tiistai 9. maaliskuuta 2010

Aavetyttö


Aavetyttö on Torey Haydenin ensimmäinen kirja minkä olen lukenut ja voin kertoa, että pidin ja paljon! En edes muista koska olen viimeksi lukenut kirjan viikossa, nyt kävi niin. Olisi mennyt nopeamminkin, jos olisi ollut enemmän aikaa lukea.

Innolla odotan jo hänen seuraavaa kirjaansa, minkä sitten satunkaan ostamaan. Valinnanvaraa ainakin on.

Torey kirjoittaa lähinnä tositarinoita kokemuksistaan psykologina ja erityisopettajana, mutta mukaan mahtuu myös muutama romaani. Olen jotenkin erityisen innostunut tositarinoista ja varmaan seuraavaksi alan lueskelemaan omaelämäkertoja. Olen myös aina ollut kiinnostunut mielenterveysongelmista, autistisista lapsista ja muista sellaisista, joten ihme että vasta nyt aloin lukemaan Toreyn kirjoja. Ennen olen keskittynyt aiheeseen lähinnä dokumenttien ja elokuvien muodossa.

Aavetyttö oli raaka ja kamala tarina, mutta erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä sellainen. Suosittelen ehdottomasti. Tosin taidan lukea vastapainoksi tässä välissä vaikka Anna-Leena Härköstä, Cecilia Ahernia, Sophie Kinsellaa tai Laura Honkasaloa ennen kuin tartun seuraavaan Torey Haydenin teokseen.

12 kommenttia:

Missy E kirjoitti...

Torey Haydenin Auringonkukkametsä oli nuorempana lempparikirjani. Nyt en olekaan sitä vuosiin lukenut. Pitäisiköhän taas lukaista..

Alma kirjoitti...

Mullekin Torey Hayden tuo viboja nuoruudesta. Tiikerilapsi oli mun ihan lemppari silloin! Ja Auringonkukkametsästäkin tykkäsin. Niiden lisäksi olen lukenut muistaakseni yhden kirjan vielä, mutta nyt en ainuttakaan varmaan 10 vuoteen! Pitäisikin lainata äitiltä jotain niistä.

M kirjoitti...

Mä en ole pystyny Tiikerilapsen jälkeen lukemaan Haydenin kirjoja... Meni yöunet moneksi yöksi. Riehu oli ainakin töissä paikalla, kun kerroin kauhupaloa kirjasta. Kotona ei niistä haluttu parin kertomisen jälkeen kuulla.. Pari kertaa oli pakko laskea kirja alas..

Kirjana hyvä, mutta lapsen kohtalo oli vain niin rankka tositarina, että meni maailmakirjat uusiksi... Tai sit olen vain niin herkkis!

p.s. mulla on se jos haluut lainaan!

Marge kirjoitti...

aavetyttö on Torey Haydeniltä vielä lukematta. Otetaanpa lukulistalle!

Chatrin kirjoitti...

Missy E: toi taitaa olla semmonen romaani? lue ihmeessä :)

Alma: mä luin nuorena Neiti Etsiviä :D tai no okei, lapsena. Nuorena en tainnu lukea muuta kun pakolliset kirjat lukiossa.

M: hui, mutta haluan lainata. Pystyisitkö tänään tuomaan Rooma kirjan ja Tiikerilapsen?

Marge: ota ihmeessä. Tosi mielenkiintoinen, ainakin mun mielestä, vaikka rankka olikin.

M kirjoitti...

Tuodaa, on jo pinosa, mikä pitää rahata tänään mukaan:)

Riehu kirjoitti...

no mä yritin miettiä, että joku kerto jotain kammottavaa jostain tämän kirjailijan kirjoista, mutta en aiemmin muistanu kuka ja mitä. M:hän se olikin.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tää siis kauhua vai mitä? Vai psykologisesta ahdistavaa?

Chatrin kirjoitti...

M: jee! nähdään :)

Riehu: tosiaan Aavetytön perusteella ei mitään iisiä luettavaa, mutta onhan sit niitä romaaneitakin ko. kirjailijalta. En tosin yhtään tiedä mistä ne kertoo.. oli aika orpo olo tänään metrossa, kun ei ollut mitään luettavaa :/

Chatrin kirjoitti...

Mikaela: tositarina häiriintyneestä tytöstä. Eli psykologisesti ahdistava.

Little M kirjoitti...

Jos tykkäät väliin lukea vähän kevyempää (veikkailin noista Ahernista, Kinsellasta yms.) niin hyvin kevyttä on Lisa Jewellin kirjat, voin suositella jos et ole lukenut :)

Chatrin kirjoitti...

Little M: kiitos vinkistä, pistän korvan taakse. kevyttä en nyt alkanutkaan lukea, kun sain ystävältä Tiikerin lapsen lainaan. Että toinen raskas Torey heti perään vaan.