tiistai 9. kesäkuuta 2009

So much food

Testattiin viikonloppuna kanan hunajamarinoituja grillivartaita, uunissa tehtynä. Ei ollut ihan mun juttu, saa jäädä tästä lähin kauppaan. Lisukkeena salaattia.

ja punasalaattia.

Aina (lue: monesti) ei jaksa panostaa ruoanlaittoon. Silloin on helppo ostaa kalatiskiltä vaikkapa savulohifilee, jolloin jäljelle jää vain perunoiden keittäminen (kuinka yksinkertaista) ja mahdollinen kastike. Oma suosikkikastikkeeni perunoiden kanssa on "voikastike". En tiedä onko tälle joku virallinenkin nimitys, mutta tekemiseen tarvitset vain kevätsipulia/sipulinvarsia ja voita/margariinia. Mikä tahansa ruoanlaittoon soveltuva rasva käy (rasvaprosentti vähintään 60%). Kuumenna rasva kattilassa, lisää pilkotut sipulinvarret ja kuumenna. Tämä "bravuurini" on monen ystäväni lemppari. Yksinkertaisuudessaan niin hyvää.

minulle pikkupottuja
miehelle isoja pottuja

Kesäisin syön tosi paljon erilaisia salaatteja. Salaatit on siitä hyviä, että sekoitus vaihtoehtoja on melkeinpä rajattomasti. Minulla suosikit kulkee kausittain, tällä hetkellä suosin mozzarellahelmiä, viinirypäleitä, herneenversoja, punasipulia ja kanaa sekä pannulla ruskistettua halloumia. Vinkki! Kaupasta saa nykyisin valmiiksi kypsennettyjä ja kuutioituja kananpaloja. Ne ovat vähärasvaisia, kypsennetty ilman rasvaa paahtamalla, gluteenittomia ja ennen kaikkea hyviä! Valmistaja: Korpela 




Kananjauheliha on myös yski lempiruoanvalmistusaineistani. Voi tehdä pihvejä, pyöryköitä, laatikoita, pasteijoita, fajitaksia jne.

Tässä jauhelihapihvit, muusi ja currykastike

Siinäpä lähiaikojen menu. Ja yhden pizzamozzarellankin olen taas tehnyt. Niitä tuleekin tehtyä vähintään kerran kuukauteen, namnamnam.


6 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Herkullisen näköistä. :P

Keke kirjoitti...

Ihania kuvia taas. Mä en oo koskaan osannu tehdä ite kastiketta. Oon kokeillu mut se on ihan toivotonta. On kiva lukea näitä sun ruokapostauksia.=)

Saija kirjoitti...

Minunkin ehdoton kesäsuosikki on tuo kevätsipuli ja sipulinvarret uusien perunoiden kanssa. Valitsen aina sipulit sen perusteella että on isoimmat varret, koska ne on parasta leivän päälläkin! Jotkuthan jättää varret kauppaan tai heittää ne pois, aargh!:) Teen kanssa superhelppoja kastikkeita voista tai kookosmaidosta, hyvää ja iisiä ja halpaa...kesä on kyllä ihanaa kevyen ruoan aikaa!

Riehu kirjoitti...

Ihanan herkullisia kuvia!
Tuota voi-kevätsipuli"kastiketta" kutsutaan sekasuolaksi meillä (don´t ask, äitin pohjois-karjalaisia sanoja). Olin ihan hulluna sekasuolaan jo penskana! Uusia perunoita ja sitä, muuta ei tarvita.

Mari kirjoitti...

Todella herkullisia kuvia täällä taas! Nami, nami! :) Meillä kun ukkokulta on allerginen kalalle, niin joudun aina yksin mussuttamaan kalaruokia. Eikä Koo uskalla olla edes lähelläkään mun kalaruokia, kun sillä saattaa samantien alkaa allergia oireilemaan. Aijai, nyt alkoi taas tekemään mieli kalaa.. :)

Chatrin kirjoitti...

Marge: oli hyvää :)

Keke: kiitos :) tuon kastikkeen osaat sinäkin tehdä! kunhan et poistu hellan ääreltä. Kastike on on parissa minuutissa valmis.

Sarona: Ei niitä saa pois heittää, argh tosiaan :) Minäkin valitsen aina isoimmat varret.

Riehu: kiitos :) sekasuola? oookeiii... ;)

Marika:Minä syön tosi vähän kalaa, siis laittoman vähän. En vaan tykkää mistään muusta kalasta kuin savulohesta (ja purkkitonnikalasta) joten vähille jää kalan syönti. Onpas K pahasti allerginen :/ Samalla tavalla kuin minä sellerille.