sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Ystäväviikonloppu

Voi kuinka kivaa! Mies lomailee ensi viikon ja lähti jo eilen ystäviensä kanssa laskettelureissulle pohjoiseen. Minäpä olen sitten suunnitellut koko viikoksi kaikkea kivaa. Eilen ystäväni L tuli luokseni yökyläilemään. Käytiin ensin kaupassa ostamassa kaikkea tarpeellista ja Makuunista vuokraamassa leffa, ja pitihän sitä vähän irtokaraakin saada.

Kokkailimme pizzan ihan taikinasta lähtien. Taikinaa tuli niin paljon, että pellillisen lisäksi siitä riitti vielä toiseen, pienempään pizzaan. Isompi pizzapohja jaettiin puoliksi, L:n puolelle tuli herkkusieniä, tonnikalaa, punasipulia, tomaattia, hieman vuohenjuustoa ja mozzarellaraastetta. Minun puolelleni tuli (mitäs muutakaan kuin) mozzarellaa, tomaattia, pestoa, punasipulia ja mozzarellaraastetta. Tomaattikastike tehtiin L:n ystävältä saadun ohjeen mukaan. Siihen tuli kaksi tomaattipyrepurkkia, kaksi isoa valkosipulinkynttä murskattuna, oreganoa ja turaus (makeaa) ketsuppia. Suosittelen! Kokkailun ohessa kävimme myös saunassa ja teimme kauneushoitoja.

Ennen nukkumaanmenoa katsoimme kiistellyn elokuvan Vicky Cristina Barcelona. Onneksi minua oli varoitettu jo etukäteen, että leffassa ei ole mitään juonta eikä järkeä, eikä siltä kannata odottaa liikoja. Woody Allenhan sen on ohjannut ja olihan se ihan ohjaajansa näköinen elokuva. Sanotaanko että ihan hyvä.


Herättyämme katsoimme aamuohjelmia telkkarista ennen aamupalan syöntiä. Sitten aloimme leipomaan amerikkalaisia chocolate chip cookieseja, jotka sattuvat olemaan maailman parhaita keksejä IKINÄ. Teimme kaksinkertaisen annoksen, jotta keksejä tulisi riittävästi molemmille.

Suklaahippuja
olennainen osa keksitaikinaa on nestemäinen vanilja
uunituoreet keksit

Sitten tehtiin vielä vähän lisää kauneushoitoja ja ollaan nyt molemmat oikeen kauniita =)



6 kommenttia:

Keke kirjoitti...

Oi, kuulostipa kivalta viikonlopulta=)Mä voisin haluta just nyt noita ihanan näkösiä keksejä=)

Alma kirjoitti...

Oih, ja kyllä! Noi suklaahippukeksit vaan on absolyytli maailman parhaita! Keksit ei säily pitkään todellakaan. Ja kun sitä ennen puolet taikinastakin on jo syöty...:)

Saija kirjoitti...

Tuollaiset viikonloput ovat kyllä ihania, ystävän kanssa kokkaamiset, herkuttelut ja kasvohoidot, tahtoo kanssa! No, onneksi pääsiäisloma tulee ja on enemmän aikaa nähdä ystäviä:)

Kimpassa kirjoitti...

NAM!

Chatrin kirjoitti...

Keke: meillä oli tosi kivaa, pitäis useamminkin harrastaa yökyläilyjä

Alma: todellakin... Taikinaan tuli 200 g aitoa voita, saas nähdä millainen pallo musta tulee, kun kaikki keksit syöty ;)

Sarona: ystävät on kyllä parhautta. Tyttöhömpötys tuli täytettyä.

Lili: kiva kun kävit kommentoimassa. Keksit on tosi NAM!

ninnu kirjoitti...

hmm haluan kauneushoitoja :)