tiistai 4. lokakuuta 2011

Mietinnässä

Juusto-detox
ei siis juustolla tehtävä detox vaan juustosta puhdistautuminen. Tajusin hiljattain, että syön juustoa ihan liikaa. Joka päivä, ainakin kaksi kertaa päivässä. En usko, että tekee hyvää terveydelle, saati hiilijalanjäljelle. Siispä yritän vähentää juuston syöntiä. Siitä tulee varmasti rankkaa, mutta uskon onnistuvani.

Kirjat
Sen jälkeen, kun työmatka lyheni merkittävästi en ole enää lukenut kirjoja. Tai no, yhtä surkeaa kirjaa olen lukenut jo pitkään, mutta ei se vaan lähe (Edward Bunker – Kovan onnen poika). Nyt kuitenkin olisi tarkoitus alkaa taas viettämään aikaa kirjojen parissa, hyllyssäkin kun on monta kirjaa lukematta. Ajattelin aloittaa sellaisesta kuin Yömyrsky, kirjoittanut ruotsalainen Johan Theorin.

VHH-karppaus
Kokeilin kesälomalla kolme päivää karppausta ja se tuntui sopivan minulle loistavasti. Kokeilu rajoittui vain kolmeen päivään siksi, että lomalla halusin herkutella, enkä liiemmin miettiä mitä tuli suuhun laitettua. Ehdin kuitenkin huomata jo ensimmäisestä päivästä lähtien, että hiilarien vähentäminen aiheutti minussa ennen kuulumattoman reaktion: minulla ei ollut koko ajan nälkä! Aina Nälkä, kun on tunnetusti toinen nimeni. En aio koskaan luopua kokonaan herkuista, mutta jos vaikka arkisin karppaisi ja viikonloppuisin saisi sitten vähän herkutellakin.

Että tällaisia olen tässä pohtinut syyspäivien ratoksi.

7 kommenttia:

I'm Lacking kirjoitti...

Blogissani olisi sinulle haaste/tunnustus.

Riehu kirjoitti...

suosittelen alottamaan taas kirjainnostuksen tosta Yömyrskystä, sopivan menevä ja jännä (mielestäni) lukuinnon löytymiseen. Luen tällä hetkellä vähän samantyyppistä kirjaa (hyytävä), enkä malttais laskea käsistäni. Siitä ehkä enemmän blogissa myöhemmin.

Chatrin kirjoitti...

I'm Lacking: oi, jee. Kiitos!

Riehu: odotan blogautustasi. Ja yritän päästä telkkarista irti ja lukea välillä. Melkeen pitäis mennä johonkin kirjastoon lukemaan, siellä ei olis telkkaa ;)

UrsulaB (filmitahti.fi) kirjoitti...

Juusto <3 Ja kyllä, syön sitä ihan liikaa mutta miten siitä osaa luopua..

Chatrin kirjoitti...

Ursula: se pitää korvata jollain muulla ;) tai pitää yrittää keksiä ruokia, jossa sitä ei oo pakko käyttää. Tänään en ole vielä syönyt juustoa: aamulla turkkijogua, hedelmää ja siemeniä, lounaaks lohta ja muusia, välipalaks omena, salin jälkeen vanilla gainomax recovery ja kohta tacoja.. Niihin ei oo PAKKO laittaa juustoraastetta, vaik se sopiikin hyvin ;))

aini kirjoitti...

Mä kans oon alkanut kiinnittää huomiota syömisiin urheilun lisäks:) Ja mulla ei periaatteessa oo mitään kummempaa ruokaremonttia kuin että koitan vähentää leipää ja sitten lisätä salaatin ja keittojen syöntiä. Ainakin maha tykkää ja tuntuu litteemmältäkin, varmaan se turvotus vähenee.

Juustot on kanssa mun heikkous, niitäkin oon yrittänyt vähentää ihan jo siksi kun niissä on niitä huonoja rasvoja niin paljon. Mieluummin jätän "arkijuuston" kokonaan pois ja sit välillä herkuttelen oikein homejuustoilla ja muilla. Salaateissa kyllä käytän edelleen fetaa ja vuohenjuuustoa mut leivän päällä en juurikaan.

Must tuntuu että tossa ruokaremontissa paras on just vähitellen koittaa muuttaa parempaan ettei kerralla tuu kamala järkytys kun joutuu luopuun kaikesta ihanasta. Vähän sama ku urheilussa, pienillä askelilla vaan:)

Chatrin kirjoitti...

aini: ihanan pitkä kommentti!

en oo ainakaan vielä alottanut tota karppausta, et katellaan ny koska saan aikaseks. (never?) ;)