tiistai 28. joulukuuta 2010

Se aika vuodesta


On taas se aika vuodesta, jolloin on aika valittaa talvesta. Tähän asti olen ollut vielä ihan ok talven suhteen, mutta tänään huomasin sen jälkeen kun olin laittanut kasvovoidetta, että kasvoja kiristää ja kutittaa ihan vietävästi. Siis rasvauksen jälkeen, for f*ck sake. Totesin kutinan siirtyneen koko muuhun kroppaankin, etenkin selkään ja jalkoihin, joita tekisi mieli raapia non-stop. Huomaan haaveilevani kylpyammeesta, joka on täytetty veden sijaan perusvoiteella. Lämpimällä perusvoiteella.

Puhumattakaan sitten hiuksista. Mulla on bad hair day every day. Pipo, huppu ja kuiva pakkasilma ei tee hyvää hiuksille. Ne on rasvaiset ja sähköiset ja rumat. Roikkuu vaan menemään, ilman mitään ryhtiä.

Vaatetus se vasta kauheeta onkin. Mikään ei tunnu olevan tarpeeksi lämmintä. Monta vaatekerrosta päällekkäin. Ahdistaa. On läskiolo. Prismasta oli toppahousut loppuunmyyty, muihin kauppoihin en ole jaksanut itseäni vielä tunkea. Niin, ja kauheinta on istua täystopattuna lämmitetyssä metrossa lähes puoli tuntia. Vähemmästäkin alkaa hiki haisemaan. Sitten vielä jotkut idiootit laittavat metron ovet kiinni perässään lähtöasemalla, kun metro seisoo paikallaan. Saanko kysyä miksi? Kuka haluaa istua sisätiloissa toppavaatteet päällä, häh?

Needles to say, odotan kesää. Odotan kesää niin paljon, että pakahdun kohta. Haaveilen (perusvoiteella täytetyn ammeen lisäksi) ulkomaan matkasta. Aurinko, lämpö, valoisuus, ranta, meri. Työkaveri on Teneriffalla, niin väärin.

Yhteenvetona: olen hilseilevän kuiva, lättähiuksinen ja hikinen yksilöressukka, joka kaipaa kesää. Onko meitä muita?

20 kommenttia:

aini kirjoitti...

Täällä nousee kohtalotoverin käsi!

Siis ei mitenkään riitä se että hiukset on muutenkin ihan hirveä päätä nuoleva reuhka niin pakkanenhan ei tilannetta todellakaan paranna.. Ja bonuksena vielä se sähköisyys, talvitukka buu!!

Ja toinen on että vaikka rasvaan jalkoja tummelilla (sitä ällöpaksua perusrasvaa) niin sääret on täynnä sellaisia kuivia punaisia länttejä, jotka kutiaa ihan vimmatusti. Pitäiskö tässä lopettaa koko lopputalveksi suihkussa käyminenkin kun ei mikään määrä rasvaa vaan riitä, kysynvaan!!??

Enkä viitti ees alottaa siitä miten kamalaa on istua tunti untsikassa bussissa, joka hönkii kuumaa ilmaa niin että meinaa kuolo tulla..

I hate early mornings kirjoitti...

Mulla kuivuu kanssa ihan kauheesti iho eikä kuuma suihku auta siihen yhtään :D. Iho "hilseilee" eikä se näytä niin kivalta kun naama on kuiva. Oon kuitenkin vaihtanu puuterin meikkivoiteeseen ja mun omasta varastosta löytyy tällä hetkellä kaksi superrasvaa Bodyshopista; kookos ja moringa bodybutterit. Ne kosteuttaa aika hyvin :) Mutta ymmärrän sun tuskan ton metron suhteen. Mulla on semmonen tosi lämmin takki joka on varmasti tarkotettu käytettäväks enemmin Antarktiksellä kun Suomessa, joten sen kanssa on aika lämpöiset oltavat metrossa :D

Anzi kirjoitti...

Tällä hetkellä olen oikeastaan hyvin iloinen siitä, että on talvi ja kylmä. Raskauden viimeinen kolmannes on varmaan paljon mukavampaa silloin, kun ulkona ei ole 30:n asteen helle.

Minullakin tosin iho kuivuu ja tukka latistuu talvella, mutta rasva auttaa. Oikeastaan ainoa asia mitä talvessa inhoan on liukkaus. Ja tällä hetkellä inhoan sitä erityisen paljon, kun kaatumisella olisi vähän vakavammat seuraukset kuin normaalisti.

Emmi kirjoitti...

Oon myös koko talven valittanut, mutta pelkästään kylmyydestä. Hiukset ei onneksi kärsi samalla lailla (olin jo ihan unohtanut tuon tuskan! Tämä on toinen talveni Skotlannissa), mutta voi jumalauta kun on kylmä ihan joka paikassa ihan koko ajan!! Oikeesti, enää ei oo mitään jos ulkona on -30, mutta kyllä se tasainen ~14 vai mitä onkaan pistää hajottamaan. Koko ajan ihan jäässä. Yöt nukun kahdella peitolla, viltti, pitkät alushousut ja pyjamahousut, villasukat (joskus kahdet) sekä kuumavesipullo. Että niin! Tiedän jotain kylmästä!

Emmi kirjoitti...

Niin, unohtui siis sanoa että tuo 14 astetta on sisällä....

Ravenwaves kirjoitti...

Täysin sama homma, paitsi metroja ei täällä ole :D

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Lättätukka on täälläkin ja kutittaakin kuiva iho, mutta vielä en ole talveen kyllästynyt :) Ei minulla mitään sitä vastaan olisi, että vaikkapa jonnekin etelään hetkoseksi piipahtaisin, mutta minusta on kiva kun on lunta ja pakkasta, siis oikea talvi, eikä sellainen räntäsateinen, iljettävän märkä nollakeli.

Mutta minä olenkin onnellisessa asemassa siinä suhteessa, että julkisissa ei tarvitse yleensä istua tuntikausia kun työpaikka ja tarha ovat niin lähellä kotia. Eli minua ei varmaan lasketa ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanasti kirjoitettu. Sorry, pakko vaan hymyillä..

Samoja ongelmia on kyllä täälläkin. Mulla ei meinaa sukat lähteä jalasta kun jalkapohjat on niin kuivat. Tukka pysyy hyvänä työpäivän ajan, koska se on aina ponnarilla. Mutta kyllä on helvettiä avata ja harjata se illalla. Ja on se kuiva, vaikka kuinka käyttäisi kosteuttavia tuotteita. Kädet huutaa rasvaa koko ajan ja maha herkkuja, jotta moottorit pysyisi käynnissä.

Kaipaan kesää!

- E

Saija kirjoitti...

Mäkin oon haaveillu kylpyammeellisesta kosteusvoidetta! :D Nyt ois ammekin. Pitäisköhän toteuttaa? :)
Mulla kanssa kuivuu iho ihan hulluna, mutta kookosöljy on ollu apuna. Huuliin ei kuitenkaan meinaa auttaa mikään! Tarvitsisin jotain supervoidetta. Muuten mä ihme kyllä oon jopa nauttinut tästäkin talvesta, kuten edellisestäkin...!

Riehu kirjoitti...

I so hear you!

Täällä kans yks kutiseva voidekylvystä haaveileva. Kantapäät ratisee, kädet suomuilee ja joka kohta kropasta pölyää. Yäk. Apteekin tehoarsenaali ei oo ihan vielä näyttäny parastaan...ehkä hetken päästä.

Akissfromthepast kirjoitti...

Upea kirjoitus!! aivan mahtava!! sä pureudut tässä asian ytimeen, sinne perimmäisten kysymysten äärelle! :D
mulla on auttanut tukkaan kerastasen shamppoo, wellan high hair muotovaahto ja sitten paljon rasvaa nassuun :D zemppiä!
t. kohtalotoveri, täältä pipon alta.

Chatrin kirjoitti...

aini: tänään huomasin atooppisia läiskiä vatsanseudulla, uujea, aiku kivaa. tekisköhän kosmetologit jotain kokovartalon kosteuttavia naamioita? On muuten pitänyt pistää HSL:lle viestiä, että onko julkisten kulkuneuvojen lämmitysten oltava niin kuumalla? Välillä meinaa henki salpautua, kun ilmastointi hönkii jotain +40° ilmaa.

I hate early mornings: tää hilseilevä iho ei todella oo kovin hehkeetä, jaiks. Käytän pohjustuksena Jane Iredalen mineraalimeikkiä ja sitä ei saa ku puuterin muodossa :/

Anzi: uskon kyllä, että mieluummin viileä kuin lämmin ilma raskauden kanssa. Sisko meinas läkähtyä kesähelteissä mahansa kanssa. Liukkaus on kyllä hanurista myös. Tänäänkin meinasin kaatua.

Emmi: voisin kuvitella, että skoteissa se kylmyys on sellasta sorttia, että menee suoraan luihin ja ytimiin? Ei todella kuulosta kovin mukavalta tuo sisätila"lämpö", voi kauhistus! Sä tarttisit sähkölämmitteisen patjan ;) Tsemppiä!

Reiska: lohduttaa kuulla, että kohtalotovereita löytyy. Jaksamisia meille kaikille!

Päivi: joo, jätän sut laskuista pois ;) katselin äsken äkkilähtöjen hintoja, kovin halvalla ei pääsisi nyt mihinkään lämpimään..

E: olen huomannut saman, että kroppa huutaa rasvan perään. Oon syönyt viikottain sipsejä, hups.. Kesäkesäkesä!

Saija: tulis varmaan aika kalliiks tuo rasvakylpy. Hanki sponssit! Kookosöljyä vois muuten kokeilla. Vauvaöljyä oon käyttänyt joinain vuosina ja se on kyllä tehonnut paremmin kuin voiteet. Huuliin oon käyttänyt Blistexin sitä sinistä, jotain "pakkasvoidetta", on tehonnut tähän asti. Moni käyttää Bepanthenia huuliin, ite en oo vielä testannut sitä.

Riehu: kantapäät on jotain aivan kamalaa tällä hetkellä! Suomuilevat kädet ja sääret löytyy myös. Ja tosiaan bongasin atopialäikkiä aamulla mahasta. Ei tähän taida auttaa kuin aurinko...

akissfromthepast: kiitti zempistä! mä yritän kestää vielä...3-4 kuukautta, äääk!

June kirjoitti...

Hmm, oonkohan ainoa jota talvi ei haittaa? :D Toki vaatekerroksiin pakkautuminen on vähän rasittavaa, kun Michelin-ukko ei taivu edes laittamaan kenkiä jalkaan. Onneksi villaa löytyy.

Kasvot mulla on ihmeen hyvin kestäneet, kun oon käyttänyt kaikkia superaineita. Suosittelen muuten ihan puhdasta öljyä! Vaikka yöksi vaan, ettei naama kiiltele päivisin. Se on kaikista parasta kosteutusta :)

Hiuksiin ja sähköisyyteen ei kyllä tunnu auttavan mikään. Mulla on kyllä muutenkin ainn ihan eri hiusongelmat ku muilla.

Ei mulla muuta ku tsemppiä, talvikin on vaan kerran vuodessa!

nooruska kirjoitti...

Terve vaan täältäkin! Ja huom edessä kolme kuukautta vielä samaa paskapukeutumista ja lättätukkaa, ihosta en viitsi edes aloittaa...

Kiitos tästä postauksesta!

aini kirjoitti...

Ai niin ja siis vaikkei kommentista huomannukkaan niin tykkään talvesta silti (ihan vaan siks, ettei tarvi kattella hullunaapurin istutusmesoamista pihamaalla):D

Sanna kirjoitti...

Jätän merkkini.

En kylläkään inhoa talvea enkä kylmyyttä. Pysyypähän hereillä. Ja saan piilottaa makkarani isojen paitojen (ainakin kaksi!) alle. Talvikenkiäkin minulla on enemmän mitä kesäpopoja. Ja toppapuvun ostaminen on huomattavasti helpompaa kuin sopivien farkkusortsien. Niin.
Yötkin menee paremmin kun kaivautuu kuoppaansa flanellipyjamassa, villikset jalassa. Päälle tottakai untuvapeitto. Kesällä se vaan on kuuma nukkua.

Niin.

Mutta mulla ei tosiaan ole tuota metro ongelmaa. Ehkä mäkin sit vähän jupisisin.

Katri kirjoitti...

Jep, samojen ongelmien äärellä pyöritään. Joka päivä tuntuu sitlä, että olen niin ällöttävä näky, että mieli tekisi jäädä sängyn pohjukoille.

Chatrin kirjoitti...

bubble: valelin itteni eilen öljyllä ja menin saunanlämpöön imeyttämään sitä. ja saunan jälkeen laitoin vielä vartaloöljyä koko kropalle. Kuiva oon silti kuin korppu. Mutta eniten mua ahdistaa tää pimeys. En edes tiedä koska oon viimeks nähnyt auringon? Tuntuu kun asuis jossain pimeässä, ikkunattomassa kellarissa :(

Nooruska: no terve! sitäpä juuri 3-4 kk paskatalvea, paskapukeutumista ja paskatukkaa. paska.

aini: okei, no toi on ainut syy, jonka takia saat tykätä talvesta ;)

Sanna: sie oot hullu. Kesä on ihana, helteet <3 :)

Katri: right on, sistah!

Mari kirjoitti...

Talvi on jotain niiiiin ihanaa! Olen aivan lumoutunut kun kaunista valkoista lunta leijailee taivaalta ja koko pihamaa on valkoisen peitossa :)

Mullakin on ongelmia näin talviaikaan ja pahimmat lienee hiuspohjan kuivuminen = hilseily ja etenkin kämmenselät kuivuu niin pahasti, että verisiä haavoja tulee tuon tuostakin. Yritän parhaani mukaan läträtä 60% rasvaa käsiin, että edes vähän estäisi noita haavoja.

Mutta usko taui älä, näistäkin huolimatta mä tykkään talvesta ihan hirmuisesti! :)

Musta parhautta on se, että kun ei jaksa laittaa hiuksiaan mitenkään, niin länttää vaan pipon korville ja takkutukka peittyy, avot! :D

Chatrin kirjoitti...

Marika: mä kestäisin vielä lumen, kunhan näkisin auringon edes joskus. Oon oikeesti tosi ahistunut tästä pimeydestä ja auringottomuudesta =/