maanantai 27. heinäkuuta 2009

Kalsea Kalajoki

Säät eivät todella suosineet meitä Kalajoella. Alunperin olimme varanneet kaksi yötä tällaisessa intiimissä mökkikopperossa, mutta peruimme saman tien toisen yön, kun saavuimme paikalle.

Mökkikoppero oli yhdeksän neliön suuruinen, siis pienoinen. Siellä oli sisällä levitettävä laverisänky, pikku jääkaappi ja hirsipöytä penkkeineen. Kun laverin levitti auki, ei lattiatilaa jäänyt ollenkaan. Ahdistavaa, etten sanoisi. Ei siellä kahta yötä olisikaan pystynyt nukkumaan.

Sää oli pilvinen. Silloin tällöin pilven takaa pilkahti aurinko, joka hävisi yhtä nopeasti kuin tulikin. Kävimme kuitenkin istuksimassa rannalla...vaatteet päällä. Uimisesta +12 asteisessa merivedessä ei ollut puhettakaan. Jäi upeat hiekkasärkät kokematta. Ehkä joku kesä uudestaan.

feikattu kuva :)
hiekkaan on kiva piirrellä

Istuksimme siis rannalla juoden olutta ja syömällä juustosuolatikkuja. Kävimme myös koirapuistossa ja käppäilemässä ympäriinsä. Abc-huoltamolta haettiin jäätelöt (laku murueskimo, totta kai) ja lisää olutta. Illalla hyödynnettiin grillikatosta ja käytiin kypsentämässä meille ruoaksi kanaa. Nukkumaan mentiin jo aikaisin, kun ei ollut oikeen muutakaan tekemistä.

Tiistai aamuna herättiin aikaisin, käytiin suihkutiloissa pesulla, pakattiin kimpsut ja kampsut autoon ja käytiin hörppäämässä aamukahvit leirintäalueen kapakassa. Meinattiin mennä ottamaan aurinkoa syrjäisemmälle rannalle, jonne koiratkin olivat tervetulleita, mutta uhkaava sadealue näytti lähestyvän kovaa vauhtia, joten suuntasimme nokat kohti Vaasaa ja jätimme sateen taaksemme.

3 kommenttia:

MissB kirjoitti...

Ei varppina merivesi ole noin kylmää, en olisi minäkään uskaltanut varpaita sinne uittaa.
Juuri käveltiin noiden höskien ohi ja mietittiin että mahtaa olla klamuuria sisällä noissa.

Eli täällä ollaan!! Vettä ripeksii ja tunnelma on tiivis matkiksessa.

psst..vaasaan oli tarkoitus tästä lähteä mutta katsomma jäämmekö vielä tänne kolmanneksi yöksi huomenna..

Keke kirjoitti...

Hauska toi pieni mökki=) Eipähän pääe tulemaan kolkkoa tunnelmaa. Voi että ku teillä on kyllä ollu aivan mahtilomareissut!

Chatrin kirjoitti...

MissB: olimme Kalajoella 13.7. ja silloin infotaulussa luki merivesi +12, ilma +19. Voipi olla, että on nyt vähän lämmennyt =) kiva kun olette siellä, hih. Ja Vaasasta voit lukea NYT.

Keke: tuon Kalajoen olis kyllä voinut jättää väliin. Mutta Vaasassa oli kivaa!