maanantai 30. elokuuta 2010

Ettei lopu heti kesken

Torey Haydenia piisaa nyt oikein olan takaa. Ostin kerralla neljä, kun halvalla sai. Pöydällä nätissä rivissä Toisten lapset, Nukkelapsi, Hiljaisuuden lapset ja Häkkipoika. Teemahan näissä on kaikissa sama: tositarinoita Toreyn ajoilta jolloin hän on toiminut ongelmallisten lasten parissa psykologina tai erityisopettajana. Tänään aloitin lukemaan Hiljaisuuden lapsia, ja kyllä taas vaikuttaa niin mielenkiintoiselta että! Nää vaan on mun tyylisiä kirjoja.

Löysin myös uuden kirjailijan, jonka teoksia haluan lukea enemmän, kun tässä taannoin luin Minette Waltersin Mielen häiriöitä. Kommenttiboxissa minulle ehdotettiinkin hänen teoksiaan Kuvanveistäjä, Pimeä huone ja Häpeänaamio. Nimet laitoin korvan taakse ja lisäsin lukulistalle. Samaisella listalla on myös Lars Keplerin Hypnotisoija ja Anna-Leena Härkösen omaelämäkerrallinen Loppuunkäsitelty. Jos haluat lisätä lukulistalleni kirjan laita kommenttiboxiin viestiä, otan mielelläni kaikki vinkit vastaan!

Viimeisin kirja jonka sain päätökseen on Inger Frimanssonin Parempi elämä. Tarina kertoo 4-vuotiaasta lapsesta, joka kidnapataan jälkiä jättämättä... Teos oli mielestäni tosi hyvä ja sen luki nopeasti. Sain "myytyä" sen myös työkaverille ja kirja meni hänelle lainaan. Mielenkiinnolla odotan mitä hän on siitä mieltä.

9 kommenttia:

aini kirjoitti...

Mä yritin jotain Torey Haydenin kirjaa lukea (en muista edes mitä), mutta en jotenkin päässyt siihen kiinni ja se sitten jäi. Moni näitä kyllä kehuu, eli täytyy varmaan joskus taas kokeille josko nappais:)

Riehu kirjoitti...

Mä en ole vielä alottanut sitä lainaamaasi aavetyttöä, saa nähdä joko se nappais.
Jos tykkäät dekkareista, Åke Edwardssonin kirjat on hyviä ja samoin aika monet ruotsalaisdekkarit ylipäätään. Mitäs muuta, hmmm (niitä ei koskaan muista kun näin kysytään)...tuon sulle yhden mehukkaan tarinan kunhan vaan löydän sen kirjan jostain... :)

Tincali kirjoitti...

En tiedä mikä minua vaivaa, kun joskus kirjaston kirjojen kanssa käy niin, etten millään saa niitä luettua edes pidemmässä ajassa. Jos taas ostan kirjan kaupasta, luen sen heti. Tarvittaisiin vain isompi kirjahylly... x)

Chatrin kirjoitti...

aini: ootkohan sä kokeillut romaani vai tositarinaa, hmm? Alota vaikka Tiikerinlapsella.

Riehu: vähän jännittää, että tykkäätköhän sä siitä. Kiitti vinkeistä ja jee, mehukas kirja tänne vaan!

Tincali: mulla ihan sama!! kirjastonkirjat vaan pyörii pöydillä, mutta ostetut luen heti. jätin kirjastotouhut jo aikoja sitten, nykyään lainailen kavereilta ja ostan omaksi.

bubble kirjoitti...

Mä hankin kesällä kaksi Haydenin pokkaria, viimeiset jotka multa oli lukematta :) Tositarinoista siis, muistaakseni sillä on kaksi fiktiivistä teosta myös, niitä en oo lukenut.

Oon kans huono kirjaston käyttäjä, Helsingin kirjastoon mulla ei nyt yli vuoden asumisen jälkeen oo vieläkään korttia.. Hyllyssä riittää aina lukemattomia kirjoja ja kavereilta saa ison kasan niitä lainaan kun tulee tarve.

Chatrin kirjoitti...

bubble: nuo ostamani teokset kun olen lukenut, niin sitten on enää ne fiktiiviset jäljellä. toivottavasti torey kirjoittais lisää tositarinoita, nyt jo surettaa, että enää neljä jäljellä. sniif.

mun koira pureskeli pentuna (4 vuotta sitten) mun kirjastokortin rikki, enkä ole vieläkään saanut hankittua uutta, ehhh ;)

Piparkakkutyttö kirjoitti...

Voi nuo Haydenin kirjat on ihania! Olen lukenut nuo kaikki, ja tuo Hiljaisuuden lapset oli ehkä suosikkini. :)

La Petite Princesse kirjoitti...

Minullekin suositeltiin noita Torey Haydenin kirjoja, mutta en oikein tiennyt mistä kertovat.
Teehän postaus näistä, kun olet lukenut?
Kiinnostaa kovasti :)

Chatrin kirjoitti...

Piparkakkutyttö: Mulla on tosiaan enää kolme teosta lukematta. Surettaa jo valmiiksi. Loistavia kirjoja ovat!

La Petite Princesse: jos pidät tositarinoista, rankoistakin sellaisista, niin Torey Haydenin kirjat ovat sinua varten. Nämä ei tosiaan ole mitään kevyttä luettavaa.

Kevyin tähän asti lukemista Toreyn kirjoistani oli tuo Hiljaisuuden lapset, rankin taasen oli Tiikerin lapsi. Voin kirjotella lisää muutamalla sanalla joku kerta, kiva kun kiinnostaa :)