tiistai 4. toukokuuta 2010

Peukku

Yksi asia mitä rakastan on Peukku.

Kerran töissä puhuimme rakkaista lapsuusajan jutuista ja kerroin innoissani Peukusta. Kukaan ei ollut kuullutkaan mistään Peukusta. Yritin sitten selittää ja selittää, mutta ei, sain vain outoja katseita. No mutta tässä se nyt on - rakas Peukku.

Minulle luettiin kaikki Peukku kirjat, joista lempparini (tai ainakin mieleenpainuvin) taisi olla Peukun äiti lopettaa tupakoinnin. Olin pienenä niin innoissani Peukusta, että piirsin pieniä vaaleanpunaisia soikioita suulla, nenällä, silmillä, käsillä ja jaloilla kaikkialle.

Sain tämän ihanan ja nyt jo kallisarvoisen lelun sunnuntaina siskoltani. Ette voi uskoa, kuinka iloiseksi tulin. Silmiinkin meinasi nousta kyyneleet. Olen nyt puhunut Lilla Tummenille jo kymmeniä kertoja parin päivän sisään. Voi jestas, olen mä silti kohta jo 28-vuotias...

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uusi lukija ilmottautuu, mukava lueskella tätä sun blogia :)
T. Sapa

Riehu kirjoitti...

No on se sitten pakko olla olemassa kun lelukin on löytynyt...:D muistan kyllä ton keskustelun ja olin yks niistä ihmettelijöistä...mutta ihanan näkönen tyyppi!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Muistan hämärästi tuollaisen Peukun olemassaolon omasta lapsuudestani. Aika symppis :)

Missy E kirjoitti...

En muista tuollaista hahmoa ollenkaan. Ihmeellisiä nostalgiakohtauksia tässä iässsä muuten alkaa tulemaan..

Lili kirjoitti...

hih hih hiii Peukku!

Marika kirjoitti...

Minäkään en kyllä ollenkaan muista tuollaista hahmoa! :D

Chatrin kirjoitti...

Sapa: Lämpimästi tervetuloa! Et tiedä miten lämmittää mieltä kuulla, että blogiani on mukava lueskella, kiitos siitä :)

Riehu: muistaakseni joku lausahti, että Peukku on ollut varmaan mun mielikuvitusystävä, kun kukaan muu ei muista sitä ;) Mutta totta se on ja tuossa todiste x)

Päivi: symppis indeed. Mutta kuinka symppis on sen kummituskaveri, joka ei osaa pelotella? No tosi.

Missy E: nojoo, mistähän sekin johtuu?

Lili: hihihiii, niinpä! :D

Marika: no mutta Peukkuhan se! :D

Tincali kirjoitti...

Heeei, minäkin muistan tuon Peukun äiti lopettaa tupakoinnin -kirjan! :D Se oli mummolassa yksi lemppareistani. Kuvat olivat mielestäni kivoja. En tosin ole varma olenko muita kirjoja lukenut. Uskoisin niin, mutta tuo on jäänyt parhaiten mieleen, varmasti kertaamisen vuoksi.

bubble kirjoitti...

Peukku!! Oi että. Oliko nämä niitä samoja, joissa seikkaili Lapanen ja Lapaliina? Voi olla että sekoitan ne. Molemmat joka tapauksessa lapsuudesta muistan :)

p.s. Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa Geek is the New Blackin kautta, kivalta näyttää!

Chatrin kirjoitti...

Bubble: Lapanen ja Lapaliina kuulostaa tosi tutulta, mutta nyt ei sytytä... Ja kiva, kun eksyit blogiini, eksythän toisenkin kerran :)

Bella kirjoitti...

Oi peukku! :) löysin tän blogin itseasiassa kun googletin Peukku kirjat, kun koitin löytää niitä. itsellä onmana Peukku katsoo yötä ja pitäisi olla just tuo Peukun äiti lopettaa tupakoinnin mutta se on kadonnut :( tiedätkö mistä näitä vois saada? omalle vauvalleni ostin peukku-rievun :)

Chatrin kirjoitti...

Bella, sisko osti aikanaan nämä joltain vauva-messuilta, mutta niitä voi tilata myös netistä:
http://lekmer.fi/ratt-start/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=rätt%20start&utm_campaign=MÄRKE+LEKSAKER+%5Bcom%5D&utm_content=ss60omemfL2_pcrid_31977242729_kword_rätt%20start_match_p_plid_#!/block-12011?mode=filter&current=level1category-id&brand-id=1000168&age-range=6&age_month-from=0&age_month-to=1000000&price-range=4&price-from=1&price-to=1000000&pagesize=48&sort=Popularity

Bella kirjoitti...

itseasiassa tarkoitin noita kirjoja että mistähän niitä saattaisi saada? :) tollanen pehmolelukin olisi kyllä hauska.

Chatrin kirjoitti...

Aivan, sori :) Kannattaa katsella antikvariaateista, kirppareilta, huuto.netistä yms. Kaupoissa en ole nähnyt valitettavasti.