maanantai 1. helmikuuta 2010

Taivaallisen hyvää keittoa

Onnistuin tekemään aivan loistavan makuista kasvissosekeittoa, ja haluan jakaa reseptin kanssanne.

Olin niin nälissäni töiden jälkeen, että rupesin suoraan hommiin, enkä älynnyt ottaa kuvia tekovaiheista. Saatte katsella sitäkin enemmän kuvia valmiista sopasta.


Tarvitset:
  • ison bataatin
  • viisi porkkanaa
  • n. 5 cm purjoa
  • 1/2 kasviliemikuution
  • creme fraichea (tai kermaa)
  • mausteita**

Kuori ja pilko porkkanat, laita kiehumaan veteen jossa puolikas kasviliemikuutio. Voit myös käyttää kanaliemikuutiota.

Pese bataatti hyvin ja pilko palasiksi, lisää porkkanoiden sekaan. Lisää mausteet**. Anna kiehua n. 5 min. Paloittele tällä välin purjo ja lisää keiton joukkoon. Anna kiehua vielä toiset 5 min.

Voit tarkistaa onko bataatit ja porkkanat kypsiä. Tarvittaessa keitos voi kiehua vielä muutaman minuutin. Tärkeää on, että laitat porkkanat ensin kiehumaan, sillä bataatti kypsyy nopeammin.

Kaada neste kattilasta kulhoon/astiaan/isoon lasiin. Kaada kasvikset tehosekoittimeen, lisää nestettä muutama desi kasvisten päälle, lisää myös mausteita**. Hurauttele vähän aikaa, lisää creme fraiche. Hurauttele lisää. Kaada (tarvittaessa) lisää nestettä joukkoon ja hurauttele, kunnes keitto on paksuudeltaan mieluista.


**Mausteina käytin aikaisemmin mainitsemiani tuotteita, sillä pidän tulisesta ruoasta. Keitoksen joukkoon laitoin Mama Africa's Red Chili saucea n. 1 tl, eli se maustoi kasviksia jo kiehumisvaiheessa. A'la Meiran Kuuma Etelä-Amerikka mausteseosta lisäsin sitten suoraan blenderiin, 20 "ruuvausta".

Koristeluun käytin persiljaa, jonka voi luonnollisesti jättää kokonaan pois, jos ei mausta tykkää. Tai jos mausta pitää paljonkin, voi persiljaa laittaa suoraan keiton joukkoon.

Tästä määrästä saat kaksi isoa annosta keittoa. Minä otan toisen annokseni huomenna evääksi töihin. Määrä on minusta juuri sopiva, sillä saman ruoan syöminen enemmän kuin kaksi päivää putkeen alkaa tökkiä ja pahasti.

PS. Huomasin tänään vasta muutaman kommentin, joita en ollut aikaisemmin noteerannut. Asia korjattu ja kommentteihin vastattu!

6 kommenttia:

Aune kirjoitti...

nam nam, pitääpä kokeilla tuota reseptiä :)

Riehu kirjoitti...

Kiva kun kerroit noi mausteet, voisin hommata samoja jos noi on kerta hyviä. Herkullisen pirteän väristä keittoa! Mä kokkaan kans huomenna, mutta mun keittoon tulee perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, vähän paprikaa varmaan ja sulatejuustoa. Ja tietty mausteita...:)

Kaitaliina kirjoitti...

Namm. Bataatti on selkeesti helmikuun vihannes:)

Chatrin kirjoitti...

Aune: kokeile ihmeessä. Ja vielä tiedoksi, että mä laitoin blenderiin lientä yhteensä n. 3,3 dl :) Sopivan paksua, ei liian vetistä.

Riehu: mä käytän tota Kuuma Etelä-Amerikkaa kaikkiin ruokiin, suosittelen! Myös Mama Africa's toimii. Ja kuten Kaitaliinakin aikaisemmin mainitsi, bataatin kanssa sopii tuliset mausteet, kun se itsessään on niin makeaa. Sunkin keitosta tulee varmaan namia!

Kaitaliina: :D Hih, joo. Tästähän sais jonkun sarjan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Namnamnam! Kokeilen kyllä ;O)

Chatrin kirjoitti...

Mikaela: kerro sitten mitä pidit :) Parasta luomumaidon kanssa nautittuna.