tiistai 31. elokuuta 2010

Superfoodiin hurahtanut



Ruohonjuuri on ystävä. Menin täydentämään gojimarjavarastoani, mutta kuinkas sitten kävikään? Nappasin mukaan myös suklaarusinoita, chia-siemeniä ja sekoituspussin missä goji-, mulperi- ja inka-marjoja, kuorittuja hampun siemeniä sekä kaakaonibsejä.

Chia-siemenistä kerrotaan seuraavaa: ovat aikanaan olleet osa asteekkien ja mayojen ruokavaliota. Kuulemma vain kahdella teelusikallisella chia-siemeniä asteekki-sotilaat pystyivät marssimaan 24 tuntia. Asteekit käyttivät siemeniä myös rahana ja maksoivat niillä muun muassa veronsa. Chia-siemeniä käytetään pellavansiementen tavoin ja ne sisältävät runsaasti omega-3 rasvahappoja, kuituja ja kivennäisaineita.


Lautasella luonnonjogurttia, pellavansiemeniä sekä Trailmix-sekoitusta. Ekalla kerralla annostelin mixiä aivan liikaa, jälkiruokalusikallinen riittää. Inka-marjat ovat niin makeita, että melkein yököttää, muuten maku on mielestäni mukava. Luonnollinen ja ravintorikas Trailmix tasaa verensokeria ja pitää näläntunteen pitkään poissa. Ja se on muuten testattu!

Tiedoksi, että blogger sekoili ja jouduin kirjoittamaan tämän jutun kahteen kertaan. Automaattinen tallennus ei tainnut ihan toimia...

10 kommenttia:

June kirjoitti...

Mä tykkään kanssa goji-marjoista, teen itse myslini ja sinne ne sopii mainiosti joukkoon :) Mutta kiitti vinkistä, vois testailla noita muitakin!

p.s. En tajua miten onnistuin ponkaisemaan blogiisi VASTA NYT, kuitenkin paljon saman piirin lukijoita lukee toistensa blogeja ja mä olin ihan out! :D

Chatrin kirjoitti...

bubble: ooh, omat myslit! mäkin olen joskus miettinyt, että pitäiskö kokeilla. normaalisti käytän Sysmän luomumysliä jonka kaveriksi lisään gojimarjoja. Nyt tuli ostettua Trailmixiä ja siihen en oo vielä mysliä sekoittanut.

No hei, tosi kiva kun ponkaisit nyt! Mä teen sulle saman => tuun lukijaksi, niin tulee luettua ihan varmasti blogia, kun hallintapaneeli ilmoittaa koska olet uutta luettavaa tyrkännyt. Välillä oon sun blogiin eksynyt, mutta sitten se on jotenkin jäänyt ja tuli lomat ja seliseli ;) Korjataan asia hetimiten.

June kirjoitti...

Mä seuraan enimmäkseen blogilistan kautta, mutta lisäilen sut kans sieltä sitten kun pääsen kotikoneelle :) Töissä pidän bloggeria auki, mutta en blogilistaa :D

Tykkään kans siitä Sysmän luomumyslistä, mutta koska en syö tällä hetkellä vehnää niin käytän sitä omena-kaura-versiota, vai mikähän sen nimi oli.. Vuorottelen ton ja itsetehdyn välillä. Mysliä on oikeesti helppo tehdä itsekin, multa löytyy jostain blogista ohje, jonka bongasin alunperin Kemikaalicocktailista :)

Henna kirjoitti...

Mä syön satunnaisesti gojeja ja jotain muitakin irtomyytni superfoodeja (äh en jotenkaan tykkää tästä sanasta) joita ostan Ekolosta. Noihin mulpereihin en syttynyt kyllä yhtään, valitettavasti. Sit jos halua todellista hyvää, suosittelen joskus ostamaan semmosia sokeroituja vadelmalastuja, saa ainakin Ekolosta. Ei ehkä kuitenkaan joka-aamuisia juttuja jos ei halua sokeria aina syödä mut ehdottoman hyviä pieniin herkkuhetkiin :)

Se hyvä puoli on, että pääsee taas täältä kaukaa sinne etelämmäs, et pääsee taas ostelemaan ihania erikoisempia juttujakin välillä. Vaikka diggailen kovasti kyllä oman maan jutuistakin :)

nooruska kirjoitti...

Hei hyviä vinkkejä! Mä tykkään laittaa smootheihini auringonkukan siemeniä ja seesaminsiemeniä nehän on kans ihan huippuja! Gojimarjat vieläkin kokeilematta. mutta mv-marja kovaa huutoa meillä.

Chatrin kirjoitti...

bubble: joku omena-karpalo se tais olla, sekin on hyvää. Mäkin olen miettinyt, jos kokeilis jossain vaiheessa olla ilman vehnää ja katsois auttaako se mitään olotilaan.. :)

Little M: sokeroitu vadelmalastu kuulostaa tosi öklömakeelta, mutta ehkä vois testata joku kerta :)

Nooruska: siemenet on ihania! laitan aina varsinkin salaattiin. paahdetut pinjansiemenet, mmm!

Anioni kirjoitti...

Tervehdys uudelta lukijalta! Mukava blogi sinulla, selailin juttuja vähän pitemmällekin ja varmasti luen jatkossa lisää :) En kans tajua miten en ole ennen törmännyt tänne...

Kerrot jossain postauksessa, että olet päässyt allergioista eroon. Minua kiinnostaa kovasti, että miten..? Olen itsekin moniallergikko, ja aivan kypsä varsinkin ruoka-aineallergioihin.

Chatrin kirjoitti...

Anioni: tosi mukava kuulla, kiitos todella todella paljon! ja lämpimästi tervetuloa.

allergioista olen päässyt eroon hiljalleen siedättämällä. eli olen ottanut ihan pienen pieniä määriä kerrallaan vaikkapa porkkanaa, raastettuna ja syönyt sitä ruoan kylkiäisenä. Raastaminen ja toisen ruoan kanssa syöminen madaltaa niitä allergisoivia partikkeleita. (älä kysy miten). Oikeastaan olen enää allerginen sellerille, pähkinöille ja ehkä avokadolle. Tuota avokadoa pitäisi seuraavaksi testata vaikka guacamolen muodossa.

Olen todella iloinen, kun olen päässyt suurimmasta osasta allergioita eroon. Ennen ei voinut syödä oikein mitään terveellistä, kun omenat, porkkanat, paprikat, päärynät, kiwit, jne jne. tuottivat hengenahdistusta. toivottavasti sinäkin pääsisit allergioistasi, edes osasta, eroon!

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Kiitos taas vinkeistä! Pitäisi joku päivä käydä tuolla Ruohonjuuressa ostamassa juttuja ja testata, että millaisia ne oikeasti on :)

Chatrin kirjoitti...

Päivi: ole hyvä :) osta pieniä määriä kerrallaan irtomyynnistä, niin ei tule ylläreitä. esim. gojimarjat on pelkisteen aika pahoja, mutta jogurtin ja myslin kanssa nam!