tiistai 25. toukokuuta 2010

Ingalsin Laura meets Converset

Muissakin blogeissa on puhuttu lähiaikoina tyylistä, mitä saa ja ei saa tehdä ja mikä on nyt in. Minäkin haluan sanoa pari sanaa aiheeseen. Ensinnäkin faktahomma on, että en ole muodikas. En edes tyylikäs. Pukeudun miten haluan, en muodin mukaan, vaikka totta kai sitä ottaa vaikutteita omaan pukeutumiseensa pinnalla olevista muotivillityksistä, ja pakkohan se on, kun suurin osa kaupoissa olevasta tarjonnasta on trendivaatteita.

Mielikin ja tykkäämisen kohteet muuttuu ajan kuluessa ja iän karttuessa. Mitä ennen inhosi, nykyään tykkää ja päinvastoin. Lisäksi on olemassa asioita, joille en ole vielä tähänkään päivään mennessä lämmennyt. Kuten hameet housujen päällä. Muistatteko tämän 90-luvun lopun/2000-luvun alun ilmiön, jolloin leveälahkeisiin stretch-housuihin oli valmiiksi ommeltu minihame päälle? En vieläkään ymmärrä tätä muotia, en ole ikinä semmoisia päälleni pukenut (enkä pue). Muuten olen kyllä pukeutunut varsin nolosti ja rumasti ja tavalla, jotka haluaisin unohtaa. Mutta hei, se on menneisyyttä, joten pakko hyväksyä sekin tosiasia, että olen joskus rakastanut laittaa päälleni kiiltävät pyöräilyshortsit, maleeratun Leviksen t-paidan, vyölaukun ja tarralenkkarit. Oujea. Onneksi silloin ei ollut digikameroita, joten todistusaineistoa ala-asteikäisestä Chatrinista ei ole.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että kukin saa pukeutua ihan just niin kuin haluaa. Vaikka mielelläni en näkisi kaupungilla (tai metsässäkään) tyttöjä, joilla on pitkikset ja vain lyhyt t-paita päällä, on se fakta hyväksyttävä, että se on tänä päivänä muodin alatyyli ja joidenkin mielestä tosi cool.

Jos puhutaan omista Do's and Don'ts, niin minähän en saisi käyttää A-linjaisia mekkoja, sillä omaan kapeat hartiat ja leveän lantion. Koska enhän mä halua korostaa huonoja puoliani. Ai miksen? Ja kuka sitä paitsi määrittää, että ne on mun huonoja puolia? Entä jos mä haluan korostaa leveää lantiotani, mitä sitten? Jonkun mielestä se on tosi rumaa, mutta olkoon sitten. Näin tämän mekon, mielestäni se oli tosi söpö, joten se lähti mukaani sen kummempia miettimättä.

Ja sitten se yhdistää vielä tennarit mekkoon, miten groteskia! I love my Converses ja käytän niitä just silloin kun haluan. Heitetään vielä kalsarileggingsit päälle, niin se on siinä - I'm SO last season. Ja mulla on just hyvä näin. Muotikriitikot vapiskaa!

Mietin aikanaan tosi paljon oman pukeutumisen esittelyä täällä blogissa. Monet keskustelut tästä olen käynyt muun muassa itseni kanssa. Että ketä muka kiinnostaa just mun pukeutuminen, eihän mussa ole mitään erikoista? Ja onhan se kieltämättä hassua juosta lounastunnilla työpaikan vessaan ottamaan päivän asukuvia. Päädyin kuitenkin lopputulokseen, että minua ainakin kiinnostaa muiden pukeutuminen, ihan kaikkien, joten kyllä kai muitakin kiinnostaa minun pukeutuminen. Aloin siis laittaa asukuviani blogiini ja kyllähän siitä tykättiin. Vaikka tyyli ei olekaan välttämättä sama lukijalla/fellow-bloggarilla, niin on silti mielenkiintoista nähdä miten toiset pukeutuu ja ehkä saada jotain vinkkejä omaankin pukeutumiseen. Ja mielestäni esimerkiksi joku klassinen jakkupuku voi olla erittäin kaunis jonkun toisen päällä, vaikka itse en sellaista päälleni laittaisikaan. En siis turhia kehu muiden blogeissa, vaikka he erityylisiä kanssani o(lisi)vatkin.

Toivottavasti tekstiäni ei ymmärretä väärin. Tarkoitukseni ei ole antaa negatiivista kuvaa, eikä varsinkaan haukkua ketään, halusin vaan kertoa oman mielipiteeni pukeutumisesta ja sen tein.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

on ihan kiva nähdä että on naispuoleisia immeisiä myös joiden ei ole pakko vilautella takapuolta joka hetki kun se vaan on mahdollista...

Pukeutumisohjeethan on suuntaa antavat eikä kannata uskoa hetisilleen kun kuulee jonkun vaatepsykologin kertovan mitkä vaatteet sinulle sopivat, sopivat vaatteet tuntuvat mukavilta päällä oli sitten kyseessä jakkupuku tai pyjama.

Monesti ihmiset tosiaan ajattelevat että kun kerrot vaikka että "en ikinä laittais leggareita jalkaani" että et sois muidenkaan niitä käyttävän...useinhan jotkut oman mielen hirvitykset on aivan ihanat jonkun muun päällä!

Riehu kirjoitti...

Mä en myöskään suostu noudattamaan orjallisesti jotain tyhmiä pukeutumissääntöjä, mähän laitan pitkän mekon päälle vaikka se lyhentäis ja leventäis mua kuinka!
Mulla on vielä hakusessa toi asukuvien ottaminen, en vieläkään koe sitä kovin luonnolliseksi itselleni, mietin just että ketä kiinnostaa ja onpas tää höhlää puuhaa! :D Mutta turha siihenkään on niin vakavasti suhtautua, itse kyllä nimittäin tykkään katsella erityylisten bloggaajien ihan "tavallisia" asukuvia mielikseni.

Chatrin kirjoitti...

White Lily: kiitos kommentistasi ja siitä, että ymmärsit viestini oikein :)

Voisin ottaa esimerkiksi vaikka ystäväni jolle sopii kauluspaidat erittäin hyvin, ovat hänen tyylisiään ja sopii hänen kropalleen - minun päälläni taas kauluspaidat näyttää tosi huvittavilta, enkä niitä siksi käytä. Kauluspaidoissa ei ole mitään vikaa, mutta mulle ne ei sovi. Ja täytyypä vielä sanoa, että en todellakaan haluaisi kaikkien pukeutuvan samalla tavalla, se olis ihan hirveetä! Onneksi on eri tyylejä, ettei kaikki ole ihan massaa =)

Riehu: nimenomaan, "älä ota sitä vakavasti". Kyllä mäkin vielä välillä mietin, että ketä kiinnostaa, mutta kuten blogikysellyssäkin kävi ilmi, kyllä kiinnostaa! Joten eiku kamera käteen ja räps räps ;) Ja nimenomaan kiinnostaa ne "tavalliset" vaatteet!

Nooruska kirjoitti...

Kivoja pohdintoja! Ja jos sulla on leveä lantio niin mä taidan olla joku vitosten luontainen synnyttäja ;-). Converset ja hempeät mekot yhdistelmä toimii niin hyvin!

Noora kirjoitti...

Converset ja tunika-mekkohässäkkä on ihana yhdistelmä... Eikä tää ainakaan korosta sun leveää?? lantiota :) Joskus on kiva lukea ns. mielipidekirjoituksiakin... Ainakin niin kauan, kun ne mielipiteet on "oikeita" :D tai ainakin perusteltuja.

Tincali kirjoitti...

Nuo Converset ovat ihanat! Noissa tennareissa on mielestäni sekin hyvä puoli, että ne sopivat monien erilaisten vaatteiden kanssa - myös mekkojen!

Minuakin napsauttaisi varmasti moni tyylimamma. Parasta on kuitenkin pukeutua juuri niin kuin hyvältä itsestä tuntuu. Keraan muotisuunnista itselleni sopivia osia. Enkä suostu luopumaan suunnista, joihin olen ihastunut, vaikka ne putoaisivat muodista. :D

Chatrin kirjoitti...

Nooruska: haha! :D on mulla leveä lantio suhteessa muuhun kroppaan.. Converset toimii melkeen aina.

Noora: mielipidekirjotukset ei oo oikeen mun juttu, kun mut ymmärretään yleensä väärin, vaikka kuinka yrittäisin kertoa pointtini nätisti. Ja muutenkin tää on tämmöi hömppäblogi..mutta ehkä sitä joskus voi kirjottaa väkeviäkin tekstejä.

Tincali: sillä mennään, mikä hyvältä tuntuu!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Asiallinen juttu! Juuri noin sitä pitääkin olla :) mennä omalla tyylillä joka hyvältä tuntuu. Ja tuohan näyttää hyvältä! (sanoo ainakin meikäläinen, joka ei ymmärrä mistään tyyleistä yhtään mitään).

Converset on aina both thumbs up!! :)

Chatrin kirjoitti...

Päivi: kiitos ja kiitos :)