keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Point taken?

Varoitus lukijoille; luvassa armotonta vänkytystä. Jos rakastat talvea, suosittelen skippaamaan tämän postauksen.

NYT meni hermot, ja sen kyllä huomaa.

Joo joo, asutaan Suomessa ja täällä kuuluu olla talvi, lumineen ja pakkasineen, tiedetään, mutta rajansa kaikella. Löydän megapakkasista vain kaksi hyvää asiaa: 1. aurinko paistaa 2. ei ole loskaa.
Tähän asti olenkin ollut sitä mieltä, että mieluummin pakkaset kuin loskakeli, mutta tässä vaiheessa ottaisin jo mieluusti ne loskat vastaan. Eihän näitä pakkasia kestä enää Erkkikään. Tässä taas vähän vänkytyslistaa:

- koiran kanssa pystyy tehdä n. 200 metrin "lenkin". Eihän se tee hyvää kenellekään. Lenkitän koirani siis sisäpihalla, jippii. Onneksi taloyhteisössämme asuu hirveästi koiria, että hajuja sentään löytyy.

- Lenkkien lyhyydestä johtuen koira on kotona kuin Duracell-pupu. Tuo minulle yksitellen, peräjälkeen kaikki lelunsa, mutta kun mami ei jaksa leikkiä koko ajan.

- allergikkoa alkaa yskittämään heti ensimmäisen pakkassisäänhengityksen jälkeen.

- nenän limakalvot kuivuu, minkä johdosta sain elämäni toisen nenäverenvuodon tässä pari viikkoa takaperin. (elämäni ensimmäisen nenäverenvuodon sain viime vuoden megapakkastalvena)

- ulkona ei voi tehdä mitään, joten vapaa-aikani olen viettänyt sohvalla, herkkuja mussuttaen. Ahterihan tässä levistyy, mutta minkäs teet.

- megapakkasilla kroppani huutaa rasvan perään. Joka päivä tekee mieli majoneesihampurilaisia, pizzaa, sipsejä ja muita rasvaisia ruokia. Odotan kesää, jolloin minun tekee mieli lähinnä salaatteja ja smoothieita.

- Myös ihoni huutaa rasvan perään, nimittäin vartalovoiteen muodossa. Ihoni on todella huonossa kunnossa, ja hilseilevien säärien lisäksi olkavarsiini on alkanut ilmestyä näppyjä, jotka kutisevat. How sexy.

- olen saanut (varhaisen asteen) PALELTUMIA varpaidenpäihini! Ne sattuvat joka askeleella. Pakko hankkia jotkut kunnon goretex-kenkulat ensi talvena.

- VR myöhästelee pahasti, ratikat ja bussit muutamilla minuuteilla. Siinä seistessä ja odottaessa ehtii manata talven moneen kertaan. (Kesällä olisin jo kävellen perillä)

- Hiukset on joka päivä ihan rumasti, koska ulkona joutuu käyttämään pipoa ja/tai huppua.

- Lounaalla käyminen tuottaa ylimääräistä ähistystä, kun pitää toppautua ja riisua, toppautua ja riisua.

- Toppavaatteissa on kylmä ulkona, mutta hiki sisällä. Se on tosin hyvä puoli, että on säästynyt rahaa, kun en ole halunnut mennä shoppailemaan toppavaatteissa. Tosin mitään rahaa ei ole säästynyt, kun niin paljon on kulunut kämppään ja tulevaan koiraan..

- synkeät suomalaiset todella ovat synkeitä this time of year. Oikein odotan sitä aikaa, kun suomalaisetkin kömpivät koloistaan ja puhkeavat kukkaan. Kesällä näkee hymyjäkin ihmisten kasvoilla.

- Okei, voisin jatkaa tätä listaa varmasti loputtomiin, mutta varmaan ymmärsitte jo pointtini. Talvi bad, kesä good.

Minua ei selvästi ole luotu Suomen ilmastoihin. Näytänkin kuulemma ihan kreikkalaiselta/espanjalaiselta. Kreikassa minua on luultu monesti paikalliseksi ja Suomessa kuulen usein: "Ootsä ihan suomalainen?". Mutta miksi olen niin nössö, etten kuitenkaan uskalla muuttaa ulkomaille? Tosin muuttaisin ulkomaille tällä sydämenlyönnillä, jos saisin kaikki ystäväni ja sukulaiseni mukaan. Huoh. Ei auta, kuin odottaa kesää. Ilmatieteenlaitoksen mukaan vielä kaksi päivää pitäisi kestää -20° pakkasia, lauantaiksi on luvattu -8–-15°C. Sopii toivoa.

18 kommenttia:

E kirjoitti...

Aamen. En voisi olla enempää samaa mieltä. Loppuis jo.

Anzi kirjoitti...

Minusta se, että jättää muuttamatta pois koska ei uskalla jättää perhettään ja kavereitaan tms. on todella surkea tekosyy näin sähköpostin, Facebookin, Skypen ja Twitterin aikakaudella. Jos ei viihdy täällä, niin ei viihdy ja sitten nostaa kytkintä. Muuten voi syyttää vain itseään. Näin se vain on.

Minua vaivaa talvessa ainoastaan ne ihmiset, jotka valittavat talvesta. Olen siis kanssasi samaa mieltä; minustakin olisi hyvä jos talvenvihaajat löytäisivät itselleen jonkun toisen maan, missä asua.

Suveliina kirjoitti...

Ihan huippu postaus! Allekirjoitan kaiken =) Auringon paistetta siis!

Anzi kirjoitti...

Ja anteeksi, ei ollut tarkoitus olla noin hyökkäävä. Mutta tämä on aihe, josta olen saanut Facebookissa niin tarpeekseni, kun joka toinen ihminen vaikuttaa odottavan jotain vitun kevättä ja kesää. Helmikuussa. Suomessa.

Sanna kirjoitti...

Minä toistelen aamulla kun raappaan auton ikkunoita, kuuntelen lasten natinaa "äiti mullon pyymä", ja yritän kohmeisilla sormilla vielä käynnistää sen saamarin auton joka ei lähdekkään kuin "palmun alta"
" Mikään ei kestä ikuisesti, ei edes tämä helvetin pakkanen". Toistan tuota hyvin mantramaisesti, toisinaan jopa ääneen.

Sikäli että mä en muutoin valita kylmästä. Enkä mä valita siitä kuumuudestakaan mikä mitä todennäköisemmin ensi kesänä taas on täyttä totta.
Kylmässä kun on se hyvä puoli että sille voi itse tehdä jotain, sille paahtavalle kuumuudelle ei.

akissfromthepast kirjoitti...

Chatriseni- sulla on ihan älyttömän hyvä lista tuossa! Kuvat tukee tekstiä ihan kympillä!!muhun uppoaa noiden kuvien huumori :)
Täällä kirjoittelee toinen nössö! Minäkin olen niin nössö etten tiedä osainko lähteä asumaan ulkomaille vaikka mieli tekisi kokeilla edes vuoden verran tai jotain. Tänään palellutin pääni kun sain "hurmauslaineet" (mun kamut keksi sanan mun vallottomille hiuksille- ne on hurmauslaineet tai kiehkurat) pysymään hyvin. Tosin nyt laitoin pipon iltaharkkoihin mennessä ja nyt puoli päätä on littanaa lättyä ja edessä harakanpesä. Nice!
Mutta eteenpäin sanoi mummo lumessa! kohta koittaa jo mitä luultavammin liian kuuma kesä ja sekin oli viime kesänä hirveää se ylikuumuus..
tuleepas nyt tekstiä. Laitan loppuun pisteen sijaan pilkun, sillä jatkan juttua kumminkin taasen ,

aini kirjoitti...

Mä periaatteessa tykkään talvesta ja silviisii mutta kyllä alkaa oleen semmonen fiilis että tää on nyt kyllä niiiiiin nähty tää talvi...

Mä vihaan eniten sitä että iho on ihan paskassa kunnossa, mullakin sääret hilseilee ja on semmosia punasia kuivia länttejä.. hiukset on aina huonosti länässä ja kun pipon kiskasee pois ni näytän voikukan siemenpallolta koska mun typerät lyhyet ja ohuet haivenet harottaa joka suuntaan. Etenkin toi hiusjuttu ottaa pannuun.

Mut onneks sentään paistaa aurinko, se jo vähän helpottaa:)

Pia kirjoitti...

Ahahah, toinen kuva sai lievästi sanottuna repeämään... :D
Eräät sukulaiset (eläkkeellä olevat kylläkin) osti talon Espanjasta, jonne katoovat aina syksyllä, ja tulevat kesän viettämään Suomeen. Kelpais mullekin! (eli pitää lauantaihin mennessä lotota xD)

spostia taas tullu ;D

Anna Clarissa kirjoitti...

Hih eksyin tänne Huiskulasta ja ihan samaa mieltä! Vannoin karmean hikisen viime kesän jälkeen etten valita talvesta mutta kyllä tää alkaa joo jo riittää :P Eniten ärsyttää junien ja bussien myöhästely jolloin joutuu seisomaan pysäkillä ihan liian pitkään eikä siinä auta edes kolmet housut ja säärystimet. Listaasi lisäisin vielä meikäläisen suurimman ongelman; sähköiset hiukset! Tukka lentää joka suuntaan, vaikka on ihan päähän liiskautunut ruoska, ihme yhtälö :P

Marika kirjoitti...

"synkeät suomalaiset todella ovat synkeitä this time of year. Oikein odotan sitä aikaa, kun suomalaisetkin kömpivät koloistaan ja puhkeavat kukkaan. Kesällä näkee hymyjäkin ihmisten kasvoilla"

Hahaa! Ilmankos ihmiset tuijottavat mua kaupassa ihmeissään, kun kuljen melkein aina hymy korvissa! :D

Katsovat, että nonni siinä on nyt joku karannut hullujenhuoneelta! :D

Kyllä muakin alkaa talvi jo kyllästyttämään, mutta tulen ihan hirmuisen iloiseksi aina kun näen AURINGON. Ikävä kyllä se ei tähän aikaan vuodesta vielä yllä paistamaan ollenkaan meidän pihaan, mutta muualle kyllä! Aurinkoon, aurinkoon.. :)

Anonyymi kirjoitti...

mun tukka leijailee metrin korkeudessa sähkön ja pipon vuoksi, pienempi koira ei käy ulkona oikeastaan LAINKAAN, ihoni on karstaa, nenäni on vuotanut verta viimeisen kuukauden pakkasen vuoksi ja meillä kotona on lattiat JÄÄKYLMÄT. Minä vihaan talvea ja muuttaisin heti jos saisin töitä muualta, mutta mistä, se on hyvä kysymys. Ennen pidin talvesta mutta nyt selkävaivaisena en siedä enää kylmää tässä mittakaavassa. Jos saisin järkeviä töitä muualta niin pistäisin kämpän heti myyntiin, koirat laukkuun ja menoksi. Miehellä tai ilman...

maija kirjoitti...

Mustakin kevät saisi jo tulla! Ja varsinkin kesä :)

Riehu kirjoitti...

Mut hei, jospa ens kesä on sit kans lämmin niinkun viime kesä? Joillekin se helle oli liikaa mutta min en valittanu, tänne vaan helteet! :)

Chatrin kirjoitti...

E: TOD!

Anzi: Mulle ei ikinä riittäis pelkät facebookit, haluan nähdä ystäviäni ja sukulaisiani ihan fyysisesti. Ja minä ainakin yritin varoittaa tekstini sisällöstä ;) feisbukissa russutukselta ei taida välttyä. Mutta hei, ens viikolla on jo maaliskuu!

Suveliina: kiitos samoin :)

Sanna: minä en valittanut viime kesänä kertaakaan. Enkä valita tulevanakaan, jos siitä tulee yhtä kuuma kuin viime kesästä <3

akissfromthepast: hurmauslaineet kuulostaa hurmaavilta! Mäkin haluan semmoiset :)

aini: joo, ei talvessa mitään, jos se kestäis vähemmän aikaa ja olis ees vähän lauhempi. Kesä ja talvi vois vaihtaa paikkoja ton pituutensa puolesta ainakin.. Aurinko tosiaan jeesaa, ja jospa noi yli -20 nyt hellittäis.

Pia: tosta vaihtoehdosta mä oon haaveillut ja unelmoinut: kesät suomessa, muu aika jossain lämpimässä. olispa rahaa.... Kiva, ku laitoit postia, vastailen huomenna!

Anna Clarissa: kiva kun eksyit tänne! Mä meinasin kirjoittaa erikseen tosta hiusten sähköisyydestä, mutta sit ajattelin, että ehkä se sisältyy tohon "hiukset on joka päivä rumasti" ;) hiukset on yhtä aikaa rasvaset, lättänät (muhineet pipon alla) ja sähköiset (pakkasesta), mielenkiintonen yhtälö tosiaan, mutta täyttä totta.

Marika: kyllä, siinä vastaus sulle! jengi pitää sua ihan sekona ;D Aurinko jeesaa onneks tosi paljon, mut oikeesti olis jo kiva tehä muuta ku kyyhöttää himasohvalla.

Mikaela: no sähän kuulostat ihan multa! ja toi on myös totta, että olis aika oleellista saada eka duunia ja kämppä jostain minne ikinä olis muuttamassakaan. Selkävaivasena on varmaan vielä inhottavampi sipsuttaa tuolla jäisessä maastossa, kun normiselän kanssa, joka sekin on varsin veemäistä. Sympatiat sinne.

maija: jooo, kevät ja kesä!!

Riehu: no sitä todella toivon! Lupaan taas etten valita kertaakaan vaikka olis joka päivä +30.

Marika kirjoitti...

Mä lupaan kautta kiven ja kannon, että VALITAN ja RUIKUTAN jos kesällä on paljon +30 päiviä! :D

ravenwaves kirjoitti...

Aika lailla samoilla linjoilla ollaan.. Talvessa on hyvätkin puolet, mutta listasit haittapuolia aika hyvin. Ei tosiaan oo kivaa kun niistää koko ajan verta..

Repesin niin tolle snowglobe (en muista suom. nimeä! :D) -kuvatekstille.

Chatrin kirjoitti...

Marika: ja se on sun oikeus! mä en silti aio valittaa ;)

reiska: joo, liika on liikaa, jo riittää. Onhan tota talvea ollut jo vaikka kuinka monta kuukautta. Kevään vuoro sanon mä.

emmäkään muista mitä noi lumihiutalepallot on suomeks :D

Chatrin kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lumisadepallo :D