tiistai 25. toukokuuta 2010

Jean Reno ♥

Jean Renossa on sitä jotain. Perinteisellä tavalla ei hyvännäköinen, mutta erittäin karismaattinen. Se oli ihailua ensisilmäyksellä, kun aikanaan Leonin näin. Leon lukeutuu muutenkin lempileffoihini ja siinä näyttelee myös toinen lempparini, Natalie Portman.


Katsoin eilen ja toissapäivänä elokuvat Purppuravirrat ja Purppuravirrat 2. Ensimmäisen olin nähnyt aiemminkin ja toisestakin jotain pätkiä. Ekassa mukana myös lahjakas Vincent Cassel ja toisessa söpö Benoit Magimel.
Vincent Cassel
Benoit Magimel
Elokuvat eivät ole mitään tajunnanräjäyttäviä, mutta kelpo viihdykkeitä arki-iltoihin. Ensimmäinen on niin minun, kuin IMDb:nkin mielestä parempi ja se pyörii geneettisten sairauksien ja elitismin ympärillä, kun taas kakkososa on Da Vinci -koodi tyyppinen munkkien ja rituaalimurhien soppa. Elokuvat ovat valmistuneet vuosina 2000 ja 2004, joten saa nähdä tuleeko vielä jatkoa Pierre Niemansin seikkailuille...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikken ranski-leffoja yleensä katselekaan niin Purppuravirrat olen katsonut molemmat. Erittäin päteviä trillereitä ja näyttelijät tekevät hienoa työtä!

Riehu kirjoitti...

En muista olenko nähnyt purppuravirrat 2 ollenkaan, eka oli kyllä oikein hyvä. Samaa mieltä Renosta; karismaattinen näyttelijä. Cassel on mainio niljakkeena! :)

aini kirjoitti...

Mä tykkään kans Purppuravirroista (oon kyllä nähnyt vaan ykkösen) ja Renosta, siinä tosiaan karismaattinen mies :)

Chatrin kirjoitti...

Mikaela: Jean Reno tekee ranskileffoistakin päteviä :)

Riehu: kyllä ja kyllä! kelpo viihdettä kakkonenkin, katso jos eteen osuu.

aini: aivan ihana mies. Leon pitäis katsoa uudestaan vaikka lähiaikoina.

Nooruska kirjoitti...

Hi kiitti tästä, piti joskus nähdä mutta unohtu kokonaan! Vois vaikka viikonloppuna tsiigailla.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Leon on yksi suurimpia suosikkejani ja siinä Reno ja Portman nyt vaan loistavat. Mahtava elokuva. Purppuravirtoja en ole jostain syystä katsonut koskaan, enkä edes tiedä miksi...

Chatrin kirjoitti...

Nooruska: katso ihmeessä! Ainakin ykkönen.

Päivi: Leon on ihana! ja surullinen, mut ihana!