tiistai 4. tammikuuta 2011

Operaatio: pakastimen tyhjentäminen

Minulla on menossa erinäisiä operaatioita näin muuton alla. Yksi niistä on Operaatio: pakastimen tyhjentäminen. Uudessa kodissani on vain pieni pakastelokero jääkaapin yhteydessä, ja verrattuna tämän hetkiseen tajuttoman isoon pakastinkaappiin, joten sanomattakin selvää, että en voi muuttaa pakasteherkkuja mukanani.

Todella hyvin olen saanut pakastinta jo tyhjennettyä. Ensin söin pois jäätelövarastot, sitten siirryin kasviksiin. Perunoista ranskalaiset söin pois, vielä olisi jäljellä peruna-sipulisekoitus ja valkosipuliperunat – parit laatikkoruoat edessä siis. Kasviksista olen tehnyt aika monta kasvispastaa; wok-vihannespastaa ja parsakaali-pinaattipastaa. Mutta vielä niitä riittää ja seuraavaksi taitaa olla vuorossa parsakaali-maissi-valkosipuliperunalaatikko. Lehtitaikinasta tein Uuden Vuoden aattona kasvisnyyttejä.

Kasvisnyytteihin voi laittaa täytteeksi melkeinpä mitä vaan. Laitoin tällä kertaa pinaattia, vuohenjuustoa, pippurituorejuustoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja sekä tomaattia. Voitelu kananmunalla.


Ens kerralla voisin laittaa vaikka brietä, parsakaalia, tomaattia/aurinkokuivattua tomaattia, paprikaa, valkosipulituorejuustoa. Vain taivas on rajana.



14 kommenttia:

imlacking kirjoitti...

Ihanan näkösiä noi kasvisnyytit/pasteijat. Mä enää harvoin syön pasteijoita tai tuollaisia piirakoita, mutta kyllä olis kiva tehdä joskus vaikka just kasvisversioita :).

I hate early mornings kirjoitti...

Nam! Hyvältä näyttää, vaikka en kauheasti fanita vuohenjuustoa... :)

aini kirjoitti...

Uuh miten herkullisen näköisiä nyyttejä, taidanpa kokeilla joku päivä!

June kirjoitti...

Voi ku herkun oloisia! Mulla on nälkä muttei ruokaa eikä oikein ruokahaluakaan :/ Noi olis kyllä jees. Mä en vaan tykkää tosta taikinasta :P

Katness kirjoitti...

Ihanan helppo ja herkullisen nakoinen. Tuollaisia on kiva vasata akkia kun yllatysvieraat kolkuttelee oven takana. :) Lasi viinia ja avot!

Riehu kirjoitti...

Nam, pasteijat on ihania, ihan sama oikeestan mitä niissä on, aina maistuu! :)

Anonyymi kirjoitti...

No just, nyt tuli nälkä..rakastan vuohenjuustoa, kokeilen nyyttejä joku päivä kun syön taas juustoa eli helmikuussa ,O)

Chatrin kirjoitti...

I'm Lacking: en mäkään normaalisti ikinä syö tommosia, mut taikinaa oli pakastimessa, joten pois oli käytettävä. ja hyviä oli!

I hate early mornings: mä tykkään vaan paistetusta/ grillatusta vuohenjuustosta, joten olis noi voinu olla parempiakin ;)

aini: koklaa pois vaan. jos pystyn tän muuttohässäkän ohessa, niin aattelin laittaa enemmänkin kasvisruokaohjeita blogiin Lihattoman tammikuun kunniaksi.

bubble: mäkään en fanita lehtitaikinaa, needles to say keneltä se oli pakastimeen jäänyt.. mut oli noi nyytit silti ihan hyviä ja mun mielestä ehdottomasti tarttee sen kananmunalla voitelun.

Katz NYC: nää oli tosiaan ihan hetkessä valmiita, eikä näitä varten tarvinnut ostaa mitään, kaikkea löytyi kaapeista :)

Riehu: senkin pasteijahirmu! :D

Mikaela: ainiin, kun sulla on se vegaani-tammikuu. helmikuussa sitten :)

Mari kirjoitti...

Voi kuolavana sentään näitä herkkunyyttejä! Rakastan vieläpä vuohenjuustoa kovasti, joten voin melkein tuntea suussani näiden herkkujen maun! :)))

Chatrin kirjoitti...

Marika: slurpsslurps kokinhommiin!

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää herkulliselta! Näitä täytyy kokeilla, ihana idea vaikka yllätysvieraiden varalle :)

Hauska lukea näitä sun muuttopostauksia, kun oma muutto on vielä niin tuoreessa muistissa. On minusta suoranainen ihme miten paljon tavaraa kaappeihin voikaan saada mahtumaan! :o) Meillä kahden ihmisen tavarat vaativat 2x pakettiauton ja 3x kuomuperäkärryn.

Chatrin kirjoitti...

Pähkinä: nää oli kyllä yksinkertaset tehdä.

kaapit jotenkin imee sisuksiinsa kaikki tavarat, eikä niiden olemassaoloa tajua. mun exän tavarat mahtui yhteen isoon pakuun ja hlöautoon, että kyllä mulla taitaa olla ihan kivasti omaisuutta ;) noh, olenhan horoslooppimerkiltäni rapu.

Saara kirjoitti...

Mulla on muutto edessä huhtikuussa ja just tänään mietin, että varmaan pitäis alkaa jo hankkiutua eroon tavararoista! Mun vakio jääkaapin/pakastimentyhjennysruoka on kasvissosekeitto. Sinne voi laittaa oikeastaan mitä vain.

http://saaranprojektit.blogspot.com/2010/12/jaakaapintyhjentajan-kasvissosekeitto.html

Chatrin kirjoitti...

Saara: suosittelen todella että alat jo tässä vaiheessa käymään tavaroita läpi! mä tein kaiken aivan liian viime tingassa ja siinä meni sit roskiinkin ihan käyttökelposta tavaraa :/

Kasvissosekeitot on kyllä mainioita. Mäkin oon tehnyt sellaisia keittoja mihin oon tunkenut kaikkea mahollista sekaan :D