keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Serious case of ruokajumi

Pohdin syitä miksi kärsin nk. ruokajumista. Keksin kaksi; muuttamisen ympärillä pyörivät hässäkät on verottanut ruoanlaittointoa. Ja suoraan sanottuna on ihan kamala ikävä Itäkeskuksen Prisman viikottaisia ruokareissuja, jolloin ostettiin siis koko viikon ruoat kerralla, autolla. Ja valikoimaa oli vaikka millä mitalla. Nyt mulla on valittavana kaksi eri vaihtoehtoa: hikinen Alepa tai nihkeä K-market. Niissä ei ole tarjolla edes terttutomaatteja, for fak sake. Muutenkin pienet valikoimat ja kalliimmat hinnat, mitä Prismassa. Mutta niillä on pärjättävä. Sentään Alepassa myydään Hälsans Kök:in kasvispyöryköitä.

Jokatapauksessa nyt kuuluu kysymys: mitä kasvis- ja kalaruokia teillä olisi ehdottaa mulle?

Haluaisin syödä muutakin kuin halloumihamppareita, kasvispizzaa, nuudelisalaattia ja tonnikalapastaa. Reseptejä kehiin! Kiitos :)

10 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Ruokajumitus päällä täälläkin, mutta erityisen hyviä ohjeita löydän Voisilmäpeliä-blogista mm. ihan sikke hyvät linssipihvit!

Näin nopsaa tulisi mieleen, että miten olisi couscous-salaatti ja sitten tsatsikityyppinen kastike?

Ja paskat ruokakaupat tosiaan, tosin on ne S-marketitkin joskus ihan surkeita. I love Prisma too!

Anonyymi kirjoitti...

Oenoes. Mä yritän ryhdistäytyä ja pistää pari reseptiä blogiini, jos siitä olis apua sullekin ;O) Me ollaan oltu tosi paljon ruokaisilla smoothie-linjoilla, mutta menee myös uuniperunoita, Hälsäns kökin lihapullia salaatilla, Pirkan currytonnikala-purkkeja höysteillä ja muuta "eksoottista". Kunhan mies kokkaa jotain niin pistän ylös reseptiä ;O)

June kirjoitti...

Erilaiset munakkaat/paistetut kananmunat on parhautta, eilisessä oli fetaa, tomaattia, punasipulia, ruohosipulia ja mustapippuria :) Nam! Samoin pinaattikastike ja tomaattikeitto on mun ikuisuuslemppareita (molempiin löytyy ohjeet blogista), tykkään paljon maustetuista ja italialaisista ruuista.

Uunijuurekset vuohenjuuston tai halloumin kera, nekin on ihan tajuttoman hyviä.. Entä ootko kokeillut Ruohonjuuresta saatavaa "lisää vain vesi" -falafeleja? Se on semmosessa oranssihtavassa pahvirasiassa se jauhe, ei oo mitään ökköaineita mukana ja niistä tulee tosi hyviä :)

Mullaki vähän ruokajumi, etenki ku pitäis aina keksiä töihinkin eväät..

E kirjoitti...

Me tehdään usein tuorepastaa (voi käyttää aivan hyvin tavallistakin pastaa) ja lohikastiketta. Lohena käytetään vakuumipakattua kylmäsavulohta, joka maustetaan vain suolalla ja pippurilla ja kermalla. Helppoa, hyvää ja terveellistä.

aini kirjoitti...

Mullakin on vähän ruokajumia ilmassa, nyt oon syöny viikon taas putkeen Knorrin tomaattibasilikakeittoa ja lisännyt kaveriksi fetakuutioita.. et mulla ei valitettavasti oo kamalasti vinkkejä.

Mut miten ois tosiaan uunijuurekset halloumilla tai vuohenjuustolla, niistä riittää pariksikin päiväksi ja niihin voi tehdä eri lisukkeita kaveriks. Pastat on kans nopeita ja hyviä, mä tykkään ihan hirveesti esim. pekonipastasta, mut sitähän voi tehdä ilman punasta lihaakin, vaikka sienipastaa tai lohipastaa jos tonnikala tökkii:)

Siellä voisilmäpelissä on kyllä kivoja ohjeita, komppaan Nooruskaa, kantsii kattoa sieltä!

Heidi kirjoitti...

Se on kyllä kumma miten aina jumittuu niihin samoihin ruokiin kyllästymiseen asti. Ja pienten Salejen ja nahkasten K-kauppojen tarjonta alkaa tökkimään kyllä välittömästi kun sinne kauppaan kävelee neljättä kertaa...

Pinaattikeitto ja keitetty kananmuna, helppoa mutta yksinkertaista. Uuniperunat on yks ehdoton lemppari ja täytteeks voi kehittää mitä tahansa tonnikalasta tai kylmäsavulohesta tai vaikka uunikasviksista ja creme bonjourista. Ja niinkuin Bubble jo totesikin, niin munakkaat on kivoja kun niihin voi jemistää mitä tahansa kaapista sitten löytyykään. :)

Akissfromthepast kirjoitti...

Toi jumitus on tuttua. Kokeile bulguria! siitä saat esim. mozzarellaa, punasipulia, muita kasviksii ja jotain balsamicoa niin ihan muunnetuina monia juttuja :) bulgurista teen myös ruokaa usein niin, että keitän sen, sitten lisään soijakermaa ja suolaa ja kirsikkatomskuja... kalaa kannattaa myös tehdä, ihan vaan lohta pikkuinen häntäpala ja se uuniin ja mausteet ja sopii herkusti vaikkapa parsakaalin kanssa :D nam nam!

Chatrin kirjoitti...

Hei ihanaa, kiitos vinkeistä!

Nooruska: mä kävinkin joskus tuolla Voisilmäpelissä, oli ihania ohjeita, mutta siihen hätään reseptit oli liian monimutkasia ;) Pitää käydä uudestaan tiirailemassa. Ja tsatziki, mmm.

Mikaela: joo, laita reseptejä jakoon! ja mies hommiin ;)

bubble: sulta tuli paljon vinkkejä, kiitti! Oon ostanut niitä Ruohonjuuren falafeleja, oli hyviä! Pitäiskin käydä siellä taas..

E: toi on sellanen ruoka, että se on helppo tehdä ja nopeasti valmis. just the way i like it.

aini: uunijuurekset ja juusto pitää ehdottomasti laittaa tehtävälistalle, mmm!

tiitiäinen: onko antaa sen itse perunan valmistamiselle jotain vinkkiä? viimeks kun tein, niin perunat ei meinannu kypsyä millään ja mähän en jaksa oottaa, että joku ruoka on tunnin uunissa... ;)

akissfromthepast: bulguria en ookaan testannu. Quinoaakin oon ostanut, mutta en vielä tehnyt. Niistä joku kiva salaatti :)

Riehu kirjoitti...

Hmm, täältä ei oikein lähde vinkkejä kun ei onneks tarvii tehdä paljon ruokaa nykyään, heh. :)
Koklaa sitä kaitaliinan linssipataa ja kasvispihvejä!

Chatrin kirjoitti...

Riehu: jep, kävin kopsaamassa respetit wordiin ja pistin tulostaen. kiitti muistutuksesta :)