästä aikaa sämpylöitä ja olin ihan unohtanut kuinka kivaa se onkaan. En halunnut tehdä tavallisia sämpyjä, joten laitoin kurpitsansiemeniä taikinan sekaan. Taisinpa laittaa vähän pilkottuja pinjansiemeniäkin mukaan.

Ihan mukavasti taikina kohosi puolessa tunnissa.

Käytin sämpyläjauhoja, mutta vehnäjauhoista olisi varmaan tullut parempaa. Sämpylöistä ei mielestäni tullut tarpeeksi kuohkeita. Onko muuten vinkkejä miten kotisämpylöistä saa kuohkeita? Minusta tuntuu, että kotona leivotut leivät ovat aina koostumukseltaan "tiheitä" ja menevät kovaksi päivässä. Mitä teen väärin?

Osien sämpylöiden päälle latoin sesaminsiemeniä

Mies luuli näitä pulliksi

Kolmesta sämpylästä jätin koristelut väliin.
Innostuin vähän kuvaamaan..

Seuraavaksi ajattelin leipoa brownieseja. Törmäsin reseptiin Yhteishyvän Ruokamaailma lehdessä ja siitä se ajatus sitten lähti...

12 kommenttia:

Riehu kirjoitti...

nam! sämpyläleivonta täälläkin mielessä mutta vasta ihan pienen ajatuksen asteella. noi ruskeet näyttää kyllä pullilta...:)

Marge kirjoitti...

Nam nam. Vastaleivotut sämpylät on niin nameja! :P

Chatrin kirjoitti...

Riehu: ajatuksesta askel eteenpäin ja taikinaa vaivaamaan. Oli simppelimpää, kuin muistin ja oikein hauskaa :) Helpot ohjeet löytyy ihan jauhopussin kyljestä.

Marge: vastaleivotut nimenomaan, mmm.

Alma kirjoitti...

Ihania kuvia! Mä en kestä, kun täällä runkkukämpässä ei ole uunia! Argh! Tahtoo kodin!

M kirjoitti...

Suosittelen vehnäjauhoa tai hiivaleipäjahoa, tulee muhkeempia:) Nami, alkoi tekee itsekkin mieli leipoa!

Kaitaliina kirjoitti...

Namm, onneksi mulla oli vaaleeta leipää kaapissa, muuten (nämä kuvat nähtyäni) olisi ollut pakko alkaa leipoa. Enkä yhtään ihmettele että miehesi luuli noita tummempia pulliksi:) Mulla on yksi superhyvä sämpyläohje. Voisinkin tehdä siitä (taas) "kuvitetun" reseptipostauksen, ehkä ensi viikolla. Namm..

Marika kirjoitti...

Voi namimaiskis! Voi kun alkoi tekemään mieli TUOREITA sämyplöitä :)

Mullahan on jokin kumma kirous ylläni, en osaa tehdä sämpylöitä. Tämä on ihan mysteeri, johon on tutut ehdotelleet vaikka mitä ratkaisuja mutta ei ole löytynyt apua.

Mulla siis kun taikina kohoaa, niin sitten kun meinaan alkaa leipomaan ja kosken taikinaan, se lässähtää kuin puhjennut ilmapallo kulhon pohjalle. Mulle on ehdotettu syiksi: liian vähän hiivaa, liian paljon hiivaa, liian lämmintä, liian kuumaa.. Ei ole auttanut, aina käy samalla tavalla! Sämyplöistä tulee kivikovia tai töhnänyyttejä :)

Missy E kirjoitti...

Mä en ole tehnyt kuin kerran sämpylöitä ja niistä tuli mullakin aika tiiviitä eikä ollenkaan kuohkeita. En tiedä mikä niissä on salaisuus. Suklaamuffineita ajattelin ehkä rykästä ensi viikonloppuna kun Jyväskylästä tulee vieraita. Nams. Hyvältä sun sämpylät näyttää!

Chatrin kirjoitti...

AlMa: runkkukoti xD hilarious!

M: vehnäjauhot on parhaita jauhoja. Niistä tulee niin maukkaita focaccioitakin. Siitä vaan leipomaan!

Kaitaliina: kuvitettua superhyvää sämpyläreseptipostausta jään INNOLLA odottamaan.

Marika: hihii. Alustatko taikinan tarpeeksi hyvin? Sekin tuli tässä mieleen. No mistäs sitä aina tietää missä vika... Kivikova töhnänyytti kuulostaa eri hyvältä :P

Missy E: joo, mikähän siinä? tahdon kuohkeita sämpyjä, kiitos. Suklaamuffareita mun on pitänyt tehdä jo pari vuotta... Mutta nyt keksin tuon browniesin ja sitä seuraavaksi. Varmaankin viikonloppuna.

Paivi kirjoitti...

Nam nam, uunituoreita sämpylöitä! Itsetehtyä leipää ei voita kyllä mikään :) voi kun itsekin jaksaisi useammin tehdä!

Chatrin kirjoitti...

Päivi: seuraavaksi kun teen leipää, väsään focaccian. Sisälle oliiveja ja päälle rosmariinia ja suolahiutaleita. NAM.

Marika kirjoitti...

Tuo oli uusi ehdotus! :D Jos vielä uskallan kokeilla joku kerta sämpylöiden leipomista, veivaan ja vaivaan taikinaa enemmän! :D