torstai 30. joulukuuta 2010

Joulumuistelointia

Joulusta ei ole viikkoakaan, mutta silti tuntuu kuin siitä olisi jo ikuisuus. Sitä se teettää, kun kolmen vapaapäivän jälkeen on töissä jo neljättä päivää. Joulukalenterinkin heitin jo pois.

Jos nyt kuitenkin muistellaan vähän joulua. Isäni haki minut aattoaamuna lapsuudenkotiini. Siellä äiti hääräsi keittiössä jo täydellä tohinalla. Aamupuuron jälkeen koristeltiin siskon kanssa kuusi, jokavuotinen perinne.

Meidän kuusissa seikkailee aina monta tonttua, tässä yksi.

Vauvakin pääsi viettämään ensimmäistä jouluaan.

Ja sen kunniaksi kuusessa oli myös näin hieno pallo.

Tänä vuonna syötiin jo aikaisin. Ulkona ei ollut edes hämärää vielä. Mutta mikäs siinä, kun kaikilla oli jo sudennälkä. Lempijouluruokani on ehdottomasti perunalaatikko, jota syön smetanan ja punasipulisilpun kanssa. Viime jouluna aloin pitämään myös lanttulaatikosta, joten sitäkin oli suuri kauhallinen lautasellani tänä vuonna.


Lahjat jaettiin ja avattiin vasta illalla, perinteisesti siinä kuuden hujakoilla. Sain muun muassa sähköhammasharjan, Räsymatto -kulhon, Siirtolapuutarha -mukit, Mariskoolin, Nanson yöpaidan, irtopohjavuoan ja kaikkea muuta tarpeellista.

Koirat vuorottelivat vauvan sitterissä, tässä Pupun vuoro.

Sunnuntaina piti sitten tulla kotiin, kun ylimääräisiä vapaapäiviä ei ollut. Siellä napostelin ystävän tekemiä suklaanameja, saunoin ja katsoin Narnian Tarinat -elokuvan.

Sattuneista syistä en juurikaan tehnyt joulua kotiin, mutta sentään Aalto maljakon täytin joulupalloilla. Kivasti heijastuu kuvaaja kiiltävistä palloista, hih. Viikon päästä on Loppiainen ja silloin on virallisestikin joulu ohi, eli aika ottaa kranssi pois ovesta ja pakata se joulupallojen kanssa odottamaan seuraavaa joulua.

5 kommenttia:

Nooruska kirjoitti...

Vau miten musta tukka vauvalla on!

Joulua odotetaan niin pitkään ja sitten se vaan on ohi ja taas elellään niin kuin ennenkin. No onneksi tästä taas päivät pitenevät!

Chatrin kirjoitti...

Nooruska: vauva on aika tumma, suvun naisiin tullut :)
Huomenna on sitten jo ens vuosi, hurraa! Kesä, tule jo!

bubble kirjoitti...

Toisten jouluista on kyllä aina kiva nähdä kuvia, saa itsekin ideoita! Sille varalle, kun joskus tekee ihan oman joulunsa :)

Riehu kirjoitti...

Jännä miten tuntuukin että joulusta olis jo pidempi aika...Vauvalla on kyllä supertumma tukka. :)

Chatrin kirjoitti...

bubble: kyllä olis mukava joskus tehdä oma joulu. kenties jos joskus on omia muksuja...

Riehu: joulusta on jo ikuisuus. nyt ollaan jo vuodessa 2011! aattele, hui. vauva on ihan mustuainen ;)