maanantai 10. toukokuuta 2010

Lisbeth rules

Sain vihdoin katsottua Millennium trilogian, eli Stieg Larssonin kirjoihin perustuvat elokuvat: Miehet jotka vihaavat naisia, Tyttö joka leikki tulella ja Pilvilinna joka romahti.

Pidin koko trilogiasta, vaikkakin kyllä se ensimmäinen oli vaikuttavin. Jännä, intensiivinen, loistava(t) roolihahmo(t). Pakko fanittaa Lisbeth Salanderia, häntä esittävä Noomi Rapace sopi rooliinsa täydellisesti.

Ruotsalaiset tekevät hienoja elokuvia. Sikäli Stieg Larsson ei olisi kuollut, olisi tästäkin sarjasta ollut aineksia vaikka kuinka moneen jatko-osaan, Beck ja Wallander -tyyliin.

Toki voihan se olla, että jatkoa tulee Stiegin poismenosta huolimatta. En tiedä olisiko se sitten hyvä vai huono juttu, mutta toisaalta toivon että jatkoa tulisi, sillä muuten tulee Lisbethiä ikävä.

Kirjoja en ole lukenut, mutta ainakin leffat rulaa. Suosittelen katsomaan, jos et ole näitä vielä katsonut.

PS. Luin juuri Seiskasta, että tästä aiotaan filmatisoida jenkkiversiot, huoh, plääh ja ärf. En voi muuta sanoa.

11 kommenttia:

MissB kirjoitti...

Kirjana ne on vielä parempia,vink vink.

I'm Lacking kirjoitti...

Mulla on noi 2 ekaa leffaa mut en oo ehtinyt katsoa vielä. Kävin kirjakaupassa tänään niin myyjä alkoi niitä ekana hirveesti mainostaa ja kirjoja myös :D. Pokkarinahan mulla on noi kirjat mutta olis jotenkin tosi kiva omistaa ne ns. oikeina kirjoina :D.

Chatrin kirjoitti...

MissB: Mieskin on tuputtanut mulle niitä kirjoja (meillä on ne kaikki), mutta jotenki ei jaksattais lukea niin kauheen monisivusia kirjoja :/

I'm Lacking: Mä suosin pokkareita, kun ne kulkee niin kivasti laukussa mukana :) Leffat oli kyllä loistavia.

Marika kirjoitti...

Nyt kun olen lukenut ensimmäisen osan kirjana, niin voisi mielenkiinnosta katsoa joku kerta leffankin. Näkisi, että onko yhtään sinne päinkään1 :D

I'm Lacking kirjoitti...

Pokkarit on tosiaan silleen kivoja. Noi Millennium -trilogian kirjat on vielä törkeen isoja :D.

Riehu kirjoitti...

Vikaa leffaa en ole vielä katsonut, se vika kirjakin jäi kesken, en vaan jaksanut sitä. Ahmin sen ekan kirjan yhdeltä istumalta aikoinaan, vielä parempi kuin leffa vaikka hyvä oli sekin. Ja tervetuloa monilukuiseen Lisbeth-fanikerhoon! :)

Chatrin kirjoitti...

Marika: lue eka kaikki kirjat ja katso sitten kaikki leffat. Varmasti on jotain karsittu, mutta kuulemma molemmat hyviä.

I'm Lacking: Pokkarit on kätsyjä ja kevyitä :)

Riehu: oon kuullut, että kirjat on TOSI jänniä ja tosi hyviä, mutta en tiedä onko ideaa lukea niitä ainakaan heti perään, kun olen leffat katsonut? Ehkä joskus vuoden päästä... Muistan, että sulla jäi se vika kesken. Ehkä oli vähän liikaa yrittää lukea kaikki putkeen? tårta på tårta :) Lisbeth tosiaan rules.

Sort of Pink kirjoitti...

Täällä onkin jo moni suositellut kirjoja - voin myös lämpimästi suositella niitä! Ne ovat vielä parempia kuin elokuvat! Niissä on paljon tarkemmin kaikki kuvattuna ja leffat jättävät merkittäviäkin asioita pois - ajan takia luonnollisesti. Mutta kirjat siis rulaa! =)

Chatrin kirjoitti...

Sort of Pink: okei, okei, luen ne ;) meillä on tosiaan ne kaikki (tällä hetkellä äidilläni lainassa). On tosin muitakin kirjoja jonossa, mutta luen ne sitten joskus :)

Riehu kirjoitti...

Se viimenen oli vaan niin saakelin tylsää politikointia...kaikki nimetkin meni mulla sekasin, et oliks tää nyt joku Eriksson ulkoministeriöstä vai Johansson.... jostain muualta. ja hyvin harvoin jätän kirjoja kesken, mut tää oli liikaa mulle. katson leffan. :)

Chatrin kirjoitti...

Riehu: politiikat meni ihan ohi ainakin leffassa :D taitaa olla aika erilainen..