torstai 22. heinäkuuta 2010

Hania; Kreetan toiseksi suurin kaupunki

Selitän myöhemmin mitä kaikkea muuta olen tehnyt lomalla, kuin käynyt Kreetalla. Se vaatii kuvien siirron koneelle ja enemmän tietokoneaikaa. Nyt kuitenkin takaisin Kreetalle ja Hanian kaupunkiin.

Pidän tätä kauppahallia ovena Haniaan. Siellä käydään aina ensin, kun Haniaan mennään.
Se on iso nelihaarainen kauppahalli, josta löytyy erilaisia kojuja, mm. yrtti-&saippua-, matkamuisto kojuja, liha- ja kalatiskejä...

Rakastan Haniassa eniten pieniä ja kapeita kujia sekä niiden varrella sijaitsevia värikkäitä pöytiä ja tuoleja, joita tulette näkemään tässä postauksessa paljon. Voisinkin antaa kuvien puhua puolestaan ja jättää höpöttelyt vähemmälle.

Turistikujien alkupiste. Paikallisia juttelemassa.


Satama-alueelta otettuja kuvia seuraavaksi.Lempivalokuvakohteeni on kukat, söpöt yksityiskohdat ja rakennukset.
Ja ruokapaikaksi valittiin nälkäisinä kauniisti sisustettu Zepos.


Ruoaksi otettiin molemmat vuohenjuustopastaa.

Pikkukujien kautta kävelimme bussiasemalle ja ehdimme juuri ja juuri viimeiseen bussiin kohti Plataniasta.

Tuon viimeisen kuvan jälkeen kävi hassusti. Katselin edelleen ylöspäin ja kaaduin portaissa! En huomannut niitä ollenkaan, koska ihailin rakennuksia niin suurella rakkaudella. Onneksi ei käynyt pahasti, pikkuhaveri polveen vaan. Mukana oli puhdistusainetta, jolla sain heti putsattua haavan. Kamera oli onneksi kätösissä, joten sillekään ei käynyt mitenkään. Eniten taisi pelästyä noin minun ikäiseni ruotsalaisturisti, joka tuli heti luokseni hätääntyneenä "Are you okay? Oh my god. Let me help you up! Do you need bandages?" Minun osaltani koko kaatuminen kävi kuin hidastetussa filmissä. Jännä fiilis. Polvessa on vieläkin arpi, mutta uskon sen häviävän ajan kanssa kokonaan.

Kohta lähden viettämään Leenanpäivää, sillä ystävälläni on nimipäiväkestit tänään. Hauskaa torstaita myös teille!

3 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Ihania noi moniväriset kalusteet! Mä rakastan väreillä leikkimistä kalusteiden suhteen :) kunpa uskaltaisi tehdä sitä kotonakin enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Huu Hania! Siellä minäkin olen käynyt nuorena mopolla ajellen pelottelemassa muita turisteja ajotaidoillani ;O) Ihana paikka, kaunis ja sopivan kokoinen, näyttää ettei ole mihinkään juuri muuttunut!

Chatrin kirjoitti...

Noora: niin munkin mielestä on ihania!

Mikaela: voin kuvitella ;) mä tykkään myös paljon Haniasta. Varsinkin iltasella. Ei se miksikään ole muuttunut (olen siis käynyt siellä ennenkin muutaman kerran). Paitsi nyt näin pari kerjäläistä sielläkin. Romanialaiset taitaa olla aika hyvin levittäynyneet pitkin Eurooppaa...