keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Kesäsuunnitelmia

Roomassa oli "Suomen kesä" ja se saikin minut pohtimaan kesäpuuhailuja. Toivoin lomaa heinäkuulle, päätöstä ei ole vielä tullut, mutta suunnitelmani sijoittuu silti tälle ihanalle kesäiselle kuukaudelle, jolloin syntymäpäiväänikin vietän.


Innostuin aivan totaalisesti Kuopio Wine Festivaleista ja nyt täytyykin alkaa kysellä seuraa sinne... Teema on tänä vuonna Välimerellinen, minun suosikkini! Okei, esiintyjissä on suomalaisia ultimate-inhokkejani (Popeda, Yö, Sunrise Avenue sekä Lauri Tähkä Elonkerjuineen), mutta eihän se musiikki olekaan näillä festareilla pääasia, vaan se viini, tunnelma, seura, ruoka, maisemat ja fiilis. Olen ihan täpinöissäni jo.
Ajatus tästä lähti liikkeelle puhtaasta halustani vierailla Kuopiossa. En ole koskaan käynyt kyseisessä kaupungissa, joten olisi jo aika. Voisi samalla kiertää muutakin Itä-Suomea, esimerkiksi Mikkeli, Lappeenranta ja Savitaipale (joissa olen käynyt ennenkin). Samalla reissulla voisin vihdoin käydä Mäntyharjun Taidekeskus Salmelassa, jonne olen saanut kutsun viimeisenä viitenä vuotena, mutta koskaan ei ole ollut asiaa Itä-Suomeen päin (sukuni on Länsi-Suomesta). En tunne ketään Kuopiosta, joten majoitus olisi keksittävä, koirilla tai ilman.

Taidekeskus Salmela
***
Eräs rakas ystäväni asuu Tampereella ja näemme erittäin harvoin. Edelliskerrasta on 1,5 vuotta, joten sen takia mieleeni tuli katsastaa myös Tampereen kesän tarjonta. Heinäkuussa olisi tarjolla Tammerfest ja sinne on kiinnitetty ihan kivoja artistejakin, kuten PMMP ja Jätkäjätkät.


Viinifestarit kiinnostaa minua paljon enemmän, joten voipi olla, että menen sinne, jos vaan saan seuraa. Ja jos intoa ja rahaa riittää, niin käväisen myös Tammerfesteillä. Ja jos en mene Tammerfesteille, niin sovittiin jo tämän ystäväni kanssa, että menen joku kesäinen viikonloppu heidän mökilleen nauttimaan Suomen suvesta ja hyvästä seurasta.

Kylläpä kesää on kiva suunnitella! Kiinnostaisi myös kuulla muiden kesäsuunnitelmia, onko teillä any special plans or the summer?


Kuopion kuvat täältä

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keh, miten onkin onnistuttu kokoamaan kaikki inhokkini samoille festareille,siis noille viinihässäköille ;O)
Loma on vasta elokuussa, kuten haluankin, joten sitä odotellessa, Italiaan 2 viikoksi joten eiköhän se siitä!

Riehu kirjoitti...

No Kuopio on kyllä kiva paikka, suosittelen lämpimästi! Kuten muutakin Itä-suomea, vetäsen kotiin päin ja suosittelisin myös tuolla Pohjois-Karjalassa vaikka Kolilla käymään, upeat maisemat!

Tällä hetkellä odotan vaan että pääsisin makoilemaan mökille vaikka koko kesäksi (kuvittelen siis tähän helteistä ja aurinkoista). Lisäksi meidät on kutsuttu parille mökille ja eiköhän me järkätä se meidänkin yhteismökkeily kesälle...Musen keikkaa nyt on aina kiva odottaa (helteessä tietty)! :)

Anonyymi kirjoitti...

Itseasiassa olen viettänyt lapsuuteni kesät Kuopion liepeillä maalla sillä isäpuoleni oli Kuopiosta kotoisin, joten tuttuakin tutumpi kaupunki ;O)

Noora kirjoitti...

Kuopio on kiva paikka etenkin kesällä, kun siellä on niin paljon vettä. Tykkään! Itse ajattelin mennä viikoksi Espanjan San Sebastianiin ja sitten reiluksi viikonlopuksi Milanon aleihin :) Kaikki väliajat meinaankin koteloitua kesämökillä kasvimaata kuokkimassa. IHANA KESÄ!

Pihla kirjoitti...

Paljon olisi paikkoja, missä haluaisi käydä. Kunhan pihamaan tonkimiselta ehtii, mieli tekee lähteä ainakin Tammerfestiin. Ihanaa kesää odottaen!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa mukavilta nuo sinun suunnitelmasi :)
Minun täytyy kyllä myöntää että minun kesä viikonloput menee aikalailla koiranäyttelyiden merkeissä niitä on kesällä vähän joka viikonlopulle ja kesällä on muutenkin paljon mukavampi ajaa pitkiäkin matkoja :)
T. Sapa

Marge kirjoitti...

Kuopio on oikein ihana kaupunki kyllä kesällä. Suosittelen viinijuhlia! :) Leppoisia savolaisia, hyvää ruokaa ja juomaa ja tunnelmaa. Jos hyvin käy, otan itsekin osaa kyseisille juhlille.

Nooruska kirjoitti...

Suomi turnee kuulostaa aivan loistavalta! viimeiset kesät on tullut vietettyä ihan kotimaassa lähinnä mökkeillen ja kesätöissä ja onhan tässä Suomen suvessa sitä jotain!

Eli kesällä ollaan mökillä, katsastetaan Helsingin kesäjutut ja käydään häissä Brysselissä... Ja sitten tietysti se Flow.

Chatrin kirjoitti...

Mikaela: no älä, kaikenmaailman inhotuksia tosiaan vahvistettu Kuopion festareille. Minulle tosiaan Kuopio vielä tuiki tuntematon, joten olishan sinne päästävä.
2 vkoa Italiassa kuulostaa mahtavalta!

Riehu: hyvä, kun vinkkasit tosta Kolista vielä, laitan reittisuunnitelmaan :) Mökillä tahdon minäkin viettää paljon aikaa. Ja todellakin Musen keikkaa odotellessa!

Noora: noni, kaikki muut on käyny Kuopiossa paitsi minä, epistä ;) ulkomaan matka ja mökkeily on sitä parasta kesää.

Pihla: kiva, kun kommentoit :) Olisipa oma pihamaa mitä tonkia, tykkäisin varmasti.

Sapa: saanko kysellä mitä koiria sinulla on? Ennen vanhaan kävin minäkin paljon nlyissä siskoni mukana, omat yksilöni ei ole oikein valioluokkaa (paitsi minun mielestä tietenkin;) niin ei ole enää tullut pyörittyä koirapiireissä. Joulukuun Messari nyt on vakio kuitenkin.

Marge: Paikallista on uskottava ja toivottavasti tosiaan pääsen kesällä Itä-Suomea kiertämään.

Nooruska: Toivottavasti tulisi pitkä ja lämmin Intiaanikesä! Viime kesä oli aika pohjanoteeraus... Sun tuleva kesä kuulostaa muksalta :)

Tincali kirjoitti...

Viinijuhlilla on tullut käytyä vain yhden kerran, vaikka lähellä ovatkin. Mukava tapahtuma kuitenkin ja viinejähän on aina mukavaa maistella. Taitavat jäädä vain tänä(kin) vuonna väliin hääkiireiden vuoksi.

Yö on ikuinen esiintyjä noissa juhlissa. Kerran se oli jätetty pois ja kuulemma tuli hirveästi negatiivista palautetta. xD Yleisölle mitä yleisö kaipaa.

Ennen asuttiin ihan tuossa sataman alueella, joten musiikin saattoi kuulla parvekkeelta joten kuten.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Eiköhän sitä tuolla Savon suunnalla tule itsekin pistäydyttyä muutamaan kertaan kesän aikana :) mutta muutenpa ei ole suurempia suunnitelmia. Elokuun alussa Sonisphere, mutta siinäpä se onkin.

Chatrin kirjoitti...

Tincali: no yleensähän jos on liian lähellä joku tapahtuma, niin jää herkemmin menemättä. "ehtiihän sitä vaikka ens vuonna". Vai on Yö noin haluttu...voi hyvää päivää.

Päivi: hyvähän se on, jos ei ole liikaa suunnitelmia, niin voi sitten fiilispohjalta tehdä mitä milloinkin huvittaa :)

r kirjoitti...

Käyhän nyt ihmeessä samalla reissulla Savonlinnassa. Se vasta onkin ihana kesäkaupunki. Sellainen vähän pieni, mutta söppänä. Ooppera juhlat saa kaupungin täyteen väkeä. :)

Chatrin kirjoitti...

r: Savonlinnan oopperajuhlille kiinnostaa..
Katsotaan nyt saanko edes seuraa tuonne itään päin, kovasti kyllä haluaisin!