tiistai 16. helmikuuta 2010

I'm alive, ALIVE

Radiohiljaisuuteni on johtunut kipeydestä, joka vallitsi olotilaani koko viikonlopun. Kyseessä oli kuumeeton flunssa, joka veti aivan voimattomaksi, silmiin sattui ja niistää piti non-stop. Lääkkeeksi kyhäsin inkivääriteetä, mikä oli maailman pahinta. Ihan ohjeiden mukaan tein, eli vika oli suoraan maussa, ei valmistajassa. Onko parempia ohjeita, kuin
  • 0,5 l vettä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa?
Tuo oli ainakin makuuni liian sitruunaista ja liian inkivääristä. Pthyi.

Mutta olen syönyt jotain hyvääkin, nimittäin olen "löytänyt" ihanan, raikkaan aamupalan. Se sisältää luonnonjogurttia, mehukeittoa (raparperi-mansikka) sekä gojimarjoja. Gojimarjat eivät ole välttämättömiä eivätkä kovin hyviä, mutta terveellisyyden nimissä niitäkin voi syödä (tai vaihtoehtoisesti jättää välistä). Jos vaikka seuraava flunssa ei iskisi lain, kun syö runsaasti C-vitamiinia sisältäviä gojimarjoja.

Viime vuoden loppupuolella söin B12-, C- ja D-vitamiineja sekä rautaa ja silloin (ainakaan muistaakseni) minuun ei tarttunut mikään tauti, mitä työpaikallakin pyöri. Jostain syystä olen nyt ollut aika laiska popsimaan mitään pillereitä ja heti iski flunssapöpö.

Ja ihan oman mieltymyksen mukaan voi joko sekoittaa jogurtin ja mehukeiton mössöksi tai olla sekoittamatta.

Onneksi sairaspäiviäni ilostutti edes vähän ihanat tulppaanit. (Jotka on muuten oikeasti liiloja, mutta valotuksella saa aikaan vaikka mitä)


12 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Tulppanit vaan on niin ihania! :) On kivaa tulla kotiin, kun ensimmäisenä silmiin iskee kimpullinen kukkia.

Kuumeetonkin flunssa voi olla inhottava tauti, juuri sen vetämättömyyden takia. Itse tuntuu vielä sellaisessa olossa, ettei oikein kehtaisi mitään jättää väliinkään kun ei ole kuumetta, mutta mitään ei jaksaisikaan.

E kirjoitti...

No höh. Pikaista paranemista! Onneksi olet löytänyt piristeitä. Mun aamupalaan kuuluu myös mehukeitto, all-bran murojen kanssa, joihin mehukeitto tuo kaivattua makua.

Kaitaliina kirjoitti...

Paljon, paljon paranemisia sinne. Uskon, että uusi kauluri voisi ehkäistä flunssaa tästä eteenpäin:) Kyselinkin jo oman blogin puolella osoitetta mihin haluaisit minun palkintosi postittavan. Voit laittaa sen mun mailiosoitteeseen, joka näkyy blogin sivussa. Kauluri on ollut homeless jo melkein viikon ja odottaa kovasti pääsyä luoksesi:)

Mari kirjoitti...

Mmm! Eipäs olekaan tullut kokeiltua tuota mehukeittoa jogurtin kanssa. Yleensä tulee mukista vedettyä mehukeittoa. Vaan tuota voisikin kokeilla, alkoi oikein mieli tehdä :)

Alma kirjoitti...

Gojimarja? En ollut ikinä kuullutkaan! Näyttää herkulliselta!

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Kuumeeton flunssa on niitä ärsyttävimpiä, kun se tuntuu ettei mene kunnolla ohi ollenkaan, olo on vetämätön, mutta kuumeettomuuden takia ei oikein voisi olla pois töistäkään. Enpä ole noista gojimarjoista ennen kuullutkaan... mistä niitä saa?

Tsemppiä :)

Madam B.C. kirjoitti...

Oij, minäkin olin (ja olen hiukan vieläkin) samassa kuumettomassa flunssassa...on niin turhauttavaa kun tavallaan on niin kipeä, mutta kuitenkaan ei ole kipeä, kun kuume ei nouse tappamaan pöpöjä pois. Tätä on näköjään kovasti liikkeellä..

Riehu kirjoitti...

Aamupala näyttää herkulliselta, ILMAN niitä gojimarjoja, en kyllä saanu syötyä sitä pikkupussillista millään, iso yäk. :)
Inkivääritee ei oo kovin hyvää, mutta jollain kumman tavalla siellä yhdellä taidekurssilla koko ryhmämme koukuttu siihen japanilaisen opettajan johdolla...se on yks niistä mauista, joka ei oo hyvää mut on jotenki kuitenkin. :D

Chatrin kirjoitti...

Marge: tulppaanit, tai mitkä tahansa muut kukat, muuttaa kyllä asunnon ilmettä hetkessä parempaan suuntaan.

Missy E: kiitos. suhteellisen terve jo, vielä tukkoinen olo ja edelleen silmiä kirveltää, mut muuten ok. Mehukeitot rulaa! :)

Kaitaliina: aivan! Kauluri parantaa kaiken. Laitan sulle mailia vähän myöhemmin, kohta pitää juosta palaveriin, sitten kampaajalle ja sitten parin kaupan kautta kotiin =) Ootsä kyllä nopea neuloja!

Marika: kannattaa kokeilla, ihan ältsin hyvää! Nyt varsinkin tykästynyt tuohon raparperi-mansikka mehukeittoon. Kerro mitä tykkäsit!

Alma: Gojimarjat on superfoodia. Näyttää ehkä herkulliselta, mutta maistuu karpalon ja rusinan risteytykseltä. Niissä on enemmän C-vitamiinia kun missään muussa hedelmässä tai marjassa. Lisäksi antioksidanttia ja aminohappoja. Superterveellistä siis. Pitäis pitää terveenä ja antaa energiaa ja pitää ihonkin vielä nuorekkaana ;)

Päivi: mun kuumeeton flunssa oli niin kamala, että en olisi yksinkertaisesti edes päässyt töihin. Lauantaina tein suunnilleen kuolemaa ja voivottelin ääneen ;)

Gojimarjoja saa mm. Ruohonjuuresta ja muista ekokaupoista sekä joistain Cittareista ainakin. Ne kasvaa Himalayalla ja niitä kutsutaan myös nimellä susimarja. Saattais kelvata tuollaiselle susifanille siis ;))

Madam B.C: on ollut paljon liikkeellä, tiedän muitakin. tyhmää. mutta onneksi ei sentään sikainfluenssa. Lähetän sulle terveyttä :)

Riehu: no mä yritän niitä syödä, ei maistu ihan niin pahoilta, kun sekoittaa tuohon mössöön.

Inkivääritee oli kyllä aivan kamalaa. Pitäis varmaan kokeilla jotain eri reseptiä. Tuo oli niin voimakasta ja niin kamalaa, yäk!

Naily kirjoitti...

Oi sinullakin on ollut tulppaaneita piristyksenä! Näitä olisi pakko itsekin ostaa tässä joskus. Meillä niin harvoin on kukkia.

Toivottavasti paranet pian kokonaan! Täällä ollaan myös toista päivää kotosalla. Meille tosin iski ilmeisesti ruokamyrkytys. :( Itse pääsin helpommalla, mutta puoliskolla otti todella koville.

Saija kirjoitti...

Itse tykään tosi paljon inkiväärijuomasta! Totta on että sitruuna olisi hyvä juurikin tuossa flunssan hoidossa, mutta minä tykkään enemmän ilman ja mielestäni se on silti ollut hyvin tehokas! Suosittelisinkin siis kokeilemaan ilman sitruunaa ja enemmän hunajaa ja vaikka jotain kauramaitoa hieman sekaan niin saa pehmeämmän maun. Aamupalasi näyttää herkulliselta. Pikaista paranemista!

Chatrin kirjoitti...

Tincali: meilläkin on harvoin kukkia yleensä, mutta tulppaniaikaan niitä on useinkin. Jotenkin eniten kaipaa piristystä näin talvisin, jolloin kotiin tulee ostettua tulpsuja. Kesällä niitä voi ihailla vaikka luonnossakin. Siis kukkia, ei tulppaaneita :)

Nyt olen muuten kunnossa, mutta nuha jatkuu. Ruokamyrkytys onkin inhottava juttu :/ Toivottavasti olette tänään jo kunnossa.

Sarona: kiva, kun kommentoit :)
Pitää tosiaan kokeilla vähän eri reseptillä, tuo oli liian tujua tavaraa. Kauramaito vois myös olla hyvä pehmennys. Kiitos vinkeistä, ens kerralla testiin! :)