lauantai 17. heinäkuuta 2010

Kreetasta tykkään aina vaan

Olin ehkä hieman hölmö ja otin matkalle mukaan vain järjestelmäkameran. Ja kuka hullu jaksaa kantaa painavaa ja isoa kameraa pitkin poikin ja rannalle? No aika harva varmaan. Siispä kuvia ei tullut otettua ihan hirmuisasti, mutta niilläkin vähillä saan varmasti blogini tukkoon.

Ajattelin esitellä ensiksi asuinpaikkamme lähiympäristöä ja muissa postauksissa sitten jotain muuta.

Ulkomailla tulee syötyä aina päivän tärkein ateriakin, eli aamupala. Pikkuyksiössämme ei ollut keittiönpöytää, mutta tuskin olisimme sitä käyttäneetkään, sillä parvekkeellahan ne ateriat kuuluu nauttia!

Jyväisät ja tuoreet sämpylät käytiin hakemassa aamulla kaupasta. Täytimme ne tsatzikilla, punasipulilla, kurkulla ja tomaatilla. Parasta ikinä! Paksu luonnonjogurtti+hunaja on oikeasti jälkiruoka, mutta siitä saa mukavasti energiaa myös aamulla. Kaiken kruunaa maitokahvi.

Parvekkeelta oli suora näkymä hotellimme allasalueelle. Tapasimme katsella tanskalaisen nuoren komistuksen taitohyppyjä sivusilmällä ja vähän hymyillen. (lue: tuijottaen ja paljon kuolaten)

Altaan vieressä oli paljon kasvillisuutta, muun muassa kiinanruusuja.

Hotellin pystyi kiertämään ympäri ja tässä näkymää takapihalta päin. Vinosti vastapäätä sijaitsi Mexikolainen ravintola, jonka sisäänheittäjä yritti kosiskella meitä syömään joka päivä. Mutta ei Kreetalla kuulu mexikolaista ruokaa syödä, pöh!

Kämppämme sijaitsi ylämäessä, josta alaspäin lähtiessä törmäsi tällaiseen ihanaan yrtti-saippua-matkamuistopuotiin. Taisinpa ostaa sieltä jotain pientä ja söpöä mukaani.


Mexikolaisen ravintolan alakerrassa oli Cafe Bar Social, jossa käytiin juomassa yhdet mojitot.

kaupan päälle pähkinöitä, joita tämä allerginen ei voinut syödä. Mojitopäissämme portaat ylös ja nukkumaan.


9 kommenttia:

Missy E kirjoitti...

Reissussa on varmasti ollut paljon iloa silmille. Se Suomen helteissäkin on ollut hyvä, että kaljamahaisten setien lisäksi vatsansa ovat paljastaneet monet paljon paremmin muotoutuneet heput. Nam. Kaljamahat saisi pysyä piilossa.

Alma kirjoitti...

Kivoja kuvia! Ja aamupala on tosiaan lomalla usein se tärkein ja odotetuin ruoka. Heti niiden rannalla syötyjen jätskien jälkeen.:)

aini kirjoitti...

Ihanan näkoinen paikka! Ja mojito näyttää herrrkulliselta:) Mä oon vähän miettiny sen mensikkahellejuoman innoittamana josko koittais tehdä jotain mojitotyyppistä minttujuomaa vissystä myös täällä kotona, ehkä sentään oikeeta mojitoa viitti kovin montaa päivässä vetäistä ettei oo jo ihan tillintallin iltapäivästä:D

Tincali kirjoitti...

Kauniita kuvia! Meillä pamahti kameraan yli 500 kuvaa. :*) Miten niin tykätään räpsiä. :D

Reissulla näkyi yllättävän monella järkkäreitä. On tainnut innostus iskeä muihinkin. Meillä tosin roikkui mukana vain pokkari, kun tuollaista hienoutta ei (ainakaan vielä) omisteta. :)

Chatrin kirjoitti...

Missy E: nähtiin todella monta hyvännäköistä (tummaa ja hyväkroppasta) tanskalaista kundia, että seuraava reissu Köpikseen..? Let's not talk about the kaljamahas, iuh ;)

Alma: se on jännä, kun arkisin en syö aamupalaa ollenkaan. Mutta lomalla ja ulkomailla se tulee aina nautittua. Ja jätskiä kans joka päivä ;)

aini: mojito oli hyvää, mutta parhaan mojiton olen saanut roomassa, cafe fandangossa. mmm! ostin itseasiassa sellaista mojitolitkua, vielä pitäis ostaa mintunlehtiä ja sit olis kaikki ainekset kasassa omatekemään mojitoon.

Mä muuten tein sitä mansikkajuomaa ja kovasti olis tehnyt mieli heittää vodkaa sekaan ;)

Tincali: mä otan aina ihan hirveästi kuvia samasta kuvauskohteesta. 500 kuvaa tulee juurikin sen takia helposti täyteen, mutta jos jokaisesta tapahtumasta valitsee vain sen parhaan kuvan, niin jäljelle jää joku 10 kuvaa ;)

Pelkällä pokkarilla pärjää hyvin, mutta jos on varaa valita, niin ehdottomasti pokkari rantalomalle ja järkkäri kaupunkilomalle. t. kantapään kautta opittua

Marika kirjoitti...

Millainen sulla muuten on tuo pähkinäallergia? Sitähän sanotaan, että kala-allergia ja pähkinäallergia ovat niitä vakavimpia - pienikin määrä voi joillain aiheuttaa jopa hengenlähdön.

K on allerginen kalalle, mutta ei ole niin pahasti kuin monet muut. Tiedän todella allergisiakin, joilla silmät turpoaa pelkästä kalan hajustakin!

Me kun oltiin Maltalla, niin mulla oli pelkkä järkkäri mukana ja kovasti mä sitä raahasin siellä joka paikkaan :D

Kivoja kuvia!

Chatrin kirjoitti...

Marika: mun kaikilla ruoka-allergioilla on samat oireet: ensin kutittaa kurkkua, jos jatkaa syömistä, niin kurkku alkaa pikkuhiljaa turpoamaan umpeen. ehhehe, että kuolemahan siinä on lähellä. Mutta enää en onneksi ole allerginen siemenille. Mikä on helpotus, koska ne on suurta herkkuani!

Selleri on mulle sellainen, että pelkkä sen haistaminen alkaa ahdistaa hengitystä.

No sä ootki tommonen hullu, ni jaksat järkkäriä kantaa ;)

Kiitti!

Marika kirjoitti...

Hullu saa aina olla kunhan ei ole tyhmä! :) Vai olenkohan mä sitäkin? Noh, sssshhh, kukaan huomaa.. :)

Chatrin kirjoitti...

Marika: et ole ja hullukin vaan hyvällä tapaa ;)