maanantai 18. lokakuuta 2010

Mielipide

En olekaan ennen ollut poliittisesti aktiivinen blogissani, mutta nyt on pakko jakaa mielipiteeni homojen oikeuksista. Satuitteko katsomaan Ylen Homoiltaa, mikä tuli telkkarista viime viikolla? Jos ette, niin 11.11. asti voitte katsoa jaksot Areenasta. Ensimmäinen osa täällä ja toinen osa täällä. Olen siis ehdottomasti homojen oikeuksien puolesta ja tässä alla pari mielipidettä, joihin yhdyn sataprosenttisesti.

Lukijan mielipide Kesisuomalaisessa
(klikkaa isommaksi)


Ja tässä Jari Tervon puheenvuoro, jonka kopioin täältä.


Homoilta ja ihmisoikeudet

Kesken Ajankohtaisen kakkosen homoillan kansalainen lähetti ruutuun kommentin. Hän arveli, että kahdenkymmenen vuoden kuluttua koko homoilta on You Tuben huumoripätkä. Toivotaan niin. Toivotaan että Suomen kansalaisten ihmisoikeuksien polkeminen näyttää muutaman vuosikymmenen kuluttua yhtä koomiselta kuin nyt vaikuttaa naisten äänioikeuden ammoinen vastustaminen.

Myös naisten äänioikeuden vastustamista perusteltiin tällä samalla Raamatulla. Kirjan mukaan naisen kuuluu vaieta seurakunnassa, mistä pääteltiin Jumalan tarkoittaneen että naisen kuuluu pitää päänsä kiinni myös yhteiskunnassa.

Olen pohjattoman kyllästynyt näihin kirkaskatseisiin pähkähulluihin, jotka perustelevat nyky-yhteiskuntaa koskevia kannanottojaan parin tuhannen vuoden takaisen kirjan asenteilla. Se on syvästi moraalitonta ja häpeällistä. Sen kivijalkana ei ole lähimmäisenrakkaus, vaan ihmisviha. Seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien sortamista voi yrittää oikeuttaa myös muilla vanhoilla kirjoituksilla, ellei Raamattu satu miellyttämään.

Koraani ajaa joillekin saman asian kuin Raamattu. Kun Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad vieraili Yhdysvalloissa, hän ilmoitti ettei Iranin maan kamaralla kävele homon homoa. Amerikkalainen toimittaja kertoi tiedotustilaisuudessa kyllä tuntevansa monia iranilaisia homoja. Ahmadinejad yllättyi tiedosta. Hän pyysi toimittajalta iranilaishomojen osoitteita. Hän ei valitettavasti laskenut leikkiä.

Ajankohtainen kakkonen oli koonnut teemailtaansa varten studioon joukon kovasydämisiä kristittyjä, eturiviin kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen ja Tampereen piispan Matti Revon. Räsäsellä ja Revolla ei ole Suomessa samaa valtaa kuin Ahmadinejadilla Iranissa.

Tähän pitäisi varmaan huokaista: Luojan kiitos. Mutta kumman Luojan? Vai onko se aivan sama, koska sekä Räsäsen että Ahmadinejadin Luoja pitää homoja toisen luokan kansalaisina, ellei aivan luokattomina.

Kristillidemokraatti Räsänen kertoi lempeästi hymyillen sekä heterojen että homojen olevan Luojan luomia ja siksi samanvertaisia. Silti Räsänen näytti pitävän homoja Luojan krapulapäivänään väsääminä, koska heille ei Räsäsen mukaan kuulu samat oikeudet kuin heteroille. Oikeastaan homoilla ei ole oikeutta edes siihen mikä tekee heistä homoja. Räsäsen neuvoi homoja: te saatte tuntea homoseksuaalisia tunteita, mutta teidän tulee pidättäytyä näiden tunteiden käytännön toteuttamisesta.

Vihreitten kansanedustaja Oras Tynkkynen kehotti miettimään samaa neuvoa toisin päin: hetero saisi tuntea heteroseksuaalisia tunteita, mutta ei saisi toimia tunteittensa mukaan. Miltä se mahtaisi maistua?

Räsäsen, Revon ja muitten Ajankohtaisen kakkosen teemaillan ihmisvihaajien esiintyminen synnytti kauniin hedelmän. Kirkosta eroaminen pomppasi ennästyslukuihin. Teemaillan jälkeisenä päivänä kirkosta erosi lähes kaksikymmenkertainen määrä ihmisiä normaalipäivään verrattuna. Minuun levisi lämmin tunne: ehkä maailmassa sittenkin on rakkautta, kirkosta huolimatta. Olisin itsekin eronnut kirkosta vielä ohjelman aikana, mutta en ole koskaan kuulunut siihen.

Suomalaisessa kirkossa vaikuttaa siis vahva virtaus, joka vähät välittää Suomen kansalaisten ihmisoikeuksista. Tämäkö on rakkauden ja välittämisen kirkko? Tämäkö on kirkko, joka puolustaa sorrettuja ja solvattuja?

Hävetkää.


Ei muuta lisättävää.

13 kommenttia:

Hobgoblin kirjoitti...

Jos lisäsit vielä tuohon toiseen mielipiteeseen Jari Tervon nimen, jotta alkuperäinen kirjoittaja tulee selville.

Itse olen samalla puolella kuin sinä ja kun olen facebookissa hyvin lievästi ja korrektisti ilmaissut mielipiteeni/kantani tämän viikon kuumaan aiheeseen, on muutamat tuttavani poistaneet minut kaverilistaltaan ilmeisesti protestiksi eriävästä mielipiteestäni.

Toivottavasti et saa kauheaa vihakommentti aaltoa, kun julkesit kirjoittaa oman mielipiteesi blogiisi.

Chatrin kirjoitti...

Hobgoblin: Ensimmäinen Jari Tervoon viittaava lause oli näköjään jäänyt tuon mielipidekirjoituskuvan alle jotenkin ja ei ollut näkyvissä. Laitoin lisää rivivälejä ja nyt näkyy ainakin minulla, toivottavasti myös muilla. Blogger aina välillä sekoilee.

Toivon myös etten saa viha-aaltoa niskaani, mutta mielipiteeni takana seison ja vahvasti.

bubble kirjoitti...

Huh, mulla riittäisi sanottavaa vaikka kuinka mutta se taitaisi mennä enimmäkseen paasaukseksi ja kihinäksi.. Oon siis ehdottomasti kirkkoa vastaan tässä asiassa. En voi käsittää miten kukaan voi ajatella niin!! Herrajesta oikeesti, kuka sen ikivanhan kirjan (raamatun) on kirjottanu? Ei suinkaan ihmiset.. Ja mistä lähtien yksien ihmisten mielipide on ollut se ainoa oikea? Ja raamattuakin on käännetty kymmenille ellei sadoille kielille, käännöskukkasiakin varmaan riittää.. Puhumattakaan nyt sitten siitä, että nyt ei tosiaan eletä vuotta nolla vaan 2010. Jos me tällä hetkellä kauhistelemme esimerkiksi sitä, että naisia on muinoin sorrettu (joissain kulttuureissa toki nykypäivänäkin), niin miksi hemmetissä emme nyt sitten tee toisin? Arrrrrrgh.

Onneksi on meitä järkeviä, eikä kaikki ihmiset oo tollasia päiviräsäsiä. Mahtava toi Tervon teksti!

bubble kirjoitti...

..Niin siis tossa aiemmin pohdin sitä että miten kukaan ylipäätään voi nojata raamattuun näissä asioissa. Jäi ehkä vähän epäselväksi :D Melkoista diktatuuria kyllä toi kirkon meininki. Voiskin tässä soittaa pienen puhelun kummilapseni äidille, että haittaako jos eroan tosta kaameasta instituutiosta.. Kummilapseni kun on ainoa syy, miksi vielä siihen kuulun.

Riehu kirjoitti...

Toi Keskisuomalaisen teksti on aiheuttanut jo monet naurut! :D
Mutta joo, tää aihe saa tosiaankin kihisemään kiukusta. Toisaalta olen seurannut tätä kirkosta eroamisaaltoa jotenkin vahingoniloisena, hahaa, sitä saa mitä tilaa! Onneksi löytyy paljon järkeviäkin ihmisiä, vaikka sen Homoillan jälkeen tuli kyllä jotenkin todella masentunut olo; puhutaanko tällaisesta päivän selvästä asiasta vielä vuonna 2010...

aini kirjoitti...

Täällä kans yksi joka ehdottomasti on kaikkien ihmisten tasa-arvon ja tasapuolisen kohtelun puolella.

Eniten mua häiritsee tässä keskustelussa ihan täydellinen logiikan puute, mikä saa ihmiset suoraan sanoen vaikuttamaan aika typeriltä. Että Raamatun perusteella valitaan juuri ne kohdat, mitkä itseä miellyttävät ja sen perusteella koitetaan vetää jotain valideja johtopäätöksiä, jotka ei perustu oikeastaan yhtään mihinkään. Varsinainen Humen giljotiini.

Hobgoblin kirjoitti...

Nyt näkyy hyvin Jari Tervon nimi :)

Minua myös ihmetyttää se, että Päivi Räsänen on tässä jotenkin Kirkon äänitorvena ja sitten toisaalla selittelee kuinka laukoi telkkarissa mielipiteitään monelta pallilta, puolueensa johtajana, kristittynä, kirkon rivikansalaisena, yksityishenkilönä jne.
Katsojalle kyllä jäi hyvin epäselväksi milloin mikäkin rooli oli päällä kun hän suunsa avasi.

Itse olen päättänyt osallistua (elämäni ensimmäisen kerran) kirkollisvaaleihin, jotka ovat 14.11 ja äänestän ehdokasta joka on kaikkein homomyönteisin ja uudistusmielisin ja toivon sen auttavan asiaani.

Nyt meni paasaukseksi.

Anzi kirjoitti...

Kuulun kirkkoon ja minäkin aion antaa ääneni kuulua kirkollisvaaleissa. Kyllä kirkonkin sisältä löytyy modernisti ajattelevia ihmisiä, heidän pitää vaan saada äänensä kuuluviin.

Voisiko joku vastata minulle, että mikä siinä homoseksuaalisuudessa on niin hirveää ja kamalaa? En ymmärrä. Eikö se rakkaus ole tärkein asia?

Little M kirjoitti...

Olen samoilla linjoilla mutta muistuttaisin myös (siis itseänikin) että kirkkokaan ei ole mikään yksi yhtenäinen möykky, vaan sielläkin on varmasti erilaisia ääniä ja mielipiteitä. Uskon, että jos jollekulle, niin kirkon yhtenäisyydelle tämä tekee hallaa.

En katsonut ohjelmaa mutta olen jälkeenpäin lueskellut lehtiä ja myös tuon Tervon kommentin. Hienoa, että joku taitava kirjoittaja tarttuu tällaiseen aiheeseen ja kirjoittaa kärkkään asiallisen tekstin. Aihe on varmaan nyky-yhteiskunnan tabu, mitä en kyllä itsessään käsitä. Eikö tärkeintä ole olla tyytyväinen elämäänsä, antaa muiden elää tyytyväisinä omiinsa ja rakastaa ja tulla rakastetuksi?
Ja mielestäni kirkon jos jonkun kuuluisi olla esimerkki tässä, "sorrettujen puolustamisessa". Okei, tästä riittäisi näemmä juttua mutta pointti lienee selvä.. samaa mieltä sun ja Tervon kanssa ja melko monen muun.

Nooruska kirjoitti...

Hyvä Chatrin, oon ihan fiiliksissäni seurannut tätä virinnyttä keskustelua! Loistavaa kun asia leviää ja pohditaan blogeissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mä harvoin ranttaan näistä asioista, mutta sai tämä minutkin vähän "avautumaan" ;O) Ei mee aivoihin tämmöinen keskustelu, ei..

Chatrin kirjoitti...

Bubble: jos olisin lähtenyt tätä omin sanoin kirjoittamaan olis mullakin mennyt varmasti paasaukseksi ja kitinäksi, siksi valitsin ilmaista asiat muiden kirjoitusten kautta ;) Todellakin raamattu on kirjoitettu parituhatta vuotta sitten ja maailma on siitä aika tavalla muuttunut, joten......... Käännöskukkasia on taatusti myös ihan hirveästi ja koko Jeesuksen tarina on varmaan yksi suuri rikkinäinen puhelin. (vanha testamentti myös).

Päivi Räsänen jo nimenä aiheuttaa mulle semmosia nyppylöitä, että ei siitä sen enempää.

Riehu: toi Keskisuomalaisen teksti on ihan paras! Kaikkien ihmisten pitäis herätä ja liittyä 2000-luvulle.

aini: osuit just oikeaan, missä logiikka? Päivi Räsänenkin vois toteuttaa raamatun sanaa ja olla kotona tekemässä vauvoja ja ruokaa... eihän naiset nyt sais politiikassa olla mukana, herrajestassentään! *virn*

Hobgoblin: no hyvä että näkyy ja kiitos, että huomautit ettei näkynyt aiemmin. Äänestä hyvin ;)

Anzi: mä haluaisin myös tietää mikä homoseksuaalisuudessa on niin kamalaa? 'Rakastakaa ja tulkaa rakastetuksi', ihan sama mitä sukupuolta :)

Little M: tähän sopisi lause: "antakaa ihmisten elää niiden omaa elämää". Itse en ole uskovainen, mutta jos uskovaiset homot haluavat kirkossa naimisiin, ei siinä pitäisi olla mitään estettä.

Nooruska: kiitti :) oli pakko.

Chatrin kirjoitti...

Mikaela: ei todellakaan mene. tekstisi on LOISTAVA.