maanantai 1. helmikuuta 2010

Eksoottista

Olen hurahtanut, nimittäin kasvisruokiin. Viimeiset 13 vuotta olen ollut semivegetaristi, että ei sitä lihaa ole kovin paljon tullut muutenkaan syötyä, mutta nyt minuun on iskeytynyt palava halu kasvisruokia kohtaan.

Muutenkin olen miettinyt tulevaa uraani ja ravitsemusterapeutti on päällimmäisenä mielessä. Mielenkiinto ko. ammattia kohtaan on laukaissut samalla kiinnostuksen erilaisia ruoka-aineita kohtaan.

Valmistin tässä yksi päivä ensimmäistä kertaa elämässäni jotain bataatista, nimittäin eksoottisen keiton. Soppaan tuli bataatin lisäksi kidneypapuja, kesäkurpitsaa, purjoa, kookosmaitoa ja inkivääriä. Olisin lisännyt vielä paprikaa ja chilipaprikaa, mutta unohdin ostaa ne.


Keiton kaverina söin kaalisalaattia, johon tuli kaalia, porkkana ja pala purjoa. Salaatinkastikkeen voi tehdä vaikka etikasta. Ja mikäs sen parempaa keiton kanssa, kuin pari palaa ruisleipää Oivariinilla.


13 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Ravitsemusterapeutin ura vois olla tosi mielenkiintoinen! :)

Riehu kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa tosi herkulta! Teitkö ihan "omasta päästä"? Mä ostin eilen aineksia kasvissosekeittoon, huomenna varmaan teen sitä, joku kauhee keitonhimo! Ja ruisleipää tietty kans. :)

Kaitaliina kirjoitti...

Hurahda vaan kokonaan kasvisruokiin, se on ekologista=)
Bataatti on mun yksi lemppareista, sitä kannattaa maustaa just chilillä, sillä saa sitä makeutta vähän pois. Herkullisen näköistä keittoa, namm.
Ja varmasti mielenkiintoinen uravaihtoehto!

Chatrin kirjoitti...

Marge: niin voisi, mutta mulle juuri selvisi, että koulu olis kuopiossa ja tutkintoon menisi 5v. Ei mulla mitään Kuopiota vastaan ole, mutta rakastan Helsinkiä liikaa. Lisäksi 5v. kuulostaa turhan pitkältä ajalta. Täytynee siis vaan omaa hupia lueskella kirjoja ja ottaa vaikka joku lyhyt kurssi. Harmi, pitää siis suunnitella joku toinen ammatti. Vinkkejä?? :)

Riehu: en voi ihan ottaa kunniaa tästä itselle, sillä kokkaus on reseptikirjan ja oman pään sekoitus. Kasvissosekeitto on ihanaa ja pidän erityisesti siitäm, että niitä voi tehdä niin erimakuisia. Namnam.

Kaitaliina: Jep, aika hurahdettu on :) Bataatista on varmaan moneksi, pitää kehitellä muitakin reseptejä...

Marika kirjoitti...

Katos likkaa :)

Chatrin kirjoitti...

Marika: =)

Alma kirjoitti...

Muakin on aina kiinnostanut ravitsemusasiat. Tai lähinnä lihavuus ja laihuus. Miksi jotkut lihovat, eivätkä laihdu. Ja miksi suomalaiset ovat niin lihavia. Miksi keski-iässä paino usein nousee yms. Suosittelen lukemiseksi prof. Pertti Mustajoen Ylipaino -kirjaa. Itsellä se on työn alla juuri parhaimmillaan.:) Selkeästi ja asiantuntevasti kirjoitettu kirja, jossa kumotaan ja vahvistetaan tiettyjä ruokailuun ja painonhallintaan liittyviä uskomuksia. Okei, ei nyt liippaa juuri kovin läheltä sun kasvisruokabuumia, mutta ravitsemusterapiaa kylläkin.:)

Keke kirjoitti...

Ja täällä yksi nolo tunnustaa että syö niiiiin sikavähän kasviksia että ihan hävettää... Voisit sit olla mulle ravitsemusterapeutti=)=) Ja opettaa elää terveellisemmin=)=)Mä söin äsken palasen jotain maissinpätkää ja se oli jo saavutus..ja sekin oli vahinko ku en huomannu sitä ruoassa=)

Chatrin kirjoitti...

Alma: kiitos vinkistä. Minulle on suositeltu myös Antti Heikkilän kirjoja, etenkin Näin me keitämme -kirjaa, vinkkinä sulle takasin päin ;)

Keke: mä voin alkaa sulle ravitsemusterapeutiksi vaikka heti :D kuka mitään kouluja tarvitsee?
Hih, vai vahingossa söit maissia, söisit useammin, ne on hyvejä!

Tincali kirjoitti...

Onpa hyvän näköistä keittoa!

Bataatista kannattaa kokeilla tehdä joskus myös muusia. On muuten hyvää! Sellaista mukavan makeaa perunamuusiin verrattuna. Oiva lisuke.

Chatrin kirjoitti...

Tincali: Kiitos :)
Täytyy kokeilla! Bataattia ei ole ennen tullut ostettua, mutta siitähän on aika moneksi. Täytyy kokeilla tehdä myös jotain uunivuokaa tms..

KitKat AKA Katz kirjoitti...

Nayttaa ja kuulostaa aivan ihanalta!

Chatrin kirjoitti...

KitKat AKA Katz: hyvää oli, mutta vielä parempaa tuo kasvissosekeitto, namnam!