tiistai 17. elokuuta 2010

Iltapalaa

Uusi terveellisempi elämäntapani (josta kerroin enemmän täällä) toi tullessaan myös terveelliset iltapalat. Syön nykyisin entistä enemmän hedelmiä ja olenkin erittäin onnellinen, kun en ole tätä nykyä oikeastaan enää millekään hedelmälle allerginen. Uusin valloitukseni on kiwi, josta sain vielä viikko sitten lieviä oireita (kutinaa kurkussa), mutta tällä viikolla ei enää mitään! Siedätyshoito todella kannattaa.

Saatan iltaisin tehdä hedelmälautasen, jossa omenaa, kiwejä, banaania ja vaikkapa rypäleitä. Menee karkista arkisin. (joo, mä yritän huijata itteäni)

Rahkaa on tullut syötyä myös todella paljon. Välillä pelkän omenan palojen kanssa, välillä piltin ja gojimarjojen kera. Rahkaan voi yhdistää myös maku-jogurttia, marjoja, mehukeittoa, ananaspaloja...

Välillä tekee mieli suolaista ja silloin saatan syödä ruisleipää oivariinilla tai jos jaksan nähdä enemmän vaivaa, niin juustoinen salaatti on oiva vaihtoehto.

Olen innoissaan mun uudesta elämästä ja toivon todella, että tämä into jatkuu.

7 kommenttia:

aini kirjoitti...

Mä tykkään kans rahkasta, se on niin hyvää! Myös hedelmät on hyviä, mutta niitä mun tulee syötyä tosi huonosti ellei asiaan kiinnitä huomiota ja just vaikkapa pilko niitä lautaselle:)

Riehu kirjoitti...

No vitsi, pitäs kyllä syödä enemmän hedelmiä, oon vähän surkee siinä...mahtavaa ettei kiivikään aiheuta enää oireita!

Alma kirjoitti...

Raejuusto on mun mielestä sellaista, että se sopii monien hedelmien kanssa. Öö joo, tämä siis niinkuin asiasta kukkaruukkuun, kun puhut postauksessasi sekä hedelmistä että juustosta.:)

Marika kirjoitti...

Mulle on iän myötä tullut vain enemmän näitä allergioita. Allergiaa aiheuttaa banaani, kurkku, tomaatti, päärynä, monet melonit.. Vesimelonia sentään voin syödä huoletta :)

Noiden muidenkin kanssa on niin ihme juttu, kun joskus ei tule mitään tai todella vähän, joskus sitten tuleekin sellaiset oireet että tietää todella syöneensä jotain sopimatonta! Aina vähän pelottaa kun yritän vaikkapa banaania syödä..

Chatrin kirjoitti...

aini: mä olin ennen allerginen kaikille muille hedelmille, paitsi sitrushedelmille. Siksipä söin ennen tosi vähän hedelmiä. Nyt kun en ole enää allerginen, niin osaan arvostaa niitä ihan eri tavalla :)

Riehu: ai onko se suomeks kiivi? kato, en mä osaa vielä edes puhua oikeilla termeillä, niin tuore juttu ;)

Alma: täytyis kokeilla joku päivä. tiedän muitakin typpejä, jotka pilkkoo esim. omenaa raejuustoon. Kuulostaa hassulta, mutta ehkä kokeilun arvosta :)

Marika: no voi ei! inhottavaa noin päin. mutta nuo samat allergiat mulla on ollut, paitsi kurkku. Koivuallergian sivuoireina... sympatiat sulle.

Riehu kirjoitti...

siis en mä tiedä onko se kiivi, mä vaan käytän! :D

Chatrin kirjoitti...

Riehu: okei, eli kiivi tai kiwi, poteitou, potaatou..