perjantai 6. elokuuta 2010

Hei, täällä hillotaan!

Se kuka väittää, että hillon tekeminen on vaikeaa, ei vaan ikinä ole kokeillut sen tekemistä.

Marjat ja hillosokeri kattilaan
keitä 5-10 min välillä sekoittaen
kuori vaahto päältä
purkita
VALLLMIS!

Raparperi-mansikkahillon tekemiseen kului aikaa viitisentoista minuuttia ja tuloksena taatusti säilöntä- ja lisäaineetonta luomuhilloa.

Purkkina toimi vanha Saarioisten hillopurkki. Mitä sitä uusia ostamaan, kun vanhaa voi kierrättää.

6 kommenttia:

La Petite Princesse kirjoitti...

Samoin muiden säilykkeiden tekeminen (pikkelsi yms) on ihan huippukivaa!

Näyttää herkulliselta!

Noora kirjoitti...

Oooh, raparperihillo on mun herkkua! Yksi hyvä yhdistelmä on myös raparperi-banaani. Banaani tuo lisää makeutta ja pehmeyttä. Joskus maustan hillon sen sijaan kanelitangolla, vaniljatangolla ja/tai tähtianiksella. Kannattaa kokeilla kaikkia jos on kotona raparperia vielä jäljellä :D

aini kirjoitti...

Onpa namin näköstä hilloa! Mä rakastan hilloja, raahaan niitä aina matkoiltakin laukussa:D Ja söpösti narukin siinä purkin ympärillä, mä käytän kans aina vanhoja lasipurkkeja, ihan yhtä hyviä ku ostetutkin ja samalla hyvää kierrätystä!

(tosin mun hamstrausvimman tuloksena tyhjentelin yhden kokonaisen yläkaapin tossa lomalla siivousinnostuksen kourissa tyhjistä lasipurkeista, niitä oli niin paljon että kukaan maailmassa ei ehtis hillota niin paljon:P)

Chatrin kirjoitti...

Le Petit Princesse: kiva, kun olet samaa mieltä! ite tekemät hillot ja muut purkkijutskat on myös mainio lahjaidea.

Noora: rapsu-banskua voiskin kokeilla joskus. Raparperit meni jo, mutta jos saan jostain vielä lisää käsiini, niin sitten.

aini: arvostan, kun huomasit mun hienon narun :) jos olisin antanut lahjaksi, niin olisin koristellut vähän enemmänkin.

sun sulkuvirke sai mut naurahtamaan ääneen :D

Piparkakkutyttö kirjoitti...

Oi, hilloaminen on ihanaa. :) Tiedossa olis taas omenahillon keittelyä tässä syksymmällä. Parasta. :)

Chatrin kirjoitti...

Piparkakkutyttö: kiitos kun muistutit! omenahillo on lemppariani, mutta ei tullut mieleenkään tehdä sitä :D jotenkin sitä ajattelee automaattisesti marjoja, kun mieleen tulee hillo. Jes, eli syksymmällä kotimaisista ompuista hilloa, jesh!