perjantai 30. heinäkuuta 2010

Helppoa ja hyvää tomaatista ja mozzarellasta, unohtamatta basilikaa

Välillä tulee äkillisiä mielitekoja ja silloin on toimittava. Mieleni teki tomaatti-mozzarella-basilika-punasipuli salaattia ja sellaisen tein. Lorautin vähän luomuoliiviöljyä mukaan ja rouhin vielä mustapippuria päälle.

Toinen tämänhetkinen innostukseni on vaalea leipä, jonka päällystän oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Sopi tämänkin salaatin kanssa todella hyvin yhteen.

Samalla linjalla jatkoin seuraavana päivänä, kun kyhäsin tuorepastasta tuorepastaa. Valmistukseen meni aikaa alle 10 minuuttia. Tuorepasta on valmista 3-4 minuutin kiehumisen jälkeen. Sitten tarvitsi vain pilkkoa tomaatit ja mozzarellat sekaan, katkaista basilikan oksa päälle ja maustaa oliiviöljyllä ja pippurilla. Voilá!

Tämänkin seurana söin kolmenviljan leipää oliiviöljyllä ja sormisuolalla.


6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Oih, mä rakastan tuoreen basilikan tuoksua!

Chatrin kirjoitti...

Hanna: se on kyllä hyvä tuoksu ja hyvää on yrttikin :)

Tuulia kirjoitti...

Tuo mozzarella-tomaatti-basilikasalaatti on kyllä ihan ehdoton klassikko. Kuvat katsottuani aloin kaivata tuoreen basilikan tuoksua ja tuota salaattia...

Chatrin kirjoitti...

Tuulia: kaupan kautta ruokapöytään siis ;) kiva, kun kommentoit, tervetuloa uudestaankin.

Riehu kirjoitti...

nam! ihanasti aseteltukin tuo salaatti kauniille lautaselle. just tajusin etten oo syönyt mozzarellaa koko kesänä?! muita juustoja sitäkin enemmän.

Chatrin kirjoitti...

Riehu: mä olen syönyt kaikenmaailman juustoja ihan kamalasti! :O Noita Marimekon astioita haluisin lisää.