tiistai 28. syyskuuta 2010

Prinsessa


Kävin katsomassa sunnuntaina Prinsessan ja pidin siitä. Yleensä minuun ei suomalaiset elokuvat iske, mutta tästä tykkäsin. Arto Halosen ohjaama Prinsessa pohjautuu tositarinaan ja kertoo Anna Lappalaisen (1896-1988) – viisikymmentä vuotta Kellokosken kylää ihastuttaneen mielisairaan – tarinan. Leffaan on yhdistetty fiktiota, mutta niinhän elokuvakäsikirjoituksiin yleensä yhdistetäänkin ja lopullinen teos kertoo kuitenkin pohjimmiltaan Kellokosken prinsessan tarinan erittäin hyvin.

Rooleissa nähdään Katja Kukkola, Samuli Edelman, Krista Kosonen, Pirkka-Pekka Petelius ja sairaanhoitajan osassa vilahtaa Paula Vesala esikoisroolissaan.


Tekisi mieli kertoa Annasta enemmänkin, mutta kehotan kuitenkin kaikkia menemään katsomaan tämän elokuvan ja/tai lukea Annasta kertovan kirjan.

Tosielämän Anna Lappalainen 85-vuotispäivänään


kuvat haettu googlen avulla

8 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Toi Prinsessa pitäis käydä kattoo! Mäkää'n en yleisesti perusta niin suomalaisista leffoista, mutta tämä kiinnostaa käydä katsomassa. Samoin Sisko tahtoisin jäädä olis kans pakko nähdä.

Chatrin kirjoitti...

Marge: minusta tämä oli hyvä. riippuu mitä leffalta hakee, mutta elämäkerrat/tositapahtumat nyt yleensä on mun mieleen. Sisko tahtoisin jäädä on multakin vielä näkemättä...

i hate early mornings kirjoitti...

Harvemmin tulee katsottua suomalaisia elokuvia, mutta tämä pitää käydä katsomassa, kuullosti sen verran kiinnostavalta. Yks hauska suomalainen leffa on Nousukausi, se kannattaa vuokrata jos sitä ei oo vielä nähny, se on tosi hyvä!!

Riehu kirjoitti...

Kommentoin nyt kun kävin katsomassa tän eilen. Tykkäsin kyllä, oisin ehkä kaivannut leffaan kuitenkin enemmän dramaattisia kohtauksia (potilaiden elämä ylipäätään näytettiin aika iisinä hassutteluna, lukuunottamatta Krista Kososen roolihahmon tapausta) ja loppu jotenkin lässähti vähän.
Mua tietenkin harmitti eniten, ettei Kellokoskella oltu kuvattua kuin muutamia kohtauksia (padolla, kirkolla, joen varressa), kaikki muut jossain muualla. Sairaalan päärakennus ja puisto on kuitenkin aika komeita, mutta ehkä ne ei oo voinut käytössä olevan sairaalan pihapiirissä kuvata potilaiden takia.
Lämpimästi ja kunnioittaen kuvattu elokuva aiheesta kuitenkin.

Riehu kirjoitti...

niin ja sitä piti vielä sanoa, että aion kyllä lukea kirjan ehdottomasti, siinä valotetaan varmasti enemmän mm. niitä hoitomuotoja; sekin nimittäin harmitti vähän ettei leffassa avattu yhtään mikä on esim. insuliinishokki tms. No, mua ainakin kiinnostaa tämmöset. :)

Chatrin kirjoitti...

i hate early mornings: Nousukauden kävin joskus katsomassa treffeillä ollessani ;) Se oli kyllä hauska, paras suomalainen leffa mitä siihen asti olin nähnyt. Hauska ja Tiina Lymi on ihana.

Riehu: nojoo, tää oli aika lepposa leffa ja siitä ois saanu paljon karmeemman. karmeempi ois varmaan ollu parempi, mutta ehkä ne halus korostaa just sitä annan positiivisuutta luovaa ilmapiiriä ja siks näin iisibiisi.. Kellistä olis kyllä voinut kuvata enemmän!

Mäkin haluan lukea kirjan, siitä tietää että mitä ihan oikeesti tapahtui.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Elokuvan aihe on todella mielenkiintoinen ja pidin kyllä leffastakin, mutta hieman olisin kaivannut lisää "elämää" jotenkin liiallisen näytelmälliseen elokuvaan.

Chatrin kirjoitti...

Päivi: oikeassa olet sinäkin, mutta menihän se leffa noinkin ja hyvin menikin :) kirja pakko lukea..