sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Vihdoin

Tällä viikolla otin vihdoin käyttööni kauan sitten ostamani liitutaulun. Syy miksi en ole ottanut taulua aiemmin käyttöön on outo luonteeni. En ole raaskinut ottaa sitä käyttöön, ettei se mene pilalle. Hohhoijaa.

No on se pirun hieno, mutta sen funktio hieman kärsii, jollei sitä käytä. Otin siis itseäni niskasta kiinni ja liidun käteen. Oli muuten vaikeaa kirjoittaa liidulla, edelliskerrasta on sellainen kymmenen vuotta aikaa.

Eka kerta käytössä sai kertoa viikonlopun menumme.

Lauantaina tulista kasvissosekeittoa, johon laitoin tällä kertaa kerman sijasta kookoskermaa. Lisukkeena mozzarellasalaattia.

Tänään kokkasin rapeareunaisia pinaattilättyjä, jotka on muuten ihan mun lempiruokaani. Pitäisi useammin tehdä.

Ja seurana taas vähän mozzarellasalaattia, sekin vaan on niin hyvää. Tummat viinirypäleet ja mozzarellahelmet on salaatin punainen lanka. Se on sitten ihan sama mitä muuta sekaan laittaa.

Puolukkahillonkin väsäsin itse. Se on kuule niin helppoa nykyisin. Puolipakettia Dansukkerin hillo-marmeladisokeria, 500 g marjoja, laakea vuoka, 5 minuuttia mikrossa täydellä teholla ja ulos/jääkaappiin jähmettymään neljäksi tunniksi. Voilá, helpompaa kuin heinän teko.

Jälkiruoaksi tein eilen Emmy's Cookies ilman suklaata (koska en jaksanut käydä kaupassa niitä ostamassa). Tilalle laitoin pari ruokalusikallista kaakaojauhetta, jolloin kekseistä tuli vähän kuin tiikerikeksejä. Ja ihan yhtä hyviä, kuin suklaahipuilla. Namnam, söin jo melkein kaikki.


Narsissit on ostettu kuukausi sitten ja ne on vielä ihan hyvässä hapessa. (Ja hyvää kuvausrekvisiittaa)


Nyt taitaakin olla aika mennä syömään vikat keksit. Vähän kahvia kanssa.

9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Syökö miekkonenkin näitä kasvisruokia mitä teet? Meillä nimittäin jos alkaa väsäämään kasvisruokia niin saan ihan itsekseni niitä mussuttaa. Murh!

Pinaattikeitto nyt sentään on sellainen joka menee tuolle ukkokullallekin, oh yeah.. :)

Riehu kirjoitti...

Herkkuja oot taas väsänny! Just viime viikolla mietin että pinaattilettuja pitäis tehdä itse, kaupassa en kuitenkaan enää sitä ideaa muistanut joten kiitti muistuttamisesta. Meillä menee ruoka-ajatuksetkin samaa rataa...:)

Chatrin kirjoitti...

Marika: miekkonen rakastaa kasvisruokia! Se tykkää niistä jopa enemmän kuin liharuoista. Pohti tuossa itsekin, jos ryhtyis kasvissyöjäksi. Revi siitä! En kuitenkaan usko, että lihaa jättää kokonaan pois, mutta hyvin kasvispainotteisesti täällä nykyään syödään =)

Riehu: meillä menee aika monet jutut samaa rataa :) Ja ole hyvä muistutuksesta, pinaattilätyt on herkkuja herkkuja!

Madam B.C. kirjoitti...

Apua, olen vissiin hyvin, hyvin väsynyt, kun repesin tuolle liitutaulu-jutullesi.. :D naurattaa, en pysty lopettaan :D ja toisaalta surettaa, koska olen itse joidenkin tavaroiden suhteen täysin samanlainen..ensin ostaa innolla ja sitten jemmaa käyttämättä kun pelkää että sille tapahtuu jotain..apuva :D

Chatrin kirjoitti...

Madam BC: heh, ei ollenkaan haittaa oletko väsynyt vai et, ilo on minun puolellani naurattaa :D Mä olen se tyyppi joka jemmaa kaikki näytteetkin, kun en raaski käyttää niitä. Tosin nyt olen ottanut projektikseni käyttää kaikki näytteet, ennen kuin ne menee vanhaksi!

Mari kirjoitti...

Siis johan on sulla kuule miekkonen! Kun vain tietäisit miten ärsyttävää on kun kasvisruoat aiheuttaa toisessa sellaista epämääräistä naamanvääntelyä! :D

Chatrin kirjoitti...

Marika: no ärsyttää jo pelkkä ajatuskin >/ Murrrrrr.

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Kiva liitutaulu :) minäkin olen haaveillut sellaisen hankkimisesta.

Ja ihanan näköisiä lettuja... kuola alkaa valua!!

Chatrin kirjoitti...

Päivi: mä rakastan kaikkia tuollaisia liitutauluhässäköitä :) Pinskulätyt on mun lemppareita! ja ne on terveellisiä: rautaa, kalsiumia, magnesiumia.... ;)