maanantai 31. toukokuuta 2010

Riehumaiset polttarit

Koko kevät on yhtä bilettämistä ja toissa viikonloppuna kyseessä oli Riehun polttarit. Arvatkaa vaan meinasinko lipsauttaa asiasta täällä blogissa ja facebookissa! Onneksi älysin kuitenkin tarpeeksi ajoissa.

Kookonnuimme muiden polttarivieraiden kanssa Kaivopuistossa, samalla kun Riehua ja toista kaasoa haettiin jenkkityylisellä Highway Patrol kyttäautolla.

Ihmeteltiin missä ne viipyvät ja vitsailtiin, että poliisi on varmaan pysäyttänyt ne, hahhaa. Ja sittenhän selvisi, että niin olikin! Leikkikyttä ajoi kiellettyyn ajosuuntaan tms., mutta selvisi asiasta puhumalla, eikä sakkoja onneksi rapsahtanut.

Ihan hienot ja aidon näköiset vermeet sillä oli päällä.

Kun Riehu oli päässyt käsiraudoista kaadettiin äkkiä Fresitaa lasiin ja kohotettiin malja sankarille ja kivalle päivälle.

Päivän ensimmäinen virallinen ohjelma oli Disco Oriental tanssi ohjaajan vetämänä. Riehu sai päälleen upeat, kilisevät vaatteet, joista morsio innostuikin täysin. Kyllähän siitä kilinästä saikin heti tunnelman päälle. Muut veti itämaista tanssia ihan menestyksellä, mutta meikä oli ihan pihalla.

Hikoilun jälkeen pikniköitiin herkuilla. Tarjolla oli piirakkaa, suolaisia muffinseja, mokkapaloja, patonkeja&levitettä, brie-juustoa, hedelmiä, vaahtokarkkeja, kahvia ja tietenkin kuohuvaa.

Piknikiltä siirryimme sumopainimaan, mikä oli ehkä maailman hauskinta. Ja todella rankkaa! Tuo puku painaa varmaan 15 kg ja sen sisällä oli todella kuuma.

Tässä kaasot ottavat toisistaan mittaa. Tämä oli laji, jossa kaikilla oli hauskaa! Täytyy päästä joskus uudestaankin.

Sumoilun jälkeen freesauduttiin vähän, koska vuorossa oli sivistynyt wine tasting.

Maisteltiin kolmea eri valko- ja punaviiniä. Minähän en punkuista tykkää, mutta maistelin silti rohkeasti. Joistain viineistä tuli mieleen multa ja toisista, öhöm, virtsa.

Oli jännä huomata miten viinien maku vaihtui toisella maistamiskerralla. Ensimmäisellä joku saattoi maistua kirpeältä, mutta toisella ihanan raikkaalta.


Kuutta eri viiniä maistaneena oli hyvä siirtyä ravintolan puolelle syömään. Ruokalistassa oli paljon valinnanvaraa, mutta päädyin halloumihampurilaiseen. Halloumi is to die for!


Tässäpä se purilainen sitten on. Olisin kaivannut annokseen jotain vihreää, edes koristeeksi.

Pikkuruinen juustokakku. En ottanut ja vähän kadutti.

Syötiin pitkään ja juteltiin ja naurettiin paljon. Tarjoilijalta saatiin terveisiä myöhemmin, että olimme "fiksuin polttariporukka ikinä". Kovaäänisiä, mutta ei ainakaan örvelletty.

Loppuilta/yö vietettiin drinksujen ja kuohuvien parissa.

Riehu ja pari muuta yhteistä ystäväämme tuli luokseni yöksi ja aamulla oli tarjolla brunssi. Mysliä ja hedelmäsalaattia luonnonjogurtilla, sulhaspiirakoita, kananmunaa, vuohenjuustopiirakkaa ja tietenkin isot mukilliset kahvia. Hauskaa oli ja kenelläkään ei ollut aamulla krapulaa! Mitä mainioin olotila juhlimisen jälkeen.

Vähän naurettiin noita mustia viinirypäleitä, jotka näyttivät ihan oliiveilta.

10 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Ihanat polttarit varmasti :) Kuulostaa oikein onnistuneilta ja kiva, kun päättyivät oikeastaan vasta seuraava päivänä brunssin ansiosta.

Chatrin kirjoitti...

Marge: meillä oli kivaa ja brunssi kruunasi kaiken =)

Naily kirjoitti...

Mukavalta kuulostanut päivä. Tuollaiset yhteiset hetket ovat mieleen painuvia. :)

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Eilen jo Riehulla kommentoinkin, että näyttivät todella kivoilta nuo polttarit! Tuollaiset mukavat, jossa kaikilla on kivaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienot polttarit, täysin erilaiset kuin meillä joten hienoa että morsmaikku saa aina näköistään menoa!

Riehu kirjoitti...

Voi että, päivä oli ihana...haikeana muistelen. :)

Chatrin kirjoitti...

Tincali: olen ollut kolmissa polttareissa ja kaikissa on ollut hubaa ja jäänyt hyviä muistoja.

Päivi: sumopainilla ei voi mennä mönkään ;)

Mikaela: no näin on! jaa, mitähän Riehu olis sanonut, jos oltais viety se gootteilemaan Berliiniin...? ;)

Riehu: pus! <3

Madam B.C. kirjoitti...

Ihanaa, että kunnollisia, hauskoja ja morsianta ajatellen osataan vielä järjestää polttareita :) sitä kuulee/näkee niin usein polttarijuhlia, jotka jälkikäteen vain jättävät harmillisen pahan maun suuhun :(

Mari kirjoitti...

Vai on teillä ollut polttarihumua! Näyttää olleen todella kivaa - nuo sumopaini voisi olla minunkin mielestäni kiva kokeilla! :)

Itse en ole ollut ikinä polttareissa vieraana - ainoat polttarit joissa olen ollut olivat omani :)

Chatrin kirjoitti...

Madam B.C.: no onpa harmi :( haluaisin kuulla sellaisista kyllä enemmän, että mitä niissä on sitten tapahtunut?

Marika: Nämä oli myös ensimmäiset polttarit mihin morsian on ikinä osallistunut :) Onneksi hänellä oli kivaa, vaikka ei vertailukohteita ollutkaan.