torstai 18. maaliskuuta 2010

teki mieli karkkia, iso mies esti

Eilen iski aivan mieletön karkkihimo. Suunnittelin jääväni metrosta aiemmin pois käydäkseni Makuunissa. Viereeni istui kuitenkin niin iso kokoinen mies, joka melkein istui päälleni ja jyräsi minut alleen, että en viitsinyt lähteä punkemaan sieltä puristuksista pois. No mitä tästä seurasi? Karkkia en saanut, joten päätin leipoa kääretortun.

Lapsena ja nuorena leivoin suurin piirtein kerran viikkoon samalla reseptillä suklaatäytteistä kääretorttua. Välillä leivoin pelkkää taikinaa tai pelkkää täytettä, mutta useimmiten ihan koko tortun.

Viime kerrasta on kuitenkin jo ainakin 10 vuotta, joten enää en muistanut reseptiä ulkoa. Soitin äitille töihin. "Tiedän, että oot töissä, mutta muistaisitko ulkoota sitä kääretortun reseptiä, jota aina ennen leivoin?" Ja kyllähän äiti muisti.


Minä taasen en muistanutkaan kuinka hyvää valmis torttu onkaan. Puolet siitä meni jo eilen. Pitäisi vissiin leipoa useamminkin.

10 kommenttia:

MissB kirjoitti...

auh kun näyttää hyvältä.

Saara kirjoitti...

ihana tarina :) ja hyvännäköistä torttua :) Mitä siis tossa suklaatäytteessä on?

Missy E kirjoitti...

NAM! Meidän äiti teki aikoinaan (ei ole vuosiin tehnyt sitä muistaakseni tai en ole ollut syömässä) maailman parasta unelmatorttua, sitä jossa on varmaan puoli kiloa voita ja sokeria, mutta voi veljet se ol hyvää.
Hitto, kun pitäis olla laihiksella ja sitten tulee tänne kuolamaan herkkujen perään. =)

Anonyymi kirjoitti...

Resepti kehiin kiitos!

Alma kirjoitti...

Se on niin ärsyttävää, kun tulee karkkinälkä eikä saa karkkia mistään. Sitä yrittää korvata omenoilla ja pähkinöillä ja jogurtilla, mutta ei auta. Karkkia vaan tekee mieli!

Chatrin kirjoitti...

MissB: ja on :)

Saara: suklaatäytteessä on 100g voita, 1,5 dl tomusokeria, 2-3 rkl Van Houten kaakaojauhetta ja 2 tl vaniljasokeria. Aika epäterveellistä ;)

Missy E: laihikset unohtuu aika nopeaan, kun tarjolla on herkkuja.

Anonyymi: Yritän muistaa ulkoota
pohja: 3 munaa, 1,5 dl sokeria vaahdotetaan
oikeasti reseptiin kuuluu perunajauhot, mutta koska mulla ei ollut niitä, lisäsin vaahdon sekaan 1,5 dl vehnäjauhoja johon sekoitettu 1 tl leivinjauhetta. Taikina kaadetaan voidellun leivinpaperin päälle. Kannattaa käyttää uunipeltiä, jossa vähän reunoja. 5 min uunissa 225°

Täyte: 75-100 g pehmennyttä voita/margariinia, 1,5 dl tomusokeria, 2 tl vanilljasokeria, 2-3 rkl kaakaojauhetta.

Laita leivinpaperi pöydälle ja ripottele siihen tavallista sokeria. Kaada pohja tämän päälle ja poista ylin leivinpaperi.

Pitää ehdottomasti odottaa, että pohja jäähtyy, ennenkuin täytteen levittää väliin, muuten se sulaa.

sitten vaan rullaamaan, käyttäen apuna alimmaista leivinpaperia. Ja jääkaappiin vielä jäähtymään :)

Alma: no älä! ei silloin auta oikeen mikään, ei edes kääretorttu. On se niin eri asia, kun irtokarkit.

Riehu kirjoitti...

Saakelin metron karkinestäjämiehet! Mut ihanalta näyttää toikin...:)

Chatrin kirjoitti...

Riehu: no niinpä! ehkä tällä viikolla ostan irtsareita paremmalla menestyksellä :)

Tincali kirjoitti...

Todella ihanan näköinen kääris! Herkkuja tekee mieli, vaikka viikonloppu on ohi, eikä niitä saisi ottaa. ;D Hitot, lomalla ainakin aion olla kuin Ellun kanat ja sitten vasta taas kevyillään.

Chatrin kirjoitti...

Tincali: mun on pitänyt kanssa järkeistää mun herkkujen syöntiä, mutta vielä ei ole onnistunut. Joka päivä pakko saada jotain hyvää. miten pääsis tästä kierteestä?

Lomalla tosin ollaan lomalla ja silloin ei järkevästi mietitä x)